2019.02.05
A búzafű és csíra alapú táplálkozás nagymestere, Tóth László kertészmérnök, akit mindenki csak Füveslaciként ismer, volt az Egészségklub idei első vendége. A zsúfolásig megtelt terem is bizonyította az előadó és a téma népszerűségét.
Laci először a logóján szereplő szimbólumokkal ismertette meg a közönséget. Elmagyarázta, hogy a tenyérben lévő magokat és a belőlük sarjadó hajtásokat körülölelő három héj, az egészség alkotóelemeit szimbolizálja, vagyis a gondolatot, a mozgást és a táplálékot.
Az egészségünk ezen a három lábon áll, olyan, mint egy háromlábú szék. Ha ezek közül bármelyik alkotóelem nem megfelelő, akkor nem mondhatjuk magunk egészségesnek, sőt érezzük is, hogy nincs valami rendben. Felhívta a figyelmet a pozitív gondolatok és életszemlélet fontosságára, hiszen nem mindegy, hogy hogyan reagálunk pl. egy negatív hatásra. „Mindent okkal kapunk, a betegséget is. A feladatokat meg kell oldani, aztán mehetünk tovább” – mondta.
Az élet, amikor elindul, mindig hatalmas erővel, óriási energiával bír. Legyen ez egy kisember, vagy akár egy csíra. Ez az energia maga a titok. Ami él, annak van energiája, energetikája. Ellentétben a boltok polcain lévő, hosszú szavatossági idővel rendelkező, finomított, fagyasztott, előfőzött termékekkel. De valamilyen módon mégis tápanyagot kell felvennünk. Igen, de nem mindegy, hogy miből nyerjük az energiát és meddig leszünk, maradunk energikusak, egészségesek.
Laci tapasztalatai azt mutatják, hogy a legjobb energiaforrás a zöldekben van. Testünk képes az öngyógyításra, öntisztulásra, ha megadjuk neki nap, mint nap a megfelelő katalizátort. A tönkölybúza hajtása a búzafű, a belőle préselt búzafűlé beindítja, elindítja ezeket a folyamatokat. A búzafű és a csírák teljes értékű ásvány-vitamin és enzimforrások.
A friss, zöld lé jellegzetes illatát, ízét hamar meglehet kedvelni, a csírák pedig számtalan módon felhasználhatók, beépíthetők az étrendbe. Az előadó hangsúlyozta, hogy nagyon fontos a jó alapanyag. Tóth László kizárólag biomagokkal, kiegyenlített hőmérsékletű, megfelelő páratartalmú helyiségben, vegyszer nélküli, zárt technológiával állítja elő ezeket a növényeket. Elmondta, hogy szívesen megosztja bárkivel a tapasztalatait, igény szerint pedig egy személyes konzultáció után, lépésről lépésre segít mindenkinek, aki szeretné elsajátítani ezt a táplálkozási módszert.
A jó hangulatú előadás végén a jelenlévők természetesen megkóstolhatták a frissen préselt búzafűlevet és a napraforgó csírát is.
Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!
hétfő - péntek: 10:00 - 17:00
szombat: 09:00 - 13:00
Január 1-én: zárva
2024. október 12. szombat 18:00
Költészet zongorára…