Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Beleszerettem Sárvárba

2020.02.07

Különleges vendége volt a Nőszemközt Pirivel sorozatunknak, Popova Natalya személyében, aki első látásra beleszeretett városunkba, és tudta, megtalálta azt a helyet, ahol élni szeretne.

Beszélgetés a Sárváron élő Natalya Popovával

Az esten Natalya utazásra invitálta a közönséget, vetített képek segítségével felidézve élete állomásait, meghatározó városait. Elmesélte, hogy Ukrajnában, Rovnóban született, édesanyja és nővére most is ott él. Édesapját korán elvesztette, de neki köszönheti természetszeretetét, hiszen sokszor sétáltak együtt az erdőben, gombák után kutatva.

Beszélgetés a Sárváron élő Natalya Popovával

Családja és munkája révén is sok-sok szép helyre, városba eljutott: élt pl. Harkovban, Moszkvában, Alma-Atában. Lányai tanultak New Yorkban, Bostonban, ahol meglátogatta őket. Magyarországra először egyetemistaként érkezett. Nagy hatást gyakoroltak rá az ország kulturális látnivalói, a magyar táj, a magyar emberek. Volt férjével – akivel nagyon jó barátságban van most is –, együtt határozták el, hogy Natalya hazánkba költözik, hogy minél közelebb legyen gyerekeihez, rokonaihoz.

Beszélgetés a Sárváron élő Natalya Popovával

Barátai révén Vas megyébe is ellátogatott. Amikor meglátta Sárvár fényeit, gyönyörű utcai lámpáit és a várat, amelyet körül ölel a park, elmondása szerint beleszeretett a városba. Úgy érezte, itt kell letelepednie. Sokat élt már hatalmas, nyüzsgő nagyvárosokban, csendesebb, nyugodtabb környezetre vágyott, amit nálunk megtalált.
Natalya végzettségét tekintve repülőgépészeti mérnök. Nagyon sok minden érdekli: szívesen teniszezik, sakkozik, kézimunkázik, szeret kirándulni, zongorázni és sokat olvas. Érdekli a magyar irodalom és a költészet, kedvenc poétái: Ady, Petőfi és Weöres Sándor. Aktív tagja a Sylvester Könyvbarátok Klubjának.

Beszélgetés a Sárváron élő Natalya Popovával

Szorgalmasan és kitartóan tanulja a magyar nyelvet, amelyben sokat segítenek neki a gyerekek részére írott versek, mondókák és a közmondások. Az esten is megörvendeztette a közönséget, amikor tört magyarsággal elmondta kedvenc közmondásait, és szívből szavalta magyar költőink verseit.
Natalya többször elmondta, hogy nagyon szeret Sárváron élni, sok barátja van már, látogatóba érkező rokonainak pedig szívesen mutatja be kedvenc helyeit a városban. Tervei között szerepel egy olyan klub létrehozása, ahol az orosz kultúra kincseivel ismertetheti meg az érdeklődőket.
Az vidám, jó hangulatú est egy közös sütizéssel zárult.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!