Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Farsangoltunk egyet

2019.02.28

Jó időnk volt hozzá, és ezt az érdeklődők jelenlétükkel hálálták meg. Ezren felüli látogatószámmal zártuk a családi farsangot február utolsó vasárnapján a Nádasdy-várban. A játszóház, a bábelőadás és a családi koncert képei önmagukért beszélnek.

Farsangoltunk egyet a Nádasdy-várban

Egy bekezdésben nehéz leírni, milyen mozgalmas napunk volt február 24-én. Az külön meglepetés volt, hogy még a szomszédos megyékből is jöttek vendégek, akik Sopronból, Győrből, Zalaegerszegről érkeztek hozzánk.

A játszóházban óvodások, általános iskolások mellett a felnőttek is szívesen beálltak játszani. Nem egy olyan logikai fejtörő akadt, ami körül többen ottragadtak, hogy megfejtsék a megfejthetetlent. A játszóház folyamatosan üzemelt, és mágnesként vonzotta a kicsiket. A nap végére több mint 700 fő járta végig az állomásokat.

Farsangoltunk egyet a Nádasdy-várban

Délután négytől bábelőadás kezdődött a kamarateremben. A Farsang a kerekerdőn előadás színésze örömmel nézte a gyorsan megtelő termet. A  nyüzsgő tömegben mindenki mosolygott, ami nagy dolog, és ami mindennél fontosabb azok számára, akik a családi farsang napjának összeállításán fáradoztak. Csinálunk még ilyet, így már soha nem lehet kérdéses, megéri-e.

Farsangoltunk egyet a Nádasdy-várban

A Kovács család koncertje fél hatkor kezdődött a múzeum dísztermében. Ritka élőhang, virtuóz kíséret – szomorkás dallamok, vidám felvezetés. A kárpátaljai népzene és daléneklés reneszánszát éli. Jó volt megtapasztalni, hogyan szól az ottani hallgatós, milyen szép szál gyerekek nőnek a határon túl a huszonegyedik században is, és hogy az egymásra néző családtagok a színpadon milyen megbonthatatlan egységet képviselnek. Erről szól az egész – mondta Kovács Erika, aki hitoktatói minősége és családi zenekara mellett a Credo zenekar énekese is. – Egymásra figyelünk és már szól is a zene. Nem mindig tudjuk előre, mi lesz az, de hát ilyen az élet is, nem igaz? Egy nagy kaland.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Program a mai napon

Sárvári advent 2023

Nádasdy-vár

2023. december 02. szombat - december 23. szombat

Várakozással…

Közelgő programok

Remény a csodára

Posta tér

2023. december 09. szombat

A remény…

Az Angelicus Kórus adventje

Posta tér

2023. december 09. szombat 17:00

Énekelj szívből…

A Kanona Band adventi kiskoncertje

Posta tér

2023. december 09. szombat 18:00

Karácsonyi rézfúvósok…

Az öröm ígérete

Posta tér

2023. december 16. szombat

Az öröm…

Regös Együttes

Posta tér

2023. december 16. szombat 17:00

Közös kincs…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!