Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Nőszemközt Pirivel. Vendégünk volt Varga Diána

2019.11.16

A Nőszemközt novemberi vendége Varga Diána volt, akinek csodálatos hangját ezrek közül is felismerjük. Életútját felidézve megtudhattuk, hogy a népi kultúra szeretetét a családból hozta és a népdal életének meghatározója a ma napig.

A sárvári könyvtár vendége volt Varga Dia

Gyermekkora óta dalol, szerepel, versenyeken vesz részt, illetve készíti fel tanítványait. Több népdalcsoportot vezetett a megyében és megyén kívül is. Számtalan díjjal, elismeréssel rendelkezik. 2000-ben elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere címet, 2013-ban Bonis Bona – Jótól jót tanulni kitüntetést vehetett át felkészítő tanári munkájáért, talán e kettőre a legbüszkébb.
2005-től nem csak népdalokkal lép színpadra. Két fiú barátjával megalakította az Egy szoknya két nadrág nevű pop együttes, a későbbi Flame-ot. Diáról kevesen tudják, hogy belekóstolt a táncművészetbe is, több éven át egy hastánc csoport tagja volt. Ez a mozgásforma nemcsak kikapcsolódást jelentett számára, hanem a pop együttesei színpadi koreográfiájában is sokat segített.
Varga Dia szeretett volna országos ismertségre szert tenni – Tóth Vera példáján felbuzdulva, hogy talán egy másik vidéki, molett lány is arathat babérokat –, jelentkezett szinte mindegyik tehetségkutatóba. Megtapasztalva ezek minden árnyoldalát, hatalmas elismerés és élmény volt számára, hogy a 2012-es The Voice – Magyarország hangja című műsor legjobb 110 versenyzője közé jutott, pedig képernyőre nem is került.
Mindezek ellenére Budapestre költözött, legfőképpen párkeresés céljából. Természetesen az éneklést sem hagyta abba, sőt más műfajban is kipróbálta magát: karaoke-bárokba, illetve versenyekre járt. Közben egy internetes alkalmazás segítségével megismerte párját, aki ma már a férje. Elégedett és boldog lehetett volna, de ki akarta próbálni a külföldi életet is. Kiköltöztek Ausztriába, ami hatalmas erőpróba volt mindkettőjüknek. A 20 hónapnyi nehéz fizikai munka és a sok, főként negatív tapasztalat után tudták, hogy nem az az ő útjuk.
Hazatérve Diána életében sorra követték egymást a jó dolgok: férjhez ment, volt tanítványaival megalakította a Girls! Csak Csajok elnevezésű formációt és óvónőként dolgozik. Számtalan fellépésnek tesz eleget együttesével és népdalokat énekelve egyedül is. Hivatását szereti, férjével boldogan él, úgy érzi, a helyén van.
Természetesen azt est folyamán Dia megörvendeztette a hallgatóságot egy népdalcsokorral és a Je t’amie című dallal is.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!