Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

A komédia királyai

2019.07.02

Újabb sikeres színházi estét tudhatunk magunk mögött a Bánfaly Stúdiónak köszönhetően. Többszáz néző nevetése a bizonyíték arra, hogy Michael Cooney bohózata Sárváron is belopta magát mindenki szívébe.

Bohózat a nyári színházi esték műsorán a sárvári várban

2018-ban a Bánfalvy Stúdió már járt Sárváron, ekkor a Miniszter Félrelép című vígjátékot tekinthette meg a nagyérdemű. 2019-ben a csapat visszatért a Nicsak, ki lakik itt?! című bohózattal, amivel ismételten bebizonyították, hogy nevetni jó.

Személy szerint mindig úgy gondoltam, hogy a vígjáték az egyik legnehezebb műfaj, legyen szó filmművészetről, vagy akár színházról. Számtalan olyan darabot, filmet láthattunk már, ami olcsó poénokkal és altesti humorral próbál vért izzadva akár egy-egy mosolyt kicsikarni a nézőkből.

Ahhoz, hogy jó komédiát csináljunk, kell egy jó recept és akkor a nézők élvezhetik a darabot, játszi könnyedséggel kacag. Először is szükség van egy jó alapanyagra. A Nicsak, ki lakik itt?! pedig nem is akármilyen alapanyag.

A kiindulópont, miszerint a darab főhőse Eric Swan, aki munkanélküli már jóideje, de mivel nem szerette volna, hogy erről az asszonykája tudomást szerezzen, George bácsikája segítségével biztosítási csalásokból tartja el magát. Ez már amúgy is egy jó kezdet, de ekkor ráadásul még színre lép egy ellenőr, a szomszéd és még sok-sok színes karakter.

A mű kitűnő kombinációja a helyzetkomikumnak és a jellemkomikumnak, hiszen a rengeteg félreértés és kellemetlen szituáció mind Eric kényszeres hazugságaiból fakad. Mindezek ellenére a jó alapanyag nem minden.

Ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen a bohózatunk kellenek még a kiváló fűszerek is. A mi esetünkben ezek a színészek. A Beleznay-Gesztesi duó már tavaly bebizonyította, hogy fantasztikus páros, és ezt idén csak mégjobban megerősítették. A kémia nagyon jó működik a két színész között, minden közös pillanatuk gyöngyszem a színpadon.

A többi színész is kiváló. Harmath Imre hitelesen hozta a naív ellenőrt, aki csak egy aláírást szeretett volna begyűjteni. Pálfai Péter, mint George bácsi egyik személyes kedvencem volt. A második felvonásban megjelenő Bánfalvy Ágnes játéka is igencsak kellemes perceket jelentett

Ha megvan a szuper alapanyagunk és az első osztályú fűszereink, nincs is más dolgunk, mint hátradőlni és egy jót nevetni. Így kezdődtek a nyári színházi esték a Várban, hangos kacagás közepette. A Bánfalvy Stúdió egy remek bohózatot készített a közönségnek. (ov)

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!