Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Sárvári advent

Nádasdy-vár Sárvár

Az öröm ígérete

2023. December 16. Saturday

Családi

Népzene és városi muzsika jól megfér egymással az adventi színpadon, miközben a forralt bor illata keveredik a mézes sütiével. A sárvári kézművesek portékái mellett a gyerekeket kézműves foglalkozás várja, hogy elkészítsék a legszebb karácsonyi kiegészítőket.

Az adventi koszorú harmadik gyertyája az örömet szimbolizálja. A lelki felkészülésben a tiszta, gyermeki rácsodálkozás és boldogság hatalmas kincs, és aki időközben el is vesztette, ha képes azt keresni, meg tudja találni. A rózsaszínű adventi gyertya egyben Szűz Mária örömét is jelenti, hiszen nemsokára megszületik szent gyermeke. 

A fény egyre növekszik, őrizzük a hagyományokat közösen. Advent harmadik szombatján a gyertyagyújtásra és a színpadi programokra egyaránt szeretettel várunk mindenkit. A béke, a megértés, a tisztelet, a megbocsájtás közös szavaink. Közösek, mely az egymás közötti harmóniát jelentik. Ezért fontos az együttlét, ezért énekelünk annyian és várjuk a Megváltó születését.

 
A sárvári advent harmadik hétvégéje a Posta téren

2023. December 16. Saturday

Posta tér - 17:00

Regös Együttes

Koncert

Népzenei koncert, mely a legőszintébb hangon szól minden emberhez. A népdalok az emlékezet nagyszerű szerzeményei, melyek hűen őrzik a magyarság hitvilágát, vallásos elhivatottságát. Minden ember számára kincset érnek.

Közös kincs…

Posta tér - 18:00

Kuplék a kupéból. A Soltis Lajos Színház előadása

A celldömölki színház műsorán részleteket hallhatunk a Magyar Álomvasutak című előadásukból. A vidám zenés darab mindannyiunkról szól, akik végig utazzuk az élet vonatát. Hol közösen a többi utassal, hol inkább magányosan.

Zenés utazás…

A belépés díjtalan.

További adventi programok:

2023. December 02. Saturday

Készüljünk együtt karácsony szent ünnepére. A város már ünnepi díszben várja az elcsendesedni vágyókat. A városi advent első hétvégéjén a Kaláka együttes, Malek Andrea és a Mesélő Bőrönd Társulat várja a készülődőket.

Fények…

2023. December 09. Saturday

A város ünnepi készülődéséhez hozzátartozik, hogy sárvári együttesek is fellépnek az adventi színpadon. December második hétvégéjén a Szent László Katolikus Iskola kórusa és a Kanona Band varázsolja el a Posta térre érkezőket.

A remény…

2023. December 23. Saturday

Szenteste előtt jöjjünk össze, hogy boldog karácsonyi ünnepeket kívánjunk egymásnak. Az adventi színpadon a család minden tagját elvarázsoló program vár minket. A kézműves vásár és foglalkoztató kedves tárgyai szintén az ünnep fényét emelik.

Boldog karácsonyt…

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!