Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Tavaszi kórustalálkozó. Képes beszámoló

Szent László templom

2024.04.23

Az Éneklő Ifjúság találkozón három sárvári iskola kórusa vett részt a Szent László templomban. A közös éneklést követően klasszikus művek, népdalok, feldolgozások hangzottak el. Minden kórust vastapssal jutalmazott a közönség.

Éneklő Ifjúság kórustalálkozó Sárváron

Lassan százéves hagyományra tekint vissza az Éneklő Ifjúság mozgalom, melynek célja a közös éneklés népszerűsítése, az így szerezhető pozitív érzések erősítése. Az idei sárvári találkozón először Szijártóné Lepsényi lépett a mikrofon mögé, aki a délelőtt folyamán nemcsak bemutatta a fellépőket, de a Tinódi Gimnázium kórusába beállt énekelni is.

A város nevében Kondora István polgármester köszöntötte a megjelent diákokat, felkészítő és közreműködő tanáraikat. Örömét fejezte ki, hogy az énekszó, a dal összehozza az iskolásokat. Az ember énekhangja egy olyan hangszer, mely mindig nála van, különösebb hangolás nélkül bármikor megszólalthatható. Lehet egyedül is énekelni, tette hozzá Kondora István, de sokkal jobb, ha már ketten énekelnek együtt, de a legjobb, ha közösen, egy kórus fakad dalra. A templomra úgy is tekinthetünk mint az egyik legjobb sárvári koncertterem, ahol öröm minden évben meghallgatni a sárvári iskolák kórusait, előadását. Befejezésként a polgármester megköszönte a diákok felkészülését, a felkészítő tanárok munkáját, a közreműködők segítségét, illetve a Nádasdy Kulturális Központ munkatársainak a szervezést.

 
Éneklő Ifjúság kórustalálkozó Sárváron

Az iskolai kórusok a Szállongó szél című dalt énekelték el közösen Martonfalvi Mária vezényletével. Először a Szent László Katolikus Iskola Angelicus kórusa lépett a közönség elé. Martonfalvi tanárnő vezetésével népdal feldolgozásokat, egyházi énekeket és kórusműveket adtak elő. A Tinódi Gimnázium kórusa Perneczker Csilla tanárnő irányításával Babits Mihály jól ismert, szívet megszólító strófájával léptek színpadra: 

Mindenik embernek a lelkében dal van
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek. 

A sárvári gimnazisták ezután kétszólamú magyar és angol nyelvű kórusműveket, népdalfeldolgozásokat mutattak be. 

Idén befejezésként a Nádasdy Tamás Általános Iskola két kórusa népdalokat, feldolgozásokat adtak elő Csőszné Bolfert Enikő vezénylete mellett. 

A közönség minden kórusnak vastapssal köszönte meg az előadást.

 

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Tribute Maraton Sárvár

Nádasdy-vár

2024. május 25. szombat 19:00 - 23:00

Guruló rock turné…

Gyereknap a város több pontján

Nádasdy-vár

2024. május 26. vasárnap 14:00 - 19:00

Gyereknap…

Aranykori torna

Könyvtár

2024. május 29. szerda 17:00

Öröm-mozgás…

Egy jó délután. Gyerekjuniális

Nádasdy-vár

2024. június 02. vasárnap 15:00 - 20:00

Vidám hangulatok….

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!