Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Contempo koncert - Random jazz

2019. június 12. szerda 20:00

Koncert

Folytatódik a Random JAZZ koncertsorozatunk. A második megálló a Contempo zenekar társaságában állít példát a kortárs komolyzene jazz perspektívájának. Vitathatatlanul belénk van oltva, amit ők olyan könnyednek tűnő stílusban tárnak elénk…

Contempo - jazz koncert a sárvári várban

A Contempo Kelet-Európa zenei hatásainak fúziójában született, olyan lett, amilyen zene a kelet-európai emberek fülében zúg, vérében pezseg. A jelenben bennünket érő zenei hatások úgy formálják idegrendszeri szinten a világlátó szemünket, véleményünket és határainkat, ahogy magunkba engedjük a klasszikus irodalmunkat, a népdalainkat, a népek sokaságának zenei ízlését, a kiöregedő korosztály, a frissen beköszöntő fiatalok igényeit.

A Contempo zenekar lévén zenei eszközökkel „nyúl” a világhoz, azon keresztül magyaráz, értelmez. Néha még ennyire sincs szükségünk, elég lehunyt szemmel hallgatni őket. Összetett koncert lesz ez.

Magukról így vallanak:

Tettünk kitérőt számos más zenei stílusba, és mindez a sok élmény alakított bennünket, formálta zenei stílusunkat, gazdagította eszköztárunkat. Sok kritika éri a kortárs klasszikus zenét, és általában a kortárs művészetet „már mindent kitaláltak, nincs tovább, „megfagyott”.  Mi úgy gondoljuk, hogy sokféle út van, ami tovább visz, és mi találtunk egyet, ami számunkra inspiráló és hosszabb távon perspektívát nyit.  Egyesítettük mindazt, amit jó szívvel befogadtunk, és nem gondolkodunk stílusokban, skatulyákban… „csak” zenélünk, alkotunk ma, a XXI. században kortárs közönségünknek.

A júniusi, sárvári alkalom egy lemezbemutató is egyben.

A lemez címe: Contempo Appassionato

A zenekar tagjai:

Pozsár Eszter - fuvolák, szaxofon

Csurkulya József – cimbalom

Eichinger Tibor – gitár

A koncert jó idő esetében a Nádasdy-vár várkertjében kerül megrendezésre. Rossz idő esetén (eső, szél) a Nádasdy-vár díszteremben.

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Hatalmi Arcok. Szomszédnéni Produkciós Iroda

Nádasdy-vár

2024. július 26. péntek 20:00

Mi újsi…

PRAH. Telitalálatos komédia

Nádasdy-vár

2024. július 27. szombat 20:30

Tudunk élni…

Vágy, álom, valóság

Galeria Arcis

2024. augusztus 09. péntek 18:00

Mindenki…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!