Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Albatrosz szabad, avagy utazás egy testben

Könyvtár

2019.03.20

A könyvklub márciusi rendezvényén az esős idő ellenére is sokan voltak kíváncsiak a szombathelyi írónő, Rozán Eszter legújabb könyvére.

Rozán Eszter könyvbemutatója volt 2019-ben Sárváron

Varga Diána Sok születésnapokat vígan elérhess kezdetű népdallal köszöntötte a pár hete kerek évfordulót ünneplő Esztert.

Bődi Piroska könyvtárvezető köszöntő szavai után Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó vezetője összefoglalta a kiadó célját, majd felidézte az írónővel való első találkozás pillanatait. Megtudhattuk, hogy 2014 óta a kiadó gondozásában ez már a hetedik kötete az írónőnek.

A könyvbemutató rendhagyó módon a kötet egyik izgalmas fejezetének dramatizált részletével kezdődött.

Ezt követően Varga Diána beszélgetett az írónővel.

Az Albatrosz szabad című regény egy trilógia harmadik része, de önálló regényként is olvasható. A főszereplőt a Nem jött el című könyvből már ismerhetjük. A férfi, aki a trilógia minden részében máshogy hívja magát, egy nagyon szigorú szabályrendszerű szekta tagja, a zsarnokoskodó, drámai helyzeteket kedvelő Istennő jobbkeze. Szerény, megalkuvó személyisége a trilógia másodikként megjelent könyvében, a Hotel Csillagfürtben teljesen megváltozik. Magabiztos, céltudatos, igazi macsóvá válik, aki híres gyógyítóként nem ismer lehetetlent. Alex Puchnerért teljesen odavannak a nők, kortól függetlenül. Megnyerő külsejével, vállkendőjével, nyugalmat, erőt sugároz. Heves érzelmeket vált ki az emberekből: vannak, akik teljesen oda vannak érte, bíznak benne, valóságos transzba esnek csoportos gyógyításain, és vannak, akik szkeptikusan állnak hozzá. Valóban gyógyít? Hipnotizál? Vagy csak egy furfangos csaló? Népszerűsége a kétkedők ellenére töretlen, de vajon, mitől változott meg ennyire? A szerény férfi, aki egy csalás bűnrészese volt szektavezetőként, hogy fordította át a szerencse kerekét? Mi történhetett vele?
Az Albatrosz szabad ezt az űrt tölti ki. A trilógia harmadikként megjelent kötete az első és a második könyvben történt események közé ékelődik be. Albatrosz a rendőrség elől menekülve, bujkálva, menekülési útvonalat eszel ki: Németországba kerül, ahol egy magánegyetem hallgatója lesz. Nem egy szokványos felsőoktatási intézmény ez, a képzés sem akkreditált, ugyanakkor – nem olyan szigorú szabályoknak ugyan, mint szektatagként –, itt is igazodni kell az egyetem által előírtakhoz. Albatrosz, vagyis Tóth András számára nem könnyű betartani némely szabályt, és amikor megtudja, hogy tanulmányait egy titkos mecénás finanszírozza, elhatározza, hogy kideríti, ki támogatja őt. Ha kell, a tanulmányi osztály egyik számítógépén feltöri a rendszert. Nemcsak a neve, az igazolványai is hamisak, de a személye köré felépített történetek, élmények, iskolák és végzettségek is. Így történhet, hogy megbízzák az egyetemi színi társulat vezetésével. Egyik utcán tartott fellépésük után találkozik Stellával, a magyar újságíró lánnyal, aki még a saját nevére sem emlékszik…

A történet végére természetesen nem derült fény a beszélgetésből, aki kíváncsi rá, kikölcsönözheti a könyvtárból Rozán Eszter Albatrosz szabad című könyvét és a trilógia összes kötetét.

A rendezvényt támogatta a Vas Megyei KSZR.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Japán klub alakult a könyvtárban

Könyvtár

2019.06.20

Egy távoli ország közelről…

Utazásra indultunk. Zenélt a Contempo

Nádasdy-vár

2019.06.15

Hangulat a nyárestén…

Pünkösdi képek

Nádasdy-vár

2019.06.12

Pünkösdöltünk…

Gyerekjuniális képekben elmesélve

Nádasdy-vár

2019.06.04

Varázslat a várban…

Fénybe kerültek a klasszikusok

Nádasdy-vár

2019.06.03

Néha könnyek a szemben…

Cseresznyefa virágzás után

Könyvtár

2019.05.28

Oshiro Con…
Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Program a mai napon

Nicsak, ki lakik itt?!

Nádasdy-vár

2019. június 26. szerda 20:30

Nevessünk együtt…

Közelgő programok

Sárvári Sörexpressz és XX. Fúvószenei Várfesztivál

Nádasdy-vár

2019. június 28. péntek - június 30. vasárnap

Minden egyben…

Képről képre

Folyosó galéria

2019. június 28. péntek 17:00

Témák és fotók…

Zenekompót 2.0 – stílusok találkozása

Nádasdy-vár

2019. július 02. kedd - július 07. vasárnap

A kompót hozzávalói…

Folkkvartett. A magyar népzene hagyománya

Nádasdy-vár

2019. július 02. kedd 20:00

A népzene szárnyán….

Countaktus Country zenekar

Nádasdy-vár

2019. július 03. szerda 20:00

Cowboyok a Zenekompóton…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!