Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Zenekompót – a sárvári stílusrengeteg

2022. július 05. kedd - július 10. vasárnap

Koncert

Minden nap zene egy héten át. A művészet szabadsága átível rock, a pop, az elektronikus, a folk, a jazz, a blues felett. A Zenekompót-Zenehét igazi fesztivál a zenét maradéktalanul közös nyelvként ismerők körében. Semmi más nem kell, csak a szuper zenekarok, a várkert, a lampionok és Ön.

Az egykori Nyáréjfesztiválok után egy kicsit más koncepcióval, több zenei műfajra koncentrálva, de változatlanul a „legjavát” szem előtt tartva, lobbant be a köztudatba a Zenekompót-Zenehét ötlete 2018-ban. Akkor még attól tartottunk furcsa lehet egy városka életében, hogy hétköznap is koncertezünk, sőt minden nap, egy héten át. 

Aztán eljött az első kompót vége, és meglepetten tapasztaltuk, hogy lehet kedd, szerda, de akár hétfő is – aki nyáreste ki akar kapcsolódni, értékeli az izgalmas zenei formációkat, szereti városunk büszkeségét, a Nádasdy-vár hangulatát, annak itt a helye. 

Idén is lesz meglepetés a fellépők között. Kezdő zenekar és öregróka, bulizenekar és tribute, népzene és világfolk.

Idén bérletvásárlási lehetőséget kínálunk: 6 napos bérlet ára (12 koncert) 3 000 Ft.

A napi jegyek 1 000 Ft-ért kaphatók. 

10 év alatt a rendezvény látogatása ingyenes.

A programot az NKA Közművelődési Kollégiuma támogatja.

Zenekompót – a sárvári stílusrengeteg

2022. július 05. kedd

Nádasdy-vár - 20:00

Blues Hangers koncert

Koncert

A blues életérzés magányosan kortyolgatós, mélabús és életigazságokkal teli zenéje. A szövegektől megszoktuk, hogy kimondják, amit az életről gondolunk. A modern idők regései basszusgitárral, súlyos riffekkel és dögös ritmussal.

Ahogy a régi nagyok csinálták….

Nádasdy-vár - 21:30

Alterego koncert

Koncert

Fiatal, friss hangzás, dallamos zene, alter hangulat. A szombathelyi Alterego bemutatkozik a Sárvári fiataloknak a Zenekompót könnyűzenei maratonján.

Ez nem valaki más – ezek mi vagyunk…

Nádasdy-vár - 22:30

Ravenmask koncert

Koncert

A Zenekompót első napján rögtön belevágtunk a zúzós zenébe. A sárvári Ravenmask zenekar tagjai új számokkal, nagy lendülettel és még nagyobb hanggal készülnek a fellépésre.

Jeh-Jeh…

2022. július 06. szerda

Nádasdy-vár - 20:00

OliverFromEarth koncert

Koncert

A Mintaapák magyar sorozat főcímdalának énekese, a By The Way alapítója, Patocsa Oliver új bandája Sárvárra érkezik és végre élőben is hallhatjuk őket a Zenekompót-Zenehéten.

Egy felejthetetlen szerelem margójára…

Nádasdy-vár - 21:30

DJ buli Brecska Attilával

Klubzene és mai slágerek. Egy igazi forró, nyári éjszaka a legnagyobb slágerekkel. Disco, funky, rock és minden más, ami belefér. A legfrissebb mixek és a hozzá tartozó elmaradhatatlan koktél bár – a Nádasdy-vár hátsó udvarában.

Szabadtéri discó...

2022. július 07. csütörtök

Nádasdy-vár - 20:00

Times New Román

Koncert

Nem egy betűtípus, hanem Orsós Tomiék, akik pont úgy húzzák el a nótánkat, ahogy mi szeretjük. Autentikus, mégis finom és lendületes. Új, de régi – ahogy a nevük is mutatja.

Zenélnek és tájakat írnak

Nádasdy-vár - 21:30

Z’Zi Labor a Zenekompóton

Koncert

Janicsák István és a Veresegyházi Asszonykórus fergeteges show-műsora a Zenekompót műsorán. Nosztalgia és sok-sok emlék az együttesről, ami a 80-as évek végén a legmenőbb neo-folklór jelenségnek számított.

Honky Tonk woman…

2022. július 08. péntek

Nádasdy-vár - 20:00

Müller Péter Sziámi And Friends

Koncert

Egy régi-új ismerős. Müller Péter Sziámi a szupercsapattal Sárváron koncertezik. Egy különleges koncert, még különlegesebb koncepcióval. Negyven éve a színpadon.

Egek, micsoda csapat!

Nádasdy-vár - 22:00

Asphalt Horsemen koncert

Koncert

Egy isteni hangulatú rockkonert a legjobb hangulatú zenével, amit valaha is hallottatok. Újra Sárváron a betyárbanda, akik meghódították egy éve Sárvárt.

Fogd a söröd és állj az első sorba

2022. július 09. szombat

Nádasdy-vár - 20:00

Lead Zeppelin

Koncert

Best off műsort szabadít a rajongók nyakába a Lead Zeppelin. Black Dog, How Many More Times, Stairway To Heaven. És ez még nem minden.

Tribute és hűség...

Nádasdy-vár - 21:30

Heaven’s Mob

Koncert

Sárvári zenészekből alakult a tribute zenekar, mely Black Sabbath feldolgozásokat játszik saját, vagy épp eredeti hangszerelésben. A tagok évek óta fénypontjai a sárvári jameknek, saját zenekaraik és szerzeményeik mellett örömmel játszák a Black Sabbath zúzós dalait.

Heaven and Hell a színpadon

2022. július 10. vasárnap

Nádasdy-vár - 20:00

Rézeleje Fanfárosok koncert

Koncert

Rézeleje Fanfárosokként 2020 óta zenélnek együtt, elsősorban moldvai tánczenét. Koncertjeiken azt a hangulatot idézik meg, ahogyan a népi dallamok eredeti közegükben tovább élnek: modern hangszereken megszólalva, keveredve a népszerű “muzică populară” dallamaival.

Moldvai táncmuzsika…

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!