Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

A miniszter félrelépett Sárváron

2018.08.29

Közel hatszáz néző volt kíváncsi a Bánfalvy Stúdió bemutatójára, melyben a miniszter félrelépett. A kétfelvonásos darab az első percétől az utolsóig tartogatott meglepetést. A folyamatos nevetés és a vastaps jelezte, egy jó este volt a várban.

A miniszter félrelép - képek a sárvári előadásról

Egy a legváratlanabban pillanatban leeső ablak elég ahhoz, hogy több mint két órán át jól érezzük magunkat. A színpadon ugyan tragédia történik, mi mégis nem bírjuk abbahagyni a nevetést. A miniszter félrelép egy nagyszerűen felépített darab, mely egész estés szórakozást nyújt.

A miniszter szeretne úrrá lenne az egyre több síkon zajló eseményeken, de hamar világossá válik, ez nem megy egyedül. Szükséges a megoldáshoz a nélkülözhetetlen miniszteri titkár, akit miközben jól kinevettünk, egyben sajnáltunk, hogy percről perce sűrűsödik körülötte a levegő és egyszer csak ájultan esik össze.

A bonyodalmat egy féltékeny férj okozta, aki egy magánnyomozót bízott meg azzal, kövesse hűtlennek vélt feleségét. A nyomozó mindent megtesz, arra is képes, hogy felmásszon a szálloda felújításához használt állványzatra. Arra azonban nem számít, hogy amikor benéz az ablakon, rácsapódik a furcsa szerkezet.

Mire a történet végére érünk, minden megoldódik, pedig a szálloda, melynek ablaka nélkül nem születhetett volna meg a komédia, minden megtesz, hogy ne így legyen. Az intézmény az ellentmondások világa. Az igazgató az erkölcs őre, de a főpincér menyasszonyi ruhában jelenik meg. A miniszterfeleség, az ápolónő, a titkárnő, aki miatt a miniszter félrelép mind jól ismert karakter. Az életben, a közéletben? Mindkettőben, esendő esetlen emberek, akik most a színpadról szórakoztattak minket, de egyben görbetükröt mutattak nekünk.

A sárvári vár fái alatt a nyári programsorozat egyik utolsó állomásaként nagysikerű komédiát láthattunk. A színpadkép végig egy szállodai szobát mutatott, melyben a szereplők vitték végig a történetet. A helyzetkomikum, a szójátékok, sőt az aktualizált zenei betét mind erre a nyári estére való volt. A vár ötszögletű udvara ezen az estén újra nevetéssel telt meg. Jól éreztük magunkat.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Hatalmi Arcok. Szomszédnéni Produkciós Iroda

Nádasdy-vár

2024. július 26. péntek 20:00

Mi újsi…

PRAH. Telitalálatos komédia

Nádasdy-vár

2024. július 27. szombat 20:30

Tudunk élni…

Vágy, álom, valóság

Galeria Arcis

2024. augusztus 09. péntek 18:00

Mindenki…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!