Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Dőzsölt a hold a könyvtárban

2018.04.16

A sárvári könyvtárban komoly érdeklődés mellett mutatták be Tóthárpád Ferenc legújabb verseskötetét. Kihirdették a meghirdetett rajzpályázat eredményeit, zenélt a Rózsabors Műhely, a gyerekekkel együtt rajzolt az illusztrátor.

Dőzsölt a hold a könyvtárban

A legfiatalabb korosztályt és a gyerekek szüleit, nagyszüleit egyaránt várták a sárvári könyvtárba. Az apropót Tóthárpád Ferenc új verseskötete adta. A Dőzsöl az égen a hold egy különleges kötet, ugyanis a benne olvasható versek nemcsak a gyermekeknek szólnak, hanem a nagyobb korosztályoknak is, azaz az egész családnak. A költő bevallása szerint az is volt a célja, hogy együtt olvassák a kanapén ülve a verseket, miközben elindulnak az álmok mezején.

A bemutatóra készülve a Nádasdy Kulturális Központ rajzpályázatot hirdetett, melynek keretében ovisoktól és kisiskolásoktól vártak rajzokat Tóthárpád Ferenc három kiválasztott verséhez. Több mint nyolcvan pályamű érkezett be. A legtöbb alkotást a Vármelléki Óvodából, illetve a Gárdony Géza Általános Iskolából érkezett. Mind az óvodás, mind a kisiskolás kategóriában három díjat, illetve egy-egy különdíjat osztottak ki. A könyvbemutató kezdéseként e díjakat osztották ki.

Az ezt követő kötetbemutatón a költő olvasott fel verseiből. A Rózsabors Műhely a megzenésített versekből adott válogatást, miközben az illusztrátor, T. Takács Tibor együtt rajzolt az elhangzott versekre.

Dőzsölt a hold a könyvtárban

A teltházas előadáson a könyvtár vezetője, Bődi Piroska kérdései nyomán megismerhették azt a folyamatot, melynek eredményeképp megszületnek a versek, a zenék és a képek. Nem egymástól elszigetelt cselekvésekről van szó, hanem összehangolt munkáról, melyben a résztvevők egymást inspirálják. És mindezt a közönség kedvéért, akik leveszik a polcról a verseskötetet, hogy segítségével kiszakadjanak a hétköznapokól és észrevegyék, hogy a játok, a játékosság az első lépés az elénk kerülő problémák megoldásában. És egy dolgot még megtanulhattunk ezen az estén, mégpedig nem mást, hogy mindenki tehetséges valamiben és az együttműködés az, ami ezt a tehetséget igazából kibontakoztatja.

Egy jó délutánon vehettünk részt, melyen nemcsak a hold dőzsölt az égen és a könyvtárban, a manók táncoltak a lapokon, hanem az est végén közösen énekelhettünk el egy dalt, hogy átérezzük a vers és az ének örömét.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!