Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 22:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Vármelléki jegyzetek

Nádasdy-vár Sárvár

Illangók. Egy ikerpár öröksége

Nádasdy-vár

2019.03.26

Eszes Rita kitalált egy világot, amiben az emberek hite erősíti szellemvilágot, és az is pusztítja el. A főszereplője egy magyar ikerpár, és az ő nemvárt örökségük, mellyel többet kaptak, mint azt álmaikban elképzelhették volna…

Az illangók nem pillangók

Scott Westerfeld: Leviatán. Több mint valóság

Nádasdy-vár

2019.02.19

Westerfeld regénye kiugróan értékes az ifjúságnak szánt szórakoztató irodalom kínálatában. A történelem központú kalandregény egy alternatív világot épít a világháború küszöbén. A varázslatos lények valósághű eseményekben szerepelnek.

Alternatív történetmesélés…

Ma is jégkorszakban élünk!

Nádasdy-vár

2019.02.05

Nap, mint nap este odaülünk a televízió elé, megnézzük a napi híreket és alig várjuk, hogy elmondja az időjós a várható holnapi időjárást, vagy rákeresünk a számtalan időjárás-előrejelző weboldalon.

Jégkorszak és felmelegedés.

Már a boszorkányok sem a régiek

Nádasdy-vár

2019.01.16

Ha meghalljuk azt a szót: boszorkány, általában egy csúnya, görbeorrú öregasszonyt jut az eszünkbe, aki az erdő mélyén lakik, rongyos a ruhája és gonosz varázslaton dolgozik kígyóbőrrel és békahájjal. Nos, manapság már egyáltalán nem ilyenek.

Abraka-dabra…

Egerek, Emberek, Tükrök és az Amerikai Álom

Nádasdy-vár

2019.01.08

Művészet. Mit kapunk a művészettől? Esztétikai élményt, katarzist? Azért nézünk meg egy festményt vagy olvasunk el egy könyvet, hogy egy jót szórakozzunk, hogy polírozzuk az elménket, vagy csak unaloműzés gyanánt? Nem hiszem.

Egy klasszikus újraolvasása…

A svéd krimi királyának drámája

Nádasdy-vár

2019.01.02

Újra megírni azt, ami egyszer már sikert aratott, igazi kihívás. A fordulatos bűnügyi történetek mestereként számontartott Jo Nesbø elfogadta egy kiadó felkérését és új köntösbe öltöztette Shakespeare drámáját, a Macbethet. Lehet-e újat mondani négy évszázad múlva?

Egy történet többször…

Frodó, Szauron és Középfölde

Nádasdy-vár

2018.12.26

Egy világ, melyben a jó és a rossz összecsap. Egy történet, mely ezt elmondja nekünk. Egy író, aki mindre gondolt. Egy regény, mely meghatározta műfaját. Egy könyv, ami mellett nem lehet elmenni. Egy jegyzet, ami erről szól.

Egy könyv mind fölött…

Emberekről, örömről, reményről, bánatról

Nádasdy-vár

2018.12.19

Maggie Stiefvater Hollófiúk sorozata négy könyvből áll. Aki most kezdené el olvasni, annak szerencséje van, mert nem kell átélnie azt a zavaró tényt, hogy egy-két kötet után újabb éveket kell várni a folytatásig. Én nem voltam ilyen szerencsés.

Annyi minden…

Egy nemzetek lévén

Nádasdy-vár

2018.12.11

A történetírás feladata, hogy a forrásokat ne csak feltárja, hanem értelmezze is. Mindig izgalmas, amikor településünk, régiónk múltjával kapcsolatos könyv kerül elénk. Négy évszázaddal ezelőtt mozgalmas világ volt.

Kaland a végeken…

Öt nő, egy király, négy szerelem, egy túlélő

Nádasdy-vár

2018.12.03

Röviden így lehetne összefoglalni Sally Chtistie: A Király kurtizánjai című könyvét. Amennyire keveset mond ez a négy tény, annyira árulkodó, ha ötödikként megemlítem: az egész történet a 18. századi Versailles-ban játszódik.

Ha a francia baldachinok mesélni tudnának….

R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Nádasdy-vár

2018.10.30

Vannak könyvek, amiket azért szeretünk, mert a saját mindennapos problémáink tükörképét látjuk bennük, és talán a megoldást is rejti a történet. De néha csak egy másik világba szeretnénk csöppenni a szürke hétköznapokból.

Ha bátor vagy, kattints…

Programok a Nádasdy-várban

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!