Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Eredeti vagy hamis?

2019.07.12

Az AniYume japán klub megtartotta második találkozóját a sárvári könyvtárban, melyen az anime figuráké volt a főszerep. Egy új világgal ismerkedtünk a most alakuló csapattal.

Anime klub találkozó júliusban Sárváron

Fehér Barbara Kyoko előadásában először az anime figurák alapanyagáról és dizájnjáról beszélt.  Megtudhattuk, hogy a figurák 90%-nak PVC a fő alapanyaga, mivel könnyen beszerezhető és kevésbé törékeny. A leggyakrabban előforduló alapanyagok még a vinyl, polietilén, és a kolofónium-gyanta. Az előadásból kiderült az is, hogy a figurák dizájn szerint többféle szempont alapján csoportosíthatók, például akció, Funko, Chibi.

Ezután Kyoko hasznos tippeket adott a gyűjtőknek, hogy könnyedén megállapítsák egy figura eredetiségét, mivel sajnos sok a hamisítvány. Az egyik legfontosabb szempont, hogy gyártási helyként Japán legyen feltüntetve a csomagoláson, illetve a talapzaton szerepeljen védjegy. Többe között a hiányzó tartozékok és a festés rossz minősége is gyanúra adhat okot. Az illat is árulkodó lehet, egy igazi gyűjtő már a csomag felbontásakor észreveszi a különbséget, bár vannak olyan gyűjtők is, akik fel sem bontják, hiszen eredeti csomagolásban tárolják féltett kincseiket.

Az érdekes előadás után Németh Miklós Luffy figuragyűjteményének egy részét tekinthették meg a klubtagok. A bemutatott darabok segítségével mindenki megállapíthatta, hogy mennyire tudja kiszűrni a hamis figurákat az eredetiek közül, mivel a fiatalember kollekciójában mindkét fajta megtalálható.

Ezt követően Kyoko röviden beszélt az anime rajongók által készített zenés videókról, az AMV-kről (Anime Music Video), illetve néhány vicces és komolyabb videót is levetített.

A program zárásaképp a tagok megbeszélték, hogy részt vesznek a másnapi Ataru Taiko koncerten a Ság hegyen, illetve következő találkozójuk pedig augusztus 10-én, Szombathelyen a NatsuCon rendezvényen lesz.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!