Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 22:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Sárvári advent

Nádasdy-vár Sárvár

Sárvári advent

2018. december 07. péntek - december 09. vasárnap

Családi

Gyerekeknek, szüleiknek, fiataloknak és idősebbeknek, örök optimistáknak és csendes gondolkodóknak is szólnak a műsorok advent második hetén. Dalok a hóemberről, énekek az ünnepről, slágerek a régi és mai időkből. Nincs miért otthon maradni!

Sárvári advent második hetének programjai

2018. december 07. péntek

Posta tér - 17:00

Hóemberkeringő

Gyerekprogram, Bábszínház

A műsor a karácsonyi várakozás örömeiről és természetesen a szeretet minden bánatot elsöprő erejéről. Horváthné Szabó Andrea saját készítésű bábokkal, népi ihletésű dalokkal, gyermekjátékokkal teszi emlékezetessé az adventi élmény.

Bábelőadás...

Posta tér - 18:00

A Gárdonyi Géza Általános Iskola kórusa

Koncert

A közös éneklés karácsonyi hagyományait őrizve lép színpadra a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola gyermekkórusa. Műsorukban világi és egyházi dalok csendülnek fel, hogy így kívánjanak szeretetben bővelkedő adventi készülődést.

Iskolások énekelnek...

2018. december 08. szombat

Nádasdy Ferenc Múzeum - 14:00-17:00

Díszítésre fel!

Vágj bele!, Gyerekprogram

A gyerekekkel közösen készítünk karácsonyi díszeket a város legszebb termében, miközben már érezzük a fenyőfa illatát. Hóembert, szánkót, díszgömböt, sokféle apróságot készítünk. Akinek kedve van, még a vár tornyát is a fára akaszthatja.

Kézműves gyerekváró

Posta tér - 17:00

A Herpenyő zenekar karácsonyi meglepetése

Koncert, Népzene

A magyar népzene hatalmas választéka öleli át az évvégi ünnepkört. Ezt a hagyományt megőrző és népszerűsítő Herpenyő zenekar adventi koncertjén több vidék változatos dallamvilágát hallhatjuk, apró karácsonyi meglepetéssel megspékelve.

Adventi dallamok...

Posta tér - 18:30

A Phantom zenekar koncertje

Koncert

A zalaegerszegi együttes fellépésén a 70-es, 80-as, 90-es évek slágerei hangzanak el saját szájízükre alakítva. Az ünnepre, a karácsonyra hangolódva a világzene széles palettájáról is válogatnak. Hangulatos rock és blues a színpadon.

Retro dallamok...

2018. december 09. vasárnap

Nádasdy Ferenc Múzeum - 16:00

Égjen a második gyertya!

Gyerekprogram, Gyertyagyújtás

Advent második vasárnapján is mesével várjuk a gyerekeket és a felnőtteket a múzeumba. Lili, Vadóc és Tappancs kalandjait hallgathatják meg, akik ellátogatnak hozzánk. Gyújtsuk meg együtt az adventi koszorú második gyertyáját!

Két gyertya ég…

Posta tér - 17:00

A Szenior Örömtánc Klub adventi gyertyagyújtása

Gyertyagyújtás

A Szenior Örömtánc Mozgalom sárvári klubtagjai a második gyertya meggyújtásával a test és lélek harmóniáját hirdetik. A nyugdíjas tagokból álló táncegyüttes bemutatója szívhez szóló köszöntő a közönséghez verssel, adventi üzenetekkel.

A második gyertya...

Posta tér - 18:00

Adventi utcazene a színpadon

Koncert

A szombathelyi Sklutéty Rita és Bujtás Ervin alkotta együttes jól ismert slágereket ad elő advent második vasárnapján. Egy halk dallam sokszor többet ér bármilyen hangoskodásnál. Egy szál gitár szólhat egész tereket betöltő gyönyörűséggel.

Adventi koncert...

További adventi programok:

2018. december 01. szombat - december 02. vasárnap

December első hétvégéje a legkisebb családtagok örömét hozza el. Érkezik a Mikulás hatalmas puttonyával tele sok finomsággal. Cserébe egy dalt, egy éneket kér csupán. Advent első vasárnapján pedig egy gyertyaláng jelzi az ünnep közeledtét.

Még további 2 program lesz a rendezvényen.

Az első...

2018. december 11. kedd - december 16. vasárnap

Közeledik karácsony ünnepe. Álljunk meg egy pillanatra, idézzük fel magunkban legszebb élményünket. Adja ez a következő napok támaszát. A legnagyobb ajándék egy köszönöm és egy ölelés. Merjük odaadni az élet legszebb ajándékát, a szeretetet.

Még további 10 program lesz a rendezvényen.

Közeledik a karácsony...

2018. december 18. kedd - december 23. vasárnap

Advent utolsó hetében már minden a karácsonyról szól. Izgalom a gyermekek lelkében, várakozás a szülők szívében. Otthon készül már a bejgli, a kalács. Adventi programjaink segítik az ünnepi ráhangolódást. Megállásra hívnak a rohanásban.

Még további 10 program lesz a rendezvényen.

Gyújtsuk meg együtt az utolsó gyertyát is!

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!