Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

A Magyar Művészeti Akadémia is támogat minket

2020.09.16

Sikeresen pályáztunk a Magyar Művészeti Akadémiához. A neves intézmény másfél millió forinttal támogatja programjaink megvalósítását. Nemcsak nyári rendezvényeink, hanem őszi programkínálatunk szervezésében is segítséget jelent a támogatás.

A Nádasdy Kulturális Központ sikeres pályázatai

A koronavírus világjárvány komoly károkat okozott nemcsak a gazdaságnak, hanem a kulturális életnek is. Saját tapasztalatainkból tudjuk, hogy a veszélyhelyzet alatt milyen fontos szerepet töltött be életünkben az olvasható, hallható és nézhető kultúra. A bezártságban töltött hetek, hónapok ráirányították a figyelmet azokra a kulturális alkotásokra, melyeket sokszor észre sem veszünk, jelenlétüket természetesnek gondoljuk. 

Egy komolyzenei koncert, egy rockegyüttes számának vagy egy jazzformáció műsorának a meghallgatása éppúgy segített túlélni a hosszú órákat, napokat, mint egy színházi közvetítés megtekintése vagy egy könyv elolvasása. Éppúgy élményt nyújtott egy múzeum kiállítás követése a digitális térben, mint egy régen látott film újra nézése.

A nyár közepétől azonban lehetőség nyílt arra, hogy találkozzanak az emberek, kulturális eseményeken vegyenek részt. Újranyitott a sárvári könyvtár és újra kitárta kapuit a Nádasdy Ferenc Múzeum. Utóbbi látogatottsága az elmúlt három évtized legnagyobb eredményét hozta. 

Ugyanakkor a három hónapig tartó bezárás komoly bevételkiesést jelentett, melynek pótlására a múzeumi rekordhónapok nem elegek. A Nádasdy Kulturális Központ programszervező csapata ezért mindent megtett és megtesz, hogy új források után nézzen, illetve éljen a kínálkozó lehetőségekkel. Tegyük hozzá utóbbiból is van bőven. 

A Köszönjük, Magyarország program jóvoltából sikerült augusztus 19-én és 20-án öt színpadon megszervezni egy jó hangulatú városi ünnepet. Könnyűzenei koncertekkel, irodalmi műsorokkal, néptáncosokkal, artista bemutatókkal vártuk a közönséget. A két nap hangulata igazolta, hogy szükség van a közönség és közösségépítő programokra, találkozókra.

A Nádasdy Kulturális Központ sikeres pályázatai

A kulturális központ szintén sikerrel pályázott a Magyar Művészeti Akadémia kiírására. Az elnyert vissza nem térítendő támogatás célja, hogy enyhítse a művészeti életet szervező intézmények költségvetési nehézségeit. A pályázók legfeljebb másfél millió forintra nyújthattak be igényt megfelelő dokumentációval. 

Az elmúlt hónapok kiadásaira figyelemmel mi 1.475.000,- Forintra adtuk be a pályázatot, melyet 100 százalékban megítéltek nekünk. Az összeg fedezetet nyújt terveink megvalósításához. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem tudjuk minden elképzelésünket megvalósítani, azonban a kormány, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Magyar Művészeti Akadémia megnyitott pályázati alkalmai lehetővé teszik, hogy mozgásban maradjon a művészeti és kulturális élet.

Terveink közt szerepel, hogy a Köszönjük, Magyarország második felvonásának keretében szeptember utolsó vasárnapjától négy hétvégén át gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló műsorokkal, koncertekkel jelentkezünk. Mozart operák, Liszt, Bartók és Kodály művek mellett népmese előadás, bábjáték, de egyéb meglepetés is várja majd a közönséget. Biztos vendégeink között köszönthetjük a Garabonciás Együttest, Sas Dániel zongoraművészt, a népzenét játszó Kákics zenekart, Vékony Brigitta és Németh Viktóra népmesemondókat és a Mozart Triót. 

Érdemes a közelünkben maradni. 

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!