Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Ünnepre hangoltak a programok a könyvtárban

2020.01.08

Az elmúlt év végén is érdekes programok várták a könyvtárba látogatókat. Egy kis összefoglaló a decemberi rendezvényekről.

A sárvári könyvtár adventi programokra várta vendégeit

December 11-én tartotta karácsonyi összejövetelét a Sylvester Könyvbarátok Klubja. Felhívásunknak eleget téve sokan elhozták a számukra kedves, ünnepre hangoló versüket. Hallhattuk többek között József Attila, Juhász Gyula, Ady Endre, Tóthárpád Ferenc és Csider Sándor költeményeit. A jelenlévők együtt elszavalták Weöres Sándor Száncsengő című művét is. A hagyományokhoz híven saját versekkel is megörvendeztették egymást a tagok. Többen felidézték legszebb, legemlékezetesebb karácsonyi élményüket. Szinte láttuk a havas tájat, az illatozó bejglit, a családtagok örömét. Az est önfeledt beszélgetéssel zárult.

A sárvári könyvtár adventi programokra várta vendégeit

A Nőszemközt decemberi vendége, Gerbert Judit hat évvel ezelőtt robbant be a könyvtár életébe és azóta személyisége és tehetsége révén belopta magát sok-sok sárvári szívébe is. A beszélgetés Judit gyermek- és ifjúkora kedves emlékeinek, színhelyeinek felidézésével kezdődött, majd pályája különböző állomásaival ismerkedhettünk meg. A temperamentumos, nyitott szívű színésznő őszintén mesélt a társulatokban eltöltött évekről, szerepeiről, különböző más jellegű felkéréseiről. 2013-tól fő profilja a Ringató foglakozások. Ezek mellett természetesen most is vállal fellépéseket zenés összeállításokban, ünnepi megemlékezéseken, irodalmi esteken és számos rangos esemény háziasszonya. Úgy gondolja, hogy a helyén van, jól érzi magát, kislány pedig bearanyozza napjait. Gerbert Judit meglepetésvendéggel készült a közönségnek, Kovács Ervin személyében, aki gitárral kísérte a színésznő csodálatos énekét.

A sárvári könyvtár adventi programokra várta vendégeit

Luca napján került sor a könyvtár alsótagozatos gyerekek részére szervezett Momó-játékának eredményhirdetésére. Benedek Elek Kolontos Palkó című meséjét kellett elolvasniuk a kisdiákoknak és megoldaniuk a meséhez kapcsolódó feladatokat, hogy bebizonyítsák, szeretnek olvasni és ezáltal legyőzik a koboldokat, akik el akarták tűntetni ezt a szép történetet. Momónak, a sárvári könyvtár manójának közel száz gyerek segített a koboldok ellen. A zárórendezvényen életre kelt a legcsintalanabb kobold Kótyomfitty és Moncsi Manó is. A gyerekek ügyességét sok-sok ajándékkal jutalmaztuk.

A sárvári könyvtár adventi programokra várta vendégeit

A könyvtár elmúlt évi utolsó rendezvénye Lovász Adrienn Csendesülő című előadása volt. Az előadó először ismét tudatosította mindenkiben, hogy mai világunkban mennyi a zajszennyezés, a hangszemét, hogy mennyire nem jó állandóan on-line üzemmódban lennünk. Aztán a jelenlévők megismerkedhettek a csend fokozataival, fajtáival, megtalálásának módjával. Megtudhatták mi a különbség a hallgatás és a csend között, s hogy újra meg kell tanulnunk a szavakkal bánni, hiszen a szavak súlyát, értékét is a csend adja. A csendhez, elcsendesüléshez bátorság kell, mert a csend nem valaminek a hiánya, hanem annak a lehetősége, hogy valami megszülethet. Az előadás végén szinte érezhetővé vált a teremben a nem megszólalás, a csendre való hangolódás vágya. Karácsony előtt igazi ajándékot, útravalót kaptunk az ünnep meghittebb megéléséhez.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Hatalmi Arcok. Szomszédnéni Produkciós Iroda

Nádasdy-vár

2024. július 26. péntek 20:00

Mi újsi…

PRAH. Telitalálatos komédia

Nádasdy-vár

2024. július 27. szombat 20:30

Tudunk élni…

Vágy, álom, valóság

Galeria Arcis

2024. augusztus 09. péntek 18:00

Mindenki…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!