Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Momó, Kótyonfitty, Csuporka és a gyerekek

2022.11.30

Meseország lakói ismét biztonságban vannak, hiszen a gyerekek segítségével idén is legyőztük a csintalan koboldokat.

A Momó könyvtári játék eredményhirdetése Sárváron

Minden sárvári és környékbeli gyerek tudja már, hogy a könyvtárakban élnek manók, akik vigyáznak a könyvekre és a bennük lévő mesékre, meseszereplőkre, és koboldok is laknak a padláson, akik meg állandóan turpisságokon törik a fejüket.

A sárvári gyerekkönyvtár manója Momó, nálunk ő várja a könyvekért érkezőket. A manócskák csak azoknak a gyerekeknek válnak láthatóvá, érezhetővé, akik sokat olvasnak. A jóságos manók és a mesék életét már többször megzavarták a koboldok, akik állandóan azon törik a fejüket, hogy mivel bosszanthatnák Meseország lakóit. 

A csintalan koboldok összekeverik a könyvekben a szereplőket, megváltoztatják a történeteket. Ha támadnak a koboldok, akkor a manók csak a gyerekek segítségével tudják legyőzni őket. Hogyan? 

A gyerekeknek be kell bizonyítaniuk, hogy szeretnek olvasni, kedvelik a meséket, sőt szeretnek könyvtárba járni. Mindezt úgy tudják megtenni, ha megoldják a mesékre vonatkozó feladatokat.

A Momó könyvtári játék eredményhirdetése Sárváron

Idén a három sárvári általános iskolából és 12 környékbeli községből összesen 129 kisdiák vett részt a játékban, hogy bebizonyítsák, szeretik és ismerik Bálint Ágnes meséit: Frakkot, Mazsolát, Kukorit, Kotkodát és a többieket is. 

Így végül a koboldok alul maradtak, győztek a gyerekek, a mesehősök megmenekültek. Mindenki nagyon ügyesen oldotta meg a feladatokat, ezért senki sem távozott ajándék nélkül, sőt a legügyesebbek: Filátz Fanni, Nagy-Tőke Ella, Bagarus Zétény, Szabó Sára, Csempesz Ábel, Pataky Hunor Tibor, Tasi Eszter külön jutalomban is részesültek. 

Az eredményhirdetésen az Orfeum Vándorszínpad jóvoltából megjelent Kótyonfitty a főgonosz kobold és Csuporka manó is. A gyerekek ezen a délutánon is lelkesen bizonyították meseszeretetüket, így Kótyonfitty megjavult, legalább is egy időre.

A mesék ihlette rajzokból nyílt kiállítás december 15-ig látható a sárvári könyvtárban. 

A játékot támogatta a Vas Megyei KSZR.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Hatalmi Arcok. Szomszédnéni Produkciós Iroda

Nádasdy-vár

2024. július 26. péntek 20:00

Mi újsi…

PRAH. Telitalálatos komédia

Nádasdy-vár

2024. július 27. szombat 20:30

Tudunk élni…

Vágy, álom, valóság

Galeria Arcis

2024. augusztus 09. péntek 18:00

Mindenki…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!