Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

A sütőtöktől a repülőgépalkatrészig

2019.10.03

A Szent Mihály napi forgatagon a helyi cégek és vállalkozások mutatkoztak be termékeikkel, szolgáltatásaikkal. Három sárvári iskola szintén elfogadta meghívásunkat, hogy őszi termékekből készült alkotásokkal kápráztassák el a közönséget.

A sütőtöktől a repülőgépalkatrészig Sárváron

A Gárdonyi Géza Általános Iskola és a Nádasdy Tamás Általános Iskola mellett a Tinódi Gimnázium diákjai, szüleik és tanáraik mutatták be a szebbnél szebb alkotásaikat terménybemutató és kiállítás keretében a Hild parkban. A nézelődők láthattak meséket, készíthettek saját remekműveket és találkozhattak történelmi személyiségekkel is. A délután folyamán a város vezetőiből, illetve kitelepült helyi cégek képviselőiből álló független zsűri díjazta a résztvevőket.

A sütőtöktől a repülőgépalkatrészig

A Gárdonyi Géza Általános Iskola standjánál találkozhattunk Benedek Elekkel, aki éppen mesét olvasott Juliskának. Az őszi terményekből, falevelekből és egyéb kellékekből készült jelenetek segítségével olyan mesékbe pillanthattunk be, mint a Kőleves, a Három Kismalac és Sün Balázs. Mindemellett a vállalkozó szellemű vendégek készíthettek vásárfiát és fényképet a fotósarokban. Az énekkarosoknak köszönhetően nagyon szép dalokat is hallhattunk.

A sütőtöktől a repülőgépalkatrészig

A Nádasdy Tamás Általános Iskola tanulói két standdal készültek. Az első-másodikosok, és a három-negyedikesek kiállítása mellett egyéni műveket szintén megtekinthettünk. A picik a Három Kismalac című mese alapján készítettek kompozíciót, a nagyobbak pedig A Sündisznó mesét elevenítették meg. A terményekből készített alkotások annyira jól sikerültek, hogy az iskolában is kiállítják.

A sütőtöktől a repülőgépalkatrészig

A legnagyobbakat a Tinódi Gimnázium képviselte, akik különböző történelmi szereplőket és híres alakokat személyesítettek meg a növények segítségével. Megismerhettük többek között Nádasdy Ferencet és feleségét Báthory Erzsébetet, de megjelent Rómeó és Júlia, valamint a tökbe faragott Hamupipőke és a Daliás Herceg is.
A független zsűrinek nagyon nehéz feladat jutott, hiszen a diákok tanáraik és szüleik segítségével egytől egyig gyönyörű munkákat mutattak be Sárvárnak. A döntés nehézségét mutatja, hogy a második helyezett osztott volt a Gárdonyi Iskola és a Tinódi Gimnázium között, az első helyért járó díjat pedig a Nádasdy Iskola nyerte el.

Cégek felsőfokon

Az iskolák mellett saját termékeiket, szolgáltatásaikat mutatta be a Hirsch Porozell Kft., a Provertha Electronic Components Zrt., a Sárvári Gyógy-, és Wellnessfürdő, illetve a Nádasdy Kulturális Központ. A gyerekek számára pedig külön örömet jelentett a hatalmas zöld traktor, mely a Talentus Agro Zrt. jóvoltából parkolt a téren.

A kiállítók nemcsak saját termékeikkel érkeztek, hanem ajándékokkal is, többek közt a most divatos telefontartó stabilizátorral. Utóbbi névben a helyszínen közösen állapodtunk meg. Az egyes pultokon a vendégek megismerhették a termelőcégek gazdag terméklistáját, illetve fejlesztéseiket. Sárváron készül többek közt számos olyan repülőgép alkatrész, mely a repülés biztonságát és kényelmét szolgálják. Szintén helyi cég készít és fejleszt olyan modern építőipari szigetelőket, melyek viszont az otthon töltött idők kényelmét segítik. A szolgáltatók pedig változatos, a sárváriak és a városba érkező turisták számára kialakított ajánlataikat mutatták be.
A két napos kiállítás jó példája volt a sárvári cégek összefogásának. Egyben pedig jelzi, hogy a város komoly szakértelemmel, fejlesztési tőkével és kapacitással rendelkező cégeknek ad otthont. Az iskolák hétvégi szereplése pedig bizonyította, hogy a megfelelő utánpótlás garantált.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!