Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Program

Nádasdy-vár Sárvár

A világ minden tájáról - Sárvár 50+

2019. augusztus 16. péntek

Koncert, Néptánc

A város egyik legerősebb hagyománya a Nemzetközi Folklórnapok, mely nagyszabású fesztiválnyitóval veszi kezdetét. Nemcsak Európából, hanem más földrészekről is érkeznek néptáncosok, hogy bemutatkozzanak Magyarország egyik legrégibb fesztiválján.

Közel négy évtizede minden augusztusban a világ több országából érkeznek hozzánk néptánc csoportok, hogy bemutatkozzanak a sárváriaknak és vendégeiknek. Az öt napon át tartó fesztivál ideje alatt az együttesek nemcsak Vas megyében lépnek fel, hanem bemutatkoznak Győr-Moson-Sopron, illetve Zala megyében is.

A sárvári folklórnapok megnyitóján azonban nemcsak táncosok lépnek színpadra, hanem népzenét játszó zenekarok, műsorukat népzenei hagyományra építő zenei együttesek.

Miközben nézzük a táncokat, hallgatjuk a zenét a Postatérre települő kézműves vásáron tehetünk egy sétát válogatva a portékák között, illetve finom ételeket és italokat is fogyaszthatunk.

A 39. Nemzetközi Folklórfesztivál megnyitója - Sárvár 50+

2019. augusztus 16. péntek

Posta tér - 17:00

Magyar Dudazenekar

Koncert

Legalább nyolc dudás lesz a színpadon, hogy megadják egy olyan est alaphangulatát, amikor a világ minden tájáról érkeznek táncosok és együttesek. A zenekar a fesztiválok kedvenc együttesei közé tartoznak. Játékukkal ámulatba ejtik a közönséget.

Dudaszóval kezdjük…

Posta tér - 17:20

Országok táncai. Nyitógála

Megnyitó, Néptánc

A 39. Nemzetközi Folklórnapok nyitó gáláján a sárvári néptáncosokon kívül külföldi vendégeink is fellépnek. Bemutatkozó táncukkal és zenéjükkel adják meg a következő napok alaphangulatát. Kilenc nemzet fogadta el meghívásunkat.

Forgatag…

Posta tér - 21:30

Folkfonics

Koncert

Lemezbemutató koncerttel érkezik Sárvárra a három évvel ezelőtt alakult zenekar. Első lemezükön a magyar irodalom remekeit és a népzenei dallamvilágot dolgozzák fel, hozzák egymással teljes harmóniába egyedi hangzásvilágot teremtve.

Hagyomány hangszerelve…

Posta tér - 22:30

Ataru Taiko, a japán dobszínház

Koncert

A csoportos dobolás mesterei mutatják be a japán kultúra egy szeletét. Lendületes, látványos koreográfiával kísért fellépéseik mindig hatalmas tapsot váltanak ki a közönségből. A zenekar közel másfél évtizedes múltra tekint vissza.

Dobpergés…

Posta tér - 23:30

Zoord koncert

Koncert

A moldvai csángó dallamvilág csendül fel a színpadról. A zenekar nemcsak a hazai közönség előtt ér el sikereket, hanem nemzetközi fellépésein is. A siker titka nem más, mint egy dob, egy hegedű és egy doromb. Szerepet kap még a furulya és az ének.

Inspiráció…

A belépés díjtalan.

A Városfesztivál további programjai:

Karthago

2019. augusztus 15. csütörtök

Az idei évben 40 éves Karthago zenekar az Együtt 40 éve koncertturné keretében érkezik el Sárvárra. Magyarország legendás rock zenekara négy évtizede nagy lelkesedéssel szórakoztatja az igényes rock szerelmeseit.

Ugye eljössz még….

A meglepetések napja - Sárvár 50+

2019. augusztus 17. szombat

A pohár oldalára kiült hideg vízpárához érve tudjuk, hogy alig néhány pillanat múlva a finom ital már száguld lefelé a torkunkon. Egy nagy sóhaj, és tudjuk, nem kell ennél több a nyári melegben. Így képzeljük el ezt a napot koncertekkel és tánccal.

Még további 2 program lesz a rendezvényen.

Programok kortyonként…

A csillagos ég alatt - Sárvár 50+

2019. augusztus 18. vasárnap

Ezen a különleges estén a szabad ég alatt szólókoncertre és könnyűzenei együttesek fellépésére is sor kerül. A folklórnapok keretében két ország mutatkozik be, de tűzzsonglőrök bemutatóját szintén megcsodálhatjuk. A napot bulival zárjuk.

Még további 4 program lesz a rendezvényen.

Mindent bele…

Mediterrán hangulat - Sárvár 50+

2019. augusztus 19. hétfő

Hallgatjuk a zenét egész este és otthon érezzük magunkat. Stílusok változnak, tempók gyorsulnak, majd lassulnak. Ülünk a padon, a széken, állunk a tömegben, tapsolunk, egyet csettintünk. Jó kedvünk van, mert együtt vagyunk. Ez az este üzenete

Még további 2 program lesz a rendezvényen.

Közösen együtt…

Ez a tánc még jár nekem - Sárvár 50+

2019. augusztus 20. kedd

Ahogy minden hosszú út az első lépéssel kezdődik, úgy minden nagy találkozás egyszer véget ér. A Sárvár 50+ és a 39. Nemzetközi Folklórfesztivál fantasztikus napokat maga után tudva egy hatalmas tánccal ér véget. Gála, tűzijáték és táncház.

Tánc, tánc, tánc…

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!