Ndasdy-vr

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

A könyv híd, a könyvtár összeköt

Knyvtr

2023. október 03. kedd - október 07. szombat

Könyvtári napok

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatához kapcsolódva könyvtárunk ismét izgalmas és különleges programokkal, különféle kedvezményekkel várja az érdeklődőket.

Könyvtári hét napjai a sárvári várban

Könyvtárunk nyitott, mindenki számára elérhető, sok-sok lehetőséget biztosító intézmény. Biztos kiindulási pont a tudáshoz, a tájékozódáshoz, a tartalmas, minőségi időtöltéshez. Ugyanakkor városunk kulturális örökségének és hagyományainak egyik őrzője, megújítója és közvetítője is: gyűjtjük, rendszerezzük, feltárjuk és mindenki számára hozzáférhetővé tesszük településünk és lakossága történetének, múltjának és fejlődésének dokumentumait, összekötve a múltat a jelennel. Könyvtárunk híd emberek, közösségek és kultúrák között. Egy-egy könyv pedig életre szóló élmény és utazás lehet. Mindezt szeretnénk még intenzívebben bemutatni az Országos Könyvtári Napok ideje alatt.

 

Könyvszigetek

Könyvtárunk a városban több helyen is szeretné népszerűsíteni a könyvek és az olvasás szeretetét, fontosságát. Ezért úgynevezett könyvszigeteket hozunk létre, ahova kihelyezünk minden korosztály számára érdekes könyveket, amelyeket az arra járó érdeklődők elolvasás után visszavihetnek a kijelölt helyre vagy akár új gazdáik is lehetnek és hazavihetik magukkal. Természetesen folyamatosan frissítjük a polcokon a kínálatot. Az első könyvszigeteket a Szent László Kórház járóbeteg szakrendelésének (SZTK) földszinti és emeleti várójában és a Gyógy-és Wellnesfürdő pihenő részén alakítjuk ki. Keressék bátran és vigyenek olvasnivalót maguknak!

A könyvtári hét alatt, a földszinten elhelyezett eladásra szánt kötetek közül minden látogatónk minden nap választhat egyet, amit ajándékba kap tőlünk.   

Egész héten 50%-os beiratkozási lehetőséget biztosítunk és eltekintünk a késedelmi díj megfizetésétől. 

 
Könyvtári hét napjai a sárvári várban

Kántor nyomában – könyvbemutató és játék

Október 3. (kedd) 15:00

Ismét indul a Detektívsarok játék. Olyan felső tagozatos diákok 3 fős csapatainak jelentkezését várjuk, akik szeretik a rejtélyes eseteket, bűnügyeket és szeretnék kipróbálni nyomozói tehetségüket. Szeptember 27-én, szerdáig lehet jelentkezni a sjkonyvtar@gmail.com címen vagy személyesen a könyvtárban, a csapatnév megjelölésével, a tagok nevének felsorolásával és egy olyan e-mail cím megadásával, amin elérhetjük majd a csapatot. Az első fordulóra október 3-án 15 órakor kerül sor a sárvári könyvtárban. A csapatok megjelenésére feltétlenül számítunk! Ezen a napon megismerkedhetnek Kántor, a híres nyomozókutya történetével és személyesen egyik utódjával is. 

A nyomozó csapatokon kívül minden olyan érdeklődőt várunk a rendezvényre, aki szeretné felidézni egyik kedvenc filmjének főhősét Kántort és híres eseteit, a kutya és az ember közötti barátság örökkévalóságát.

A könyv híd, a könyvtár összeköt

Október 3. (kedd) 17:00

Kiállítás keretében mutatjuk be könyveink sokszínűségét, valamint szerteágazó kapcsolatrendszerünket a különböző intézményekkel, szervezetekkel, közösségekkel, községi könyvtárakkal.


 
 

Mit énekelj Sárváron?

Október 4. (szerda) 11:00

Dalos-derűs délelőttre várjuk a 3 éven aluli és óvodáskorú gyerekeket és szüleiket. A foglalkozást a Ringató módszer alapján Gerbert Judit vezeti.

Zenei klub 

Október 4. (szerda) 17:00

Johannes Brahms születésének 190. évfordulójára emlékeznek a klubban.

Brahms összesen két zenekari nyitányt írt, gyakorlatilag egy időben. A Tragikus nyitányt és az Akadémiai ünnepi nyitányt is 1880 nyarán Bécsben komponálta. A vidám diáknótákat és a Gaudeamust feldolgozó Akadémiai ünnepi nyitány mellett egyszerűen szükségét érezte, hogy egy sötétebb hangvételűt is írjon. A művekről Paukovics László előadását hallgathatják az érdeklődők.


 

Köszönet

Október 5. (csütörtök) 16:50 

Minden évben a könyvtári hét alatt fejezzük ki köszönetünket azoknak a személyeknek, akik könyv és egyéb adományaikkal, ötleteikkel önzetlenül támogatják intézményünk munkáját. Idén ismét hárman részesülnek „Könyvtárpártoló tevékenységért” elismerő oklevélben.

Dukai Diri könyvbemutatója

Október 5. (csütörtök) 17:00 

Dukai Diri Varázsszőnyegen egy vidám éven át című harmadik könyvét hozza el hozzánk. A természet és az emberi kapcsolatok elválaszthatatlan egységét tükrözi ez a kötet. A benne szereplő versek az olvasókban is sok régi emléket idéznek fel, segítenek átélni és újraértékelni egy-egy hajdan volt pillanatot, eseményt. 

Könyvtárbejárás

Október 6. (péntek) és október 7. (szombat) 10:00

Két időpontban is várjuk a könyvtár rejtett zugaira, kincseire kíváncsiakat. A látogatók egy különleges, rendhagyó séta keretében megtekinthetik intézményünket, miközben bepillantást nyerhetnek a könyvtári munkafolyamatokba és klubjaink életébe.


A rendezvényekre a belépés díjtalan.

Mindenkit szeretettel várunk!


 
 

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Program a mai napon

Segt? szakemberek s mdszerek

Knyvtr

2023. november 29. szerda 17:00

Szakemberek egyhelyen

Közelgő programok

The Trousers s az Akela

Ndasdy-vr

2023. december 01. péntek 20:00

Hard Rock and Roll

Hvogat fnyek

Posta tr

2023. december 02. szombat

Fnyek

Srvri advent 2023

Ndasdy-vr

2023. december 02. szombat - december 23. szombat

Vrakozssal

Advent a Kalka Egyttessel

Posta tr

2023. december 02. szombat 17:00

Hrom szklb

Adventi Mesl? B?rnd

Posta tr

2023. december 02. szombat 18:00

Szlsebes hintalovak

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!