Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Tehetség a színpadon

Nádasdy-vár

2018.08.07

A Civil napok keretében újra sárvári művészeti egyesületek mutatkoztak be a vár színpadán. Három estén keresztül nemcsak a város polgárai, hanem a Sárvárra érkező vendégek is meggyőződhettek arról, hogy bizony zajlik az élet.

Tánc és ének a sárvári vár udvarán

Három estén át mutatták be produkcióikat a sárvári civil egyesületek. Jó volt látni, hogy a színpad előtti téren nemcsak a rokonok, barátok voltak kíváncsiak a bemutatókra, hanem a városba érkező turisták is természetesnek veszik, hogy késődélután, sőt este is van miért betérni a várba.

Július utolsó hetét a Stop & Go Táncklub kezdte. Közel két évtizede, 1999 óta lépnek színpadra társastánc bemutatókkal. Profi tánctanártól tanulják újabb és újabb számaikat és hétről hétre próbálnak, hogy learassák a megérdemelt sikert. Nem volt ez máskép most sem, az egymást követő számokat erős taps köszönte meg.

A Regös Együttes a vár szerves része. Ez nemcsak egy beharangozó programajánló jól hangzó mondata, hanem egy tényszerű állítás a fellépés után. Majdnem öt évtized el a csapat mögött. Az alapítók közül Szabó Bandi bácsi csak távolról követi az együttest, Borsos Géza Gecsa és Kálóczi György már nincs velünk. A keddi koncert azonban bizonyította, hogy az utódok méltók az elődökhöz.

A sárvári Néptánckör Kulturális Egyesület szerdai műsora szintén több évtizedes hagyomány méltó folytatásaként mutatható be. Nemcsak a tánc, hanem az ének, és amit a sárváriak esetében külön ki kell emelnünk, a viselet is fontos része az előadásnak. Az egyes táncok közti összekötések pedig felértek egy mini ismeretterjesztő előadásnak. Felnőttek és a kisebbek egyaránt elkápráztattak minket.

Három fantasztikus együttessel találkoztunk a Civilek a pályán idei nyári programsorozatának második részében. A fellépők bebizonyították civilként is profiként kell működni. Nemcsak a gyakorlás, az állandó tanulás és koncentráció fontos, hanem a lélek, a belső tűz, mely odavisz a színpad lépcsőhöz, hogy már csak fel kelljen lépni rajta és indulhat az előadás.

Köszönjük a közönség nevében is!

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Reneszánsz nap

Nádasdy-vár

2019. február 23. szombat 11:00 - 20:00

Reneszánsz sokszínűség…

Hangszerek a kézben

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 11:00 - 20:00

Hangok és hangszerek…

Tabulatúra koncert

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 15:00

Az összhangzat csodája…

Reneszánszkori kóruszene

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 16:00

A reneszánsz összhangzat…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Hírek

Versillusztrációs pályázat. Eredmények

Könyvtár

2019.02.12

Eredményes pályázat…

Kincsek után jártunk a múzeumban

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.02.07

Titkok nyomában…

Füveslaci járt a könyvtár klubjában

Könyvtár

2019.02.05

Életteli…

Értékteremtő megemlékezés Tinódiról

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.02.05

Lantos emlékezés…

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!