Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Zenekompót képekben

Nádasdy-vár

2018.07.12

Az idei nyár egyik újdonsága, hogy egy héten át esténként zene szól a várban. Keddtől vasárnapig egymásnak adták a kilincset a stílusok. A hely és a zene hangulatát, a közönség jókedvét szóban átadni nehéz. A képek azonban segítenek.

Zenei hét a sárvári várban

Pop, country, magyar népzene, dzsem, azaz örömzene, szintipop, latin hangulat, metál, disco és még sorolhatnánk. Hat napon át új helyszínünkön, a Várkertben nemcsak hallgattuk a zenét, hanem táncoltunk is. Kettesben, összeölelkezve, vagy közösen, körben, sorban, ahogy adta magát.

Ritkán látni, hogy a country zenére végül kialakul a táncoljunk kígyóban formáció. Szintén nagy pillanat volt, amikor a latin zenére a közönség egyszerre hullámzott jobbra és balra. A színpadon pedig a zenészek minden percben azon dolgoztak, hogy a hallgatóság jól érezze magát.

Hat nap hat zenekar, plusz egy formáció. Kedden a szombathelyi Bagatell zenekar koncertjével kezdtünk. Szerdán a Phantom folytatta és a Toto zenekar számaival töltötték meg a teret. Ezen az estén volt a plusz formáció, a dzsem. Olyan örömzenéről van szó, amikor a színpadon a zenészek előre egyeztetik ugyan, hogy mit játszanak, de előtte nem voltak nagy próbák. A lényeg ekkor a spontaneitás, ami a legjobb hangulatba megy át. Hangzottak el számok többek közt Ákostól, Stingtől, a P. Mobiltól, Roy és Ádámtól, egyszóval a kedvencektől.

Csütörtök a country zenéjé volt. A Route 35 Band elhozta az igazi érzést a vadnyugatról. Olyannyira, hogy sokan táncba léptek, egymást karolva vagy épp önállóan élvezve a zenét. Pénteken a Csűrdöngölő zenekarral kirándultunk a Kárpát-medence zenei világában.

A hétvége első napján a szintipop adta a hangulatot Meggievel a színpadon. Vasárnap pedig az Intermezzo Latin Club Szombathelyről érkezett, de a világ távoli ritmusos, táncra hívó zenéjét hozta el nekünk.

A hét programjairól, koncertjeiről néhány hangulatos képpel számolunk be.

A nyár azonban nem ért véget, még sok rendezvény várja mindazokat, akik egy-egy estét a vár falai között szeretnének eltölteni.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Reneszánsz nap

Nádasdy-vár

2019. február 23. szombat 11:00 - 20:00

Reneszánsz sokszínűség…

Hangszerek a kézben

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 11:00 - 20:00

Hangok és hangszerek…

Tabulatúra koncert

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 15:00

Az összhangzat csodája…

Reneszánszkori kóruszene

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 16:00

A reneszánsz összhangzat…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Hírek

Versillusztrációs pályázat. Eredmények

Könyvtár

2019.02.12

Eredményes pályázat…

Kincsek után jártunk a múzeumban

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.02.07

Titkok nyomában…

Füveslaci járt a könyvtár klubjában

Könyvtár

2019.02.05

Életteli…

Értékteremtő megemlékezés Tinódiról

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.02.05

Lantos emlékezés…

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!