Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Füveslaci járt a könyvtár klubjában

2019.02.05

A búzafű és csíra alapú táplálkozás nagymestere, Tóth László kertészmérnök, akit mindenki csak Füveslaciként ismer, volt az Egészségklub idei első vendége. A zsúfolásig megtelt terem is bizonyította az előadó és a téma népszerűségét.

Füveslaci járt a könyvtár klubjában

Laci először a logóján szereplő szimbólumokkal ismertette meg a közönséget. Elmagyarázta, hogy a tenyérben lévő magokat és a belőlük sarjadó hajtásokat körülölelő három héj, az egészség alkotóelemeit szimbolizálja, vagyis a gondolatot, a mozgást és a táplálékot.

Az egészségünk ezen a három lábon áll, olyan, mint egy háromlábú szék. Ha ezek közül bármelyik alkotóelem nem megfelelő, akkor nem mondhatjuk magunk egészségesnek, sőt érezzük is, hogy nincs valami rendben. Felhívta a figyelmet a pozitív gondolatok és életszemlélet fontosságára, hiszen nem mindegy, hogy hogyan reagálunk pl. egy negatív hatásra. „Mindent okkal kapunk, a betegséget is. A feladatokat meg kell oldani, aztán mehetünk tovább” – mondta.

Az élet, amikor elindul, mindig hatalmas erővel, óriási energiával bír. Legyen ez egy kisember, vagy akár egy csíra. Ez az energia maga a titok. Ami él, annak van energiája, energetikája. Ellentétben a boltok polcain lévő, hosszú szavatossági idővel rendelkező, finomított, fagyasztott, előfőzött termékekkel. De valamilyen módon mégis tápanyagot kell felvennünk. Igen, de nem mindegy, hogy miből nyerjük az energiát és meddig leszünk, maradunk energikusak, egészségesek. 

Laci tapasztalatai azt mutatják, hogy a legjobb energiaforrás a zöldekben van. Testünk képes az öngyógyításra, öntisztulásra, ha megadjuk neki nap, mint nap a megfelelő katalizátort. A tönkölybúza hajtása a búzafű, a belőle préselt búzafűlé beindítja, elindítja ezeket a folyamatokat. A búzafű és a csírák teljes értékű ásvány-vitamin és enzimforrások.

A friss, zöld lé jellegzetes illatát, ízét hamar meglehet kedvelni, a csírák pedig számtalan módon felhasználhatók, beépíthetők az étrendbe. Az előadó hangsúlyozta, hogy nagyon fontos a jó alapanyag. Tóth László kizárólag biomagokkal, kiegyenlített hőmérsékletű, megfelelő páratartalmú helyiségben, vegyszer nélküli, zárt technológiával állítja elő ezeket a növényeket. Elmondta, hogy szívesen megosztja bárkivel a tapasztalatait, igény szerint pedig egy személyes konzultáció után, lépésről lépésre segít mindenkinek, aki szeretné elsajátítani ezt a táplálkozási módszert.

A jó hangulatú előadás végén a jelenlévők természetesen megkóstolhatták a frissen préselt búzafűlevet és a napraforgó csírát is.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!