Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Századokon át. Régizene a sárvári várban

2019. július 09. kedd

Koncert

A várak embert próbáló világától a kertek labirintusán át a kastélyok nagyterméig járjuk be az utat egy nyári estén. Hallhatunk históriákat, pajkos dallamokat, virtuóz játékot. Felcsendülnek ismerős és ismeretlen dallamok a régizene jegyében a mában.

A múlt ismerete nem a jövő miatt fontos, hanem jelenünk miatt. Legyen szó történelemről, képzőművészetről, irodalomról vagy zenéről. A sárvári vár kiváló helyszín, hogy átérezzük, mit jelenthetett egykoron egy napot, egy estét vagy egy életet leélni a történelem viharai és csendesebb időszakai között. A falak menedéket nyújtottak, ha kellett, kizárták a külvilágot. Amikor úgy adódott, kitárták a kapukat.

Úgy gondoltuk, hogy a magunk eszközeivel megmutatjuk egy-egy szeletét a régi életnek. A régi, nem azt jelenti, romantikus, gondok nélküli aranykor. Embereket látunk, ha belenézünk abba a bizonyos kútba, örömökkel, bánatokkal, szép és gondokkal terhelt hétköznapokkal.

Egyben biztosan lehetünk. A zene mindig szólt. Ünnepkor, születéskor és a halálkor, a vacsora mellett, a megérkezés idején, vagy csak éppen a szórakozás kedvéért.

Mindezért hívtuk életre a Régi zenei napok rendezvénysorozatunkat. Szeretnénk megmutatni programjainkon, mi szólhatott egykoron, évszázadokkal ezelőtt, akár itt, Sárváron, akár máshol, a nagyvilágban.

Most két koncertet ajánlunk. Mindkettő különleges a maga nemében. Kátai Zoltán sokszínű énekmondásának legjavát mutatja be. Szászvárosi Sándor pedig egy mára elfeledett, mégis ismerős hangszerrel és vele együtt egy különleges műsorral érkezik a Nádasdy-várba.

Századokon át. Régizene a sárvári várban

2019. július 09. kedd

Nádasdy-vár - 20:00

Áttekintés. Kátai Zoltán koncertje

Koncert

Kátai Zoltán, Kossuth-díjas énekmondó nyári koncertjén az elmúlt fél évezred zenei világát idézi fel Tinóditól Cseh Tamásig. Egy órában öt évszázad énekeit ismerhetjük meg egy mással össze nem keverhető, fantasztikus ember előadásában.

Több mint egy hang…

Nádasdy-vár - 21:00

Virtuóz játék. Az Angyal, az Ördög és a Mester

Koncert

Szászvárosi Sándor viola da gamba művész és zenekarának koncertje XIV. Lajos udvarának zenéjét mutatja be. Egy virtuóz játékot megkövetelő előadás évszázadokkal repít vissza minket egy olyan korba, amikor a zenészek sztárokká válhattak.

Mintazene…

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Programajánló:

Donizetti: Rita

Nádasdy-vár

2019. július 10. szerda

20:30 óra

Csodálatos és felejthetetlen estére invitáljuk a zenerajongókat. Donizetti Rita című operáját a budapesti társulat, a Dramatic Art hozza el Sárvárra. Élőzenekari kísérettel játszott, látványos és nagyszabású produkcióra számíthatunk!

Donizetti vígoperája a szerelemről…

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!