Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Ez a tánc még jár nekem - Sárvár 50+

2019. augusztus 20. kedd

Néptánc, Népzene

Ahogy minden hosszú út az első lépéssel kezdődik, úgy minden nagy találkozás egyszer véget ér. A Sárvár 50+ és a 39. Nemzetközi Folklórfesztivál fantasztikus napokat maga után tudva egy hatalmas tánccal ér véget. Gála, tűzijáték és táncház.

Hat estén keresztül változatos stílusban, a hagyományos zenétől a modern könnyűzenéig szinte minden műfajt felvonultattunk. Estéről estére a koncertek, táncbemutatók után utcabálokkal léptünk át a következő napra.

Augusztus 20-án, Szent István király napján a magyar államalapításra emlékezünk. A sárvári folklórnapok hagyományai szerint ekkor szegik meg a közönség előtt a meghívott országok képviselőinek társaságában az új kenyeret.

Ezen a hagyományon most sem szeretnénk változtatni. A 39. Nemzetközi Folklórnapok gáláján ünnepélyes keretek közt jelképesen megszegjük az új kenyeret, majd következnek a néptáncegyüttesek fellépései.

A zárószám után a Postatér és a Hild park nézői tanúi lehetnek a tűzijátéknak, majd a nemzetek táncházával zárjuk a rendezvénysorozatot.

A Sárvár 50+ rendezvénysorozat záró napja

2019. augusztus 19. hétfő - augusztus 20. kedd

Posta tér - 14:00-21:00

Játszótér a Posta tér sarkában

Gyerekprogram, Játszóház

Közhírré tétetik, hogy a Furfangos Csudavilág szabadtéri interaktív játszóház jó néhány újabb esztelen találmánnyal bővült, és az országos turnéján Sárvárra érkezik. Elképesztő játékkavalkáddal folytatódik a nyár legnyüzsgőbb hete!

Ez nem mese, ez valóság…

2019. augusztus 20. kedd

Posta tér - 14:00-21:00

Játszótér a Posta tér sarkában

Gyerekprogram, Játszóház

Közhírré tétetik, hogy a Furfangos Csudavilág szabadtéri interaktív játszóház jó néhány újabb esztelen találmánnyal bővült, és az országos turnéján Sárvárra érkezik. Elképesztő játékkavalkáddal folytatódik a nyár legnyüzsgőbb hete!

Ez nem mese, ez valóság…

Posta tér - 17:00

A folklóregyüttesek felvonulása

Néptánc

A Nemzetközi Folklórnapok minden résztvevője felvonul a város főutcáján, hogy zenével és tánccal köszöntse a város ünnepét. Végül bevonulnak a rendezvény helyszínére, hogy kezdetét vegye a fesztivál zárógálája a csapatok fellépésével.

Egymás után…

Posta tér - 18:00

Folklórgála

Néptánc, Népzene

Hagyományainknak megfelelően a nemzeti ünnepen kerül sor a 39. Nemzetközi Folklórnapok gálájára, melyen a sárvári együtteseken kívül a meghívott országok néptáncosai is fellépnek. Tíz ország együttesei mutatják be legszebb műsorukat.

Néptáncgála…

Posta tér - 23:00

Tűzijáték

Családi

Nemzeti ünnep, folklórgála, nyári fesztivál nem képzelhető el tűzijáték nélkül. A rakéták színei számunkra nemcsak az ünnepet jelképezik, hanem a nyári programkínálat sokszínűségét is. A nyár még nem ért véget, de a város ünnep a végéhez közeledik.

Minden színben...

Posta tér - 23:15

Nemzetközi táncház

Néptánc, Népzene

Kilenc nemzet részvételével össznépi táncházzal zárjuk az év legnagyobb rendezvényét, a város hatnapos fesztiválját. Az alaplépéseket mindannyian ismerjük, ezért bármikor csatlakozhatunk a körhöz. Egy kis cifrázás és a tánc ördögei lehetünk.

Jókedv és tánc…

A belépés díjtalan.

A Városfesztivál további programjai:

Karthago

2019. augusztus 15. csütörtök

Az idei évben 40 éves Karthago zenekar az Együtt 40 éve koncertturné keretében érkezik el Sárvárra. Magyarország legendás rock zenekara négy évtizede nagy lelkesedéssel szórakoztatja az igényes rock szerelmeseit.

Ugye eljössz még….

A világ minden tájáról - Sárvár 50+

2019. augusztus 16. péntek

A város egyik legerősebb hagyománya a Nemzetközi Folklórnapok, mely nagyszabású fesztiválnyitóval veszi kezdetét. Nemcsak Európából, hanem más földrészekről is érkeznek néptáncosok, hogy bemutatkozzanak Magyarország egyik legrégibb fesztiválján.

Még további 1 program lesz a rendezvényen.

Tánc a világ körül…

A meglepetések napja - Sárvár 50+

2019. augusztus 17. szombat

A pohár oldalára kiült hideg vízpárához érve tudjuk, hogy alig néhány pillanat múlva a finom ital már száguld lefelé a torkunkon. Egy nagy sóhaj, és tudjuk, nem kell ennél több a nyári melegben. Így képzeljük el ezt a napot koncertekkel és tánccal.

Még további 2 program lesz a rendezvényen.

Programok kortyonként…

A csillagos ég alatt - Sárvár 50+

2019. augusztus 18. vasárnap

Ezen a különleges estén a szabad ég alatt szólókoncertre és könnyűzenei együttesek fellépésére is sor kerül. A folklórnapok keretében két ország mutatkozik be, de tűzzsonglőrök bemutatóját szintén megcsodálhatjuk. A napot bulival zárjuk.

Még további 4 program lesz a rendezvényen.

Mindent bele…

Mediterrán hangulat - Sárvár 50+

2019. augusztus 19. hétfő

Hallgatjuk a zenét egész este és otthon érezzük magunkat. Stílusok változnak, tempók gyorsulnak, majd lassulnak. Ülünk a padon, a széken, állunk a tömegben, tapsolunk, egyet csettintünk. Jó kedvünk van, mert együtt vagyunk. Ez az este üzenete

Még további 2 program lesz a rendezvényen.

Közösen együtt…

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!