Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Boldog születésnapot, Sárvár!

2018.08.21

Négy napot át együtt ünnepeltük Sárvár modernkori várossá avatásának fél évszázados évfordulóját. A Nádasdy-várban, a Posta téren és a Hild parkban számos programmal igazi születésnapi partin érezhettük magunkat.

Boldog születésnapot, Sárvár!

Minden nap több ezren voltunk kíváncsiak a városünnep programjaira. A kedvező időjárás is segítette, hogy a négynapos rendezvénysorozat valódi népünnepéllyel érjen véget. A város születésnapi ünnepségsorozatát pénteken kezdtük, ahol a Sárvári Folklórnapok vendégeként szereplő lengyel néptánccsoport kezdte meg a programsorozatot, akiket Vas megyei együttesek követtek. Az Eticatt, a Gargantua zenekarok előadásain a jazz, a rock hangjai keveredtek egymással. A Gargantua ráadásul ajándékot is hozott. Egy gitárt kaptunk születésnapi meglepetésként.

Az első nap sztárfellépőjeként a Hooligans adott mintegy kétórás koncertet. A tér teljesen megtelt, igazi zsongás volt mindenütt. A gasztrósor, a borudvar teljes gőzzel üzemelt. Az éjfélt discopartival léptük át DJ Rebellel.

Szombaton sárváriak játszottak sárváriaknak. A Posta téri színpadon egymásnak adták a mikrofont a zenészek, a Castel District és Meggie, majd a komoly sikert arató Atakám következett. A Dandy’s Emlékzenekar a négy évtizeddel ezelőtt játszó együttes dalait idézte fel. Őket követte a Shadows Sirius Band, melynek egyik tagja ötven évvel ezelőtt a várost köszöntő egyik fúvószenekarban játszott.

Az est nagy dobását a Nádasdy-vár udvarán az Abba show előadásának nézőjeként éltük át. A sárvári fúvósok, vonósok, színjátszók és vendégeik teltházas előadással hozták a ritmust. Minden szám alatt automatikusan táncba kezdtünk. Az estet a Posta téren a Cabo Wabo Party Band zárta.

Vasárnap a várban ünnepi közgyűlésen Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester, a megye városai, illetve testvérvárosaink köszöntötték Sárvárt. Díszpolgári címet kapott Gaál Tamás szobrászművész és Rozmán Lajos klarinétművész.

Az aulában pedig a posta munkatársai látták el napi bélyegzővel az alkalomra kiadott ünnepi bélyeget.

Délután a sárvári folklórfesztivál vendégei léptek színpadra. Csángó, francia, grúz, lengyel, mallorcai, tajvani vendégeink ugyanolyan sikert arattak, mint a vendéglátó sárvári együttesek. Az est meglepetésvendége a bolíviai zenét játszó Tinkunaku zenekar volt. A táncházban a zene ritmusára éjfélig roptuk.

Augusztus 20-án a Szent László templomban Székely János, a Szombathelyi egyházmegye püspöke celebrált misét. A délutáni nagymeleg sem vette kedvét a szurkolóknak az SFC pályán, ahol a Sárvári Kinizsi és a Fradi öregfiú csapata játszott örömfutballt.

A Posta téri színpadon fellépett Kanta Judit és zenekara, majd Egyedi Ágnes és a Magos együttes. A mallorcai néptáncosok mediterrán hangulatot varázsoltak nekünk. A négynapos ünnep nagykoncertje a Magna cum Laude műsora volt. Mező Misi és csapatának fellépése megalapozta, hogy egy hatalmas népünnepéllyel zárjuk a városi születésnapot.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Program a mai napon

Sárvári advent 2023

Nádasdy-vár

2023. december 02. szombat - december 23. szombat

Várakozással…

Közelgő programok

Remény a csodára

Posta tér

2023. december 09. szombat

A remény…

Az Angelicus Kórus adventje

Posta tér

2023. december 09. szombat 17:00

Énekelj szívből…

A Kanona Band adventi kiskoncertje

Posta tér

2023. december 09. szombat 18:00

Karácsonyi rézfúvósok…

Az öröm ígérete

Posta tér

2023. december 16. szombat

Az öröm…

Regös Együttes

Posta tér

2023. december 16. szombat 17:00

Közös kincs…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!