Ndasdy-vr

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Sárvári advent

Nádasdy-vár Sárvár

Mese, gyertyagyújtás, öröm a múzeumban

Ndasdy Ferenc Mzeum

2018. december 02. vasárnap 16:00

Gyerekprogram, Gyertyagyújtás

A sárvári múzeum hagyományaihoz híven adventi gyertyagyújtásra várja vendégeit. A családias hangulatú programon elhangzik egy mese, de nem maradhat el a diafilmvetítés sem a vasalt lepedőre. A karácsonyfa mellett égjen az első gyertyaláng!

Advent első vasárnapja a sárvári múzeumban

A város múzeuma minden adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy méltó helyszíne legyen a karácsonyi készülődésnek, az adventi heteknek. Hagyományainkat követve gyönyörű fenyőfa várja vendégeinket a múzeum dísztermében. Az ágakra sárvári óvodások napról napra egyre több díszt tesznek fel. Természetesen ezeket a díszeket maguk készítik. Az egyre több díszen pedig szépen csillannak vissza a fényfűzér apró fényei,

A fa mellett minden vasárnap meggyújtjuk a mi adventi gyertyánkat, mesét mondunk, a gyerekekkel közösen énekelünk és diafilmet nézünk. Közönségünkkel együtt, mint egy nagy család készülünk a fény ünnepére, amikor a jó győz a gonosz felett.

Tavaly a múzeum munkatársai mondtak el hétről hétre egy-egy mesét. Úgy döntöttünk, hogy az idén mi is a hallgatóság soraiba ülünk és másokat kérünk meg, mondjanak el nekünk egy kedves történetet, melyben a végén természetesen mindenki megkapja méltó jutalmát.

Meghívásunkat elfogadta, így első mesélőnk lesz Vojtkó Tibor, aki január 1-től a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója. Meséje az aranyszőrű bárányról szól. A legkisebb gyermek elindul a nagyvilágba, hogy szerencsét próbáljon. Sokféle emberrel találkozott útja során, míg el nem ért a király udvarába. Ott bizony újra szerencsét próbált, vajon övé lesz-e a felekirályság és a királylány keze. Mi is történt valójában a királyi udvarban? Advent első vasárnapján kiderül.

A mese után közösen meggyújtjuk az adventi gyertyát a vár legszebb termében, miközben eléneklünk egy szép karácsonyi dalt. Az est befejezéseként klasszikus diafilmet vetítünk, mellyel gyermekeinknek gyerekkorunk hangulatát idézzük fel. A vászon természetesen nem lehet más, mint egy nagy fehér lepedő. Talán hó is lesz.

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Sárvári advent

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Támogatóink

A Sárvári advent támogatói
Vissza

A múzeum nyitvatartása

hétfő: Zárva

kedd - vasárnap: 09:00 - 17:00

Január 1-én: zárva

Program a mai napon

Segt? szakemberek s mdszerek

Knyvtr

2023. november 29. szerda 17:00

Szakemberek egyhelyen

Közelgő programok

The Trousers s az Akela

Ndasdy-vr

2023. december 01. péntek 20:00

Hard Rock and Roll

Hvogat fnyek

Posta tr

2023. december 02. szombat

Fnyek

Srvri advent 2023

Ndasdy-vr

2023. december 02. szombat - december 23. szombat

Vrakozssal

Advent a Kalka Egyttessel

Posta tr

2023. december 02. szombat 17:00

Hrom szklb

Adventi Mesl? B?rnd

Posta tr

2023. december 02. szombat 18:00

Szlsebes hintalovak

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!