Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Zene, költészet, cseresznyefa virágzás

2023.03.31

Könyvtárunk keretében négy klub működik, amelyek havonta érdekes témákkal várják régi és új tagjaikat. Áprilisban klubjaink is újra indulnak. Találkozzunk szerdánként 17 órakor.

A sárvári könyvtár klubtalálkozó a várban

A Zenei klub április 5-i előadásának témája: Állatok a magyar népzenében. A programban az eredeti magyar népdalok mellett természetesen helyet kapnak többek között Bartók Béla és Kodály Zoltán feldolgozásai is. A találkozóig lehet találgatni, hogy vajon melyik az a magyar népdal, illetve feldolgozás, amelyben a legtöbb állat – szám szerint tizennégy – szerepel! 

A Sylvester Könyvbarátok Klubja április 12-én várja az irodalombarátokat. Az est vendége Horváth Róbert versmondó, aki Mondom a másokét című műsorában a magyar és a világirodalom legszebb verseiből nyújt át egy csokorra valót az érdeklődőknek.

Az AniYume Japán klub keretében április 19-én a cseresznyefa virágzás lesz a téma. A klubtalálkozón bepillantást nyerhetünk majd a régmúlt idők Japánjába, hogy megtudhassuk, hogyan került a cseresznyefa az országba, és milyen hatással volt és van az emberek életére ma is a sakura- virágzás. Az esten azt is megtudhatjuk, hogy milyen egy O-hanami „virágnéző” piknik, hallgathatunk néhány szép japán verset és természetesen lesz mangasarok is.

Április utolsó szerdáján, 26-án az Egészségklubba várjuk az érdeklődőket. Napjainkban egyre fontosabb a környezettudatosság, melynek egyik célja a hulladék csökkentése, illetve a minél vegyszermentesebb élet. A tavaszi nagytakarításhoz szeretne segítséget nyújtani az est előadója Lőrinczné Váradi Valéria, aki ismerteti a különböző takarítószerek, tisztítószerek használatának egészségügyi kockázatait és alternatívákat ajánl a vegyszermentes takarításhoz, sőt recepteket is kapunk tőle házilag könnyen, olcsón elkészíthető tisztítószerekhez.

Mindenkit szeretettel várunk programjainkra!

A belépés ingyenes!

A könyvtár hétköznaponként 10-17 óráig és minden hónapban az 1. és a 3. szombaton 9-13 óráig tart nyitva. Áprilisban 1-jén és 15-én


Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Hatalmi Arcok. Szomszédnéni Produkciós Iroda

Nádasdy-vár

2024. július 26. péntek 20:00

Mi újsi…

PRAH. Telitalálatos komédia

Nádasdy-vár

2024. július 27. szombat 20:30

Tudunk élni…

Vágy, álom, valóság

Galeria Arcis

2024. augusztus 09. péntek 18:00

Mindenki…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!