Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 22:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Zenei élmény hat napon át

Nádasdy-vár

2019.07.12

A könnyűzenei műfajok széles skáláját vonultattuk fel a Zenekompót második évadában. Népzenével kezdtük, countryval és blues balladákkal folytattuk. A hétvégét rockandroll pörgéssel kezdtük, hogy synth poppal és latin pörgéssel zárjuk.

Zenekompót volt 2019-ben is a Nádasdy-várban

A Nádasdy vár önmagában is hívogató jelenség. Tudom, hogy személyekre használják ezt a jelzőt, de ez az épület sokunk lelkében már már annak számít. Számos rendezvényünknek ad otthont évről évre. Nem volt ez másként az immár második alkalommal megrendezésre kerülő Zenekompót esetében sem.

A rendezvény keddtől vasárnapig tartott a Várkert színpadon és ezalatt a hat nap alatt egy zenei kavalkád részesei lehetünk. Minden nap más és más zenei stílus, finom ételek és italok várták a látogatókat egy igazi Zenekompótra.

Július első keddjének estéjén a népzenéé volt a főszerep. A Folkkvartett a hagyományos magyar népzene mesterei.  A prímások, Király Miklós és Horváth Balázs csodálatos játéka a brácsás Orsós Tamás és a nagybőgős Hanusz Zoltán fergeteges kísérete sokak szívét megdobogtatta. Előadásmódjuk magas színvonalát a közönség két visszatapsolással jutalmazta.

Másnap egy igazi country-szerdát élvezhettünk. Minden adott volt, hogy a szórakozni vágyók jól érezzék magukat. A Countaktus Country zenekar elhozta a Várkert színpadra a vadnyugati hangulatot. Hatalmas siker övezte a Creedence Clearwater Revival vagy éppen a Kris Kristofferson dalokat. A Cowboy kalapok, ingek és csizmák sem hiányozhattak az estről.
Egy fergeteges country estet élvezhetett a szép számú közönség, akik háromszor kértek ráadást.

Akár a csütörtöki blues nevet is adhatnánk ennek a napnak, hiszen olyan zenekar képviselte a műfajt, akik számtalanszor megmutatták már, hogyan érdemes ezt a stílust művelni.

Zenekompót volt 2019-ben is a Nádasdy-várban

A Exxxtra Blues Band játéka és könnyed előadásmódja ebben a nehéz műfajban sokakat késztetett arra, hogy a karjukon ágaskodó szőrt dörzsölgessék. Igen, ezt a műfajt csakis így érdemes bemutatni. Érezhető volt a zenészek több évtizedes tapasztalata és tudása, így hatalmas sikert arattak.

Péntek este rockendrollba borult a Nádasdy vár. Megjelentek a stílushoz köthető öltözékbe bujt rajongók a delfin frizurás arcok és elkezdődött az utazás a rockabilly világába.
A Sonny and his Wild Cows zenekar indította az estet és fergeteges játékukkal, lazaságukkal meghódították a teret. Táncoló, éneklő közönség mutatta, hogy mire képes ez a műfaj. Megmozgat, átjár és nyomot hagy.

A That’s Right Baby folytatta a szórakoztatást és nem maradhatunk ki semmiből, amit a rockabilly adhat nekünk. Professzionális előadásmód, közönséget mozgató zenék, különleges színpadi mozgás volt a sikerük záloga, és a vastaps sem maradhatott el végezetül.

A szombati Zenekompót nap az elektronikus zene világát hozta el nekünk. A Synth whit Meggie együttes ismert a sárvári közönség számára. Az est első felében a ’60-as, ’70-es évek nagy slágereit hozták el nekünk. A második felvonásban a Eurythmics, Yazzo, Depeche Mode, Laura Branigan slágerek szólaltak meg. Meggie és csapata tudják mi kell a közönségnek, mivel a Várkert megtelt zeneszerető emberekkel és vastapssal jelezték a zenekarnak, hogy ne hagyják abba.

A vasárnap a pihenésről szól. És mi lehet egy igazi szellemi felüdülés titka? Hát a latin zene és tánc. Ezen a napon két zenekar ontotta felénk a zene jóságos hatását az Intermezzo Latin Club és a Milagro Santana Tribute Band.

Egyszerűen elmondhatatlan az érzés és a látvány, amikor gyönyörű latin muzsikára férfiak viszik táncba partnerüket, hogy testbeszéddel mondják el nekik érzéseiket. Ez a zene talán a legalkalmasabb erre a célra. Mindkét zenekar hatalmas átéléssel, érzelemgazdag előadásmódban tette boldoggá a közönséget a koncertsorozat méltó befejezéseként.

Egy újabb csodálatos héten vagyunk túl, ahol a zene volt az úr és ismét megmutatta erejét, azt az erőt, amit örömmel fogadunk, hogy általa frissüljünk fel.

A mintegy kétezer embert megmozgató Zenekompótot jövőre folytatjuk, hiszen ennyi boldog és elégedett arcot látva mi mást tehetnek a szervezők! (ms)

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Telt ház hat napon át a Sárvár 50+ fesztiválon

Posta tér

2019.08.22

A folklór és a világzene találkozása

Történelmi csörte földön, égen

Nádasdy-vár

2019.08.01

Történelmi csörte tollal…

Fesztivál az egész családnak

Nádasdy-vár

2019.07.26

Játék és fesztivál…

Óriási társaság

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.07.24

Három, vagy inkább több az egyben…

Egy rózsadombi villa története

Nádasdy-vár

2019.07.19

Zacskógyár, lóhús, mancizás…

Donizetti sikert aratott!

Nádasdy-vár

2019.07.17

Rita a fogadósnő története…
Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 22:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Móra Ferenc: Rab ember fiai

Könyvtár

2019. augusztus 27. kedd 15:00

Olvassuk együtt!

Nyárvégi botforgatás

Nádasdy-vár

2019. augusztus 29. csütörtök 19:00

Koreográfia, zene, közösség…

Amerikai históriák
Rock and Roll Fesztivál

Nádasdy-vár

2019. augusztus 30. péntek 18:30

Parti, parti, parti

Malek Andrea és a Happy Dixiland Band

Nádasdy-vár

2019. augusztus 30. péntek 18:30

Minden korosztálynak…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!