Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Áldás álruhában

2019.11.16

Különleges vendége volt a könyvtárnak október utolsó szerdáján. Egy olyan hölgyet hallgathattak a jelenlévők, aki megjárta a poklot, de soha nem adta fel és azóta is segít másoknak.

Andor Eszter a sárvári várban

Andor Eszter életének sorsfordító eseménye volt, hogy 2012 októberében autóbalesetet szenvedett. Több életmentő műtétre is szüksége volt, mivel többgócú agyvérzése lett, fél oldala lebénult, szemideg bénulása és légmelle keletkezett.
A kóma alatt, amíg az orvosok küzdöttek az életéért és felkészítették a családját a legrosszabbra, addig Eszti máshol járt: ahol nem volt tér, idő és semmilyen földi akadály. Megtapasztalta a testen kívüliség érzését, az igazi békét, a fényt és végtelenül szabadnak, boldognak érezte magát.
De tudta, vissza kell jönnie, mert még feladata van. Az első nagy feladata volt, hogy önmagát „megjavítsa”. A tapasztalás által ott belül, a lelke rendben volt, ám a teste romokban. De Eszter nem adta fel.
Újra tanulva mindent, hihetetlen gyorsasággal tért vissza az életbe. Azt mondja, hálás a balesetéért, hiszen új ember lett általa. A régi pénz- és sikerközpontú élete ma már új értékrenddel bír.

Andor Eszter a sárvári várban

Úgy gondolja, hogy először önmagunkat kell boldoggá tenni: „mert, ha nem vagy boldog, önmagadat nem tiszteled. Ezáltal azt a csodás lehetőséget sem tiszteled, hogy élhetsz”.
Eszter pozitív hozzáállása és akaratereje sokak számára nyújtott vigaszt és segítséget. A balesetéről, gyógyulásáról szóló Halj meg, hogy élni tudj! című könyve már a második kiadást is megérte.
A szerető, féltő-óvó családi háttér mindig is fontos volt Eszter számára, de a balesete óta különösen az. Édesapjának és két testvérének, de barátainak is sokat köszönhet, hiszen nélkülük nem sikerült volna a felépülés és az új élet.
Most már tudja, hogyan kell megtalálnia az egyensúlyt munkája és családi élete közt. Tud nemet mondani és elhatárolódni negatív emberektől, eseményektől és erre bíztat mindenkit. A sikert pedig ma már nem díjakban és pénzben méri, hanem az embereknek nyújtott segítségben, a családdal és barátokkal eltöltött minőségi időben.
Andor Eszter Halj meg, hogy élni tudj! című könyve kikölcsönözhető a könyvtárból.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!