Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Sárvári advent

Nádasdy-vár Sárvár

Karácsonyi álmok

2018.11.20

Az advent heteiben karácsonyra hangoló programok várják a sárváriakat és a városba érkező vendégeket a Posta téren és a Nádasdy-várban. Helyi és országos együttesek, előadók adnak adventi műsort december első három hetében.

Advent Sárváron - Kossuth tér ünnepi díszben

Annyi mindenről álmodunk karácsony közeledtével. Sűrűn hulló hatalmas hópelyhekről, melyek fehérré varázsolják a szürkeséget és csenddel borítják az utcákat. A gyertyák lobogó fényéről, melyek békét sugároznak. Egy reggeli kakaóról, melyet finom kaláccsal majszolunk el. A nyugodt délelőttről a széles fotelben, ahol kellemes izgalommal olvassuk a karácsonyi krimit. A mézeskalács illatról, a meleg kockás takaróról. Az életről. Ami körülvesz minket.

Egy dolgot szeretnénk mégis igazán. A család örömét. Együtt lenni, nézni a hópelyheket, az égő gyertyákat, jókat beszélgetni, régi karácsonyokat idézni. Amikor édesanya elkészítette a karácsonyi kakaót, felvágta a bejglit, persze a diósból többet kellett sütni. Majd elővenni a plafonig érő karácsonyfa alól a Jézuskától kapott könyvet. Bebújni a kedves mellé és majszolni a sütihegyeket. Együtt, közösen.

Advent Sárváron

Olyan sokszor halljuk, mi magunk is számtalanszor elismételjük, a legszebb ajándék a szeretet. Az ismétlés miatt talán észre sem vesszük, mennyire igaz ez, magunk se vágyunk másra. Csak a szeretet megnyilvánulására. Legyen az ajándék, egy ölelés vagy egy régen várt telefonhívás. Erről álmodunk karácsony közeledtével.

A karácsony előtti hetekben adventi programra várjuk a sárváriakat és a város vendégeit. A Posta téren, a Nádasdy-várban, a múzeumban a helyi iskolások, civil szervezetek, illetve neves előadók, együttesek adventi műsorral várják mintegy három héten át közönségüket. Az elmúlt évek hagyományaihoz híven a programokhoz és természetesen egy jó beszélgetéshez a sárvári vendéglősök ajánlata sem maradhat el.

Advent Sárváron - Nádasdy Ferenc Múzeum

Advent a felkészülés, a várakozás ideje. Az elmélyülés, a csendesség segít abban, hogy szentestén felgyulladjon a gyertya fénye hirdetve a fény győzelmét a sötétség felett. Hogy hirdesse, a kis Jézus megszületett.

Programjaink összeállításakor ügyeltünk arra, hogy a téren és a várban a karácsonyi hangulat legyen az uralkodó. Fellépőinktől is azt kértük, hogy műsorukkal segítsenek ráhangolódni az ünnepre, a meghitt pillanatokra.

Vasárnaponként sárvári együttesek, civil szervezetek gyújtják meg az adventi gyertyát. Számtalan jól ismert művész fogadta el meghívásunkat, hogy elvarázsoljanak minket a következő hetekben. Hétköznap is érdemes kilátogatni a Posta térre, mert rézfúvósok, énekegyüttesek, iskolai kórusok, dalárdák, nótakörök lépnek fel és mutatják be karácsonyi műsorukat. Legyünk kíváncsiak saját környezetünk tehetségeire, akik örömmel mutatják be nekünk tudásukat!

Karácsonyfa a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeumban

A város karácsonyfáját a Posta téren állítjuk fel. Az idén a vár tornya is ünnepi díszbe öltözik, a vár udvarán is karácsonyfát állítunk, ünnepi hangulatot teremtünk. A könyvtár látogatói szintén megcsodálhatják az olvasók fenyőfáját. Hagyományainkhoz híven a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében a sárvári ovisok segítenek a Jézuskának feldíszíteni a fát. Ugyanitt minden vasárnap meggyújtjuk a múzeum adventi gyertyáját. Meséket mondunk, karácsonyi dalokat énekelünk.

Advent Sárváron - adventi vásár

A Posta téren ünnepi műsorok, vendéglátás, a múzeumban ezen kívül karácsonyi sarok és kézműves foglalkozások várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Engedjünk a kísértésnek és próbáljuk meg, vajon sikerül-e egy-egy pillanatra elfelejteni az ajándékok utáni rohangálást, a karácsonyi vacsora miatti aggódást. Álljunk meg egy kicsit és forduljunk oda a másikhoz. Öleljük meg vagy kérdezzük meg tőle: Hogy vagy?

Advent Sárváron - adventi programok

Mi ehhez csak a keretet adjuk. Nyugodt és csendes felkészülést a karácsonyra. Amikor mégiscsak hatalmas pelyhekben esik a hó, a gyertya lángja pedig nyugalmat áraszt. Odamegyünk a karácsonyfához, majd beleülünk a világ legkényelmesebb foteljébe. Magunkra terítjük a kockás takarót és olvasni kezdünk. Életünk párja mézeskaláccsal kínál és rájövünk, hogy körbeölel minket a szeretet. Más ajándékra már nem vágyunk.

Boldog karácsonyt!

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Sárvári advent

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Támogatóink

A Sárvári advent támogatói
Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Hatalmi Arcok. Szomszédnéni Produkciós Iroda

Nádasdy-vár

2024. július 26. péntek 20:00

Mi újsi…

PRAH. Telitalálatos komédia

Nádasdy-vár

2024. július 27. szombat 20:30

Tudunk élni…

Vágy, álom, valóság

Galeria Arcis

2024. augusztus 09. péntek 18:00

Mindenki…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!