Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Sárvári advent

Nádasdy-vár Sárvár

A szeretet gyógyír

2023. december 23. szombat

Családi

Szenteste előtt jöjjünk össze, hogy boldog karácsonyi ünnepeket kívánjunk egymásnak. Az adventi színpadon a család minden tagját elvarázsoló program vár minket. A kézműves vásár és foglalkoztató kedves tárgyai szintén az ünnep fényét emelik.

Őszintén jót kívánni csak annak tudunk, aki iránt szeretetet érzünk. Talán nem hisszük, hogy mindenki egyformán részesülhet ebből a különleges érzésből a szívünkben, de azt igen, hogy aki kész megbocsátani, az erősebb bárkinél. A negyedik adventi gyertya fellobban a koszorún, akik pedig időt és figyelmet szántak az elkészítésére, választ találnak a kérdésre: mi lehet a legfontosabb ezen a világon? 

Ünnepeljük Jézus eljövetelét, ünnepeljük a családot, a barátokat, a közösséget, melynek részei vagyunk. A város adventi koszorúja mellett állva együtt érezzük a szeretet fontosságát. Ezen a napon minden ének, vers és szó ezt fejezi ki. 

Várunk mindenkit a Posta térre, hallgassuk meg egymás gondolatát. A színpadi műsor közben ünnepi köszöntőt mond Kondora István, Sárvár polgármestere. Önökhöz szól, hozzánk szól. 

Áldott, békés, meghitt karácsonyi ünnepeket kívánunk mi is!

 
A sárvári advent záró programja a Posta téren

2023. december 23. szombat

Posta tér - 16:00

Nagy pelyhekben hull a hó. HandaBanda zenekar

Koncert

Az Advent a gyermekek számára a legizgalmasabb. Mikulás, Jézuska, karácsony! Tele várakozással, titkokkal és szeretettel. A játék azonban ebben a korban mindennél fontosabb! A Handabanda Zenekar jól tudja ezt.

Varázslat…

Posta tér - 17:00

Betlehemes az Apolló Színházzal

Színház

Egy szép hagyomány elevenedik meg az adventi színpadon. Válogatás a legnépszerűbb népi betlehemes játékokból Hadikfalváról, Andrásfalváról. A szeretett és kedvelt székely humorral és csángó énekekkel.

Három királyok…

Posta tér - 18:00

A Csík Zenekar adventi koncertje

Koncert

Az ország legnépszerűbb népzenekari együttesének koncertje zárja a sárvári advent programsorozatát. Az igényes, sokrétű magyar népzenét olyan ízzel és szeretettel töltve képesek átadni a közönségüknek, hogy annak nincs más választása, csak rajongani tud értük.

A népzene…

A belépés díjtalan.

További adventi programok:

2023. december 02. szombat

Készüljünk együtt karácsony szent ünnepére. A város már ünnepi díszben várja az elcsendesedni vágyókat. A városi advent első hétvégéjén a Kaláka együttes, Malek Andrea és a Mesélő Bőrönd Társulat várja a készülődőket.

Fények…

2023. december 09. szombat

A város ünnepi készülődéséhez hozzátartozik, hogy sárvári együttesek is fellépnek az adventi színpadon. December második hétvégéjén a Szent László Katolikus Iskola kórusa és a Kanona Band varázsolja el a Posta térre érkezőket.

A remény…

2023. december 16. szombat

Népzene és városi muzsika jól megfér egymással az adventi színpadon, miközben a forralt bor illata keveredik a mézes sütiével. A sárvári kézművesek portékái mellett a gyerekeket kézműves foglalkozás várja, hogy elkészítsék a legszebb karácsonyi kiegészítőket.

Az öröm…

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!