Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Könyvtári nyár

2019.07.03

A könyvtár nyáron is várja az érdeklődőket kellemes, könnyed olvasnivalókkal és érdekes programokkal. Többek között a Kedvcsináló kötelező kedd az általános iskolai tanulóknak szeretne segítséget nyújtani a kötelező olvasmányok feldolgozásához.

A sárvári könyvtár nyári programjai

A sárvári könyvtár nyáron sem zár be. Júliusban és augusztusban is a megszokott nyitvatartási időben várjuk a látogatókat. A felnőtt részlegben hétköznaponként 10-17 óráig, a gyermek és zenei részlegben 10-12 és 13-17 óráig, szombatonként a felnőtt és a gyerekkönyvtárban 9-13 óráig.

Több mint 70 ezer kötet könyvvel, 50 féle folyóirattal, audiovizuális és egyéb dokumentumokkal, többfajta szolgáltatással várjuk a hozzánk betérőket.

Keddenként Kedvcsináló kötelező kedd címmel az általános iskolai tanulóknak szeretnénk segítséget nyújtani a kötelező olvasmányok feldolgozásához.

Minden héten csütörtökön 10 órától (előzetes egyeztetés alapján, igény szerint más időpontban is) Könyvtárbejárásra várjuk az érdeklődőket. A földszinttől a padlásig bemutatjuk intézményünket, bepillantást engedve a könyvtári munkafolyamatokba is.

Játssz velünk! címmel, péntekenként 15 órától a gyerekkönyvtárban kicsik és nagyok együtt játszhatnak, vetélkedhetnek egymással. A hagyományos társasjátékokon kívül vetélkedőkkel, kézműves és zenés foglalkozásokkal várjuk a gyerekeket.

Ha már unalmas a strand és kibírhatatlan a meleg, ha a gyerekeknek már hiányzik a társaság, vagy ha csak egy jó könyvre vagy filmre van szükség, jöjjön el hozzánk!

Kedvcsináló kötelező kedd

Vastag a könyv, kicsik a betűk, távoli korban játszódik, még kép sincs benne. Ha kötelező, akkor csak rossz és unalmas lehet.  Halljuk nap, mint nap a kifogásokat kis olvasóinktól, ha a kötelező olvasmányokért jönnek hozzánk.

Biztos, hogy tényleg unalmas és nem okoz örömet, ha olvassuk ezeket a könyveket?

Mi teszünk most egy kísérletet: kötelező olvasmányokat szeretnénk úgy bemutatni a gyerekeknek, hogy felkeltsük érdeklődésüket az adott művek iránt.

Kedvcsinálónak szánjuk, bemutatva olyan részleteket ezekből az irodalmi alkotásokból, amelyek elolvasása után remélhetőleg kedvet kapnak a folytatás megismerésére is.  Keddenként 15 órától várunk minden gyereket a sárvári könyvtárba, akiknek most kell elolvasni ezeket a könyveket vagy olyan felnőtteket, akik iskolás korukban véletlenül nem olvasták el és most szeretnék pótolni!

A feldolgozott olvasmányok:

2019. július 09. Tamási Áron: Ábel a rengetegben

2019. július 16. Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

2019. július 23. Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

2019. július 30. Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője

2019. augusztus 06. Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

2019. augusztus 13. Gárdonyi Géza: Egri csillagok

2019. augusztus 27. Móra Ferenc: Rab ember fiai 

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!