Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Ennyi híres ember egyszerre együtt

2021.11.25

Molnár Domonkos Híres kézjegyek című kiállítását Gyarmati István nyugalmazott evangélikus lelkész nyitotta meg a nagyszámú érdeklődő előtt. Aláírások és fényképek megtekintése közben híres emberek társaságában érezhetjük magunkat.

Autogram kiállítás a sárvári könyvtárban

Gyarmati István ny. evangélikus lelkész kiállításnyitó gondolatait személyes érintettségével kezdte, hiszen mint mondotta: Domonkossal és családjával a hit szálai kötik össze őket, sőt a gyűjtő azon kevesek közé tartozik, aki hittan érettségivel rendelkezik. Majd Sylvester Jánost idézve – „…nyomós itt nem lehet a te neved!” –, szavaival összefüggésben rámutatott, hogy személy szerint neveink lehetnek híresek, kitüntetéssel ékesek, de ott fent csak Jézus nevével együtt ér valamit, Jézus által nyerünk örök életet. 

Aztán így folytatta: „Ez az autogram gyűjtemény a társadalom tagjainak egymásra figyeléséről egy tükörképet tart elénk. A gyűjtő érdeklődését – Domonkos aláírás kérését – megtiszteltetésnek vették a megszólított művészek, sportolók, híres emberek, mivel egy fiatalember érdeklődik személyük és munkásságuk iránt. Az aláírás mellett többen örömüket is leírták néhány sorban. Domonkos is örömmel vette, hogy teljesítették kérését, és egyre gyarapodtak gyűjteményében a híres kézjegyek. Azt gondolhatjuk, hogy ez így normális és természetes! De ki kell emelnünk ezt a pozitívumot, mert a társadalmi negatívumokról túl sokszor esik szó, mintha itt minden csak rossz lenne. Íme, egy jó példa, ami jobb kedvre derít minket. Ennyi híres ember egyszerre együtt, legalábbis kézjegyük által Sárváron még nem volt látható!”

Autogram kiállítás a sárvári könyvtárban

Ezt követően Gyarmati István a gyűjtemény néhány darabját kiemelve ajánlotta a kiállítást az érdeklődők figyelmébe:

Az első két tárlóban sportolók aláírásait láthatjuk. Többek között a sárvári születésű olimpiai bajnok birkózó Hegedűs Csaba, Király Gábor válogatott futball kapus és Balczó András 3 szoros olimpiai és 10-szeres világbajnok öttusázó kézjegye látható.

A következő négy vitrinben színészek aláírását láthatjuk: Kabos Lászlóét, Osvald Marikáét és hagyatékból, illetve baráti ajándékként kapott, korábban elhunyt színészektől származó autogramokat, így Honthy Hannáét, Latinovits Zoltánét vagy Gobbi Hildáét.

Autogram kiállítás a sárvári könyvtárban

Folytatásként zenészek aláírásai láthatók Vikidál Gyulától, Bergendi Istvántól, Balázs Fecótól. A hetedik tárlóban írók és költők aláírásai találhatók, így Szabó Lőrinc, Varró Dániel, Kányádi Sándor, Csukás István kézjegyei. Az utolsó tárlóból Farkas Bertalan aláírását emelte ki, aki hajlandó volt egy közös fotót is készíteni Domonkossal. Öröm és boldogság felsorolni a neveket, amelyek hallatán felidéződnek bennünk munkásságuk értékei, szépségei.

Aztán a lelkész viccesen megjegyezte: „Tulajdonképpen én is beléptem az autogramgyűjtők sorába Domonkos által, aki megajándékozott minket dedikált diploma munkájának egy bekötött példányával”.

Végül Gyarmati István megköszönte Molnár Domonkos gyűjtőmunkáját, a látogatóknak pedig sok szép élményt kívánt.


A kiállítás 2021. december 15-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Hatalmi Arcok. Szomszédnéni Produkciós Iroda

Nádasdy-vár

2024. július 26. péntek 20:00

Mi újsi…

PRAH. Telitalálatos komédia

Nádasdy-vár

2024. július 27. szombat 20:30

Tudunk élni…

Vágy, álom, valóság

Galeria Arcis

2024. augusztus 09. péntek 18:00

Mindenki…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!