Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 22:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Reneszánsz nap

2019. február 23. szombat

Családi

Egész napos programcsomaggal várjuk a kimozdulni vágyókat. A változatos programok között zene, színi előadás, hangszer-, fegyver-, táncbemutató és táncház is szerepel.

Reneszánszba öltözünk, ami a Nádasdy-vár számára nem lesz túl nehéz. Megtölteni a korhoz illő műsorokkal a várat már annál nagyobb kihívás volt. Önök lesznek a siker fokmérői.

Reneszánsznap a sárvári várban

2019. február 23. szombat

Nádasdy Ferenc Múzeum - 11:00-20:00

Hangszerek a kézben

Kiállítás

Zene nincs hangszer nélkül, hangszer nincs zene nélkül. A reneszánsz a dallamok újjászületését is magával hozta, az egyházi énekek mellett a világi zene is elterjedt. Hangszerbemutató a múzeum időszaki kiállító termében.

Hangok és hangszerek…

Nádasdy Ferenc Múzeum - 15:00

Tabulatúra koncert

Koncert

A régizene világát idézi fel a dísztermi programon a Tabulatúra zenekar. Egy olyan korszakét, amikor nem az internet hozta közel az embereket, hanem a dallamok változatos világa. Énekek, dalok szerelemről, háborúról, hősökről és hölgyekről.

Az összhangzat csodája…

Nádasdy Ferenc Múzeum - 16:00

Reneszánszkori kóruszene

Koncert

Reneszánsz kóruszene koncertet hallhatunk a Reneszánsz napon a Kortárs Keresztény Kórustól a díszteremben. A kórus előadását Vörös Krisztina karvezető vezényletével ajánljuk a zenekedvelők figyelmébe.

A reneszánsz összhangzat…

Nádasdy-vár - 16:30

Reneszánsz fegyverbemutató

Fegyverbemutató

Látványos fegyverbemutató, egy kis dirr-durr és harci virtus. Hogyan és mivel harcoltak elődeink? Szívesen kézbe fognál egy korabeli szablyát vagy pisztolyt? Lehetőséged nyílik rá a Nádasdy Bandérium fegyverbemutatóján.

Fegyverre fel…

Nádasdy Ferenc Múzeum - 17:00

Brass-show a reneszánsz jegyében

Koncert

A Daniel Speer Brass zenekar muzsikája a rézfúvós kamarazene reneszánszkori zeneszeretetének és igényességének teljességében szólal meg. Nagyszerű hangulatú koncertjük a reneszánsz napi műsorban előkelő helyet foglal el.

Bátran ajánljuk…

Nádasdy Ferenc Múzeum - 18:10

Bora néni megjavul! Népi színmű, ahogy régen

Színház

A Csepregről érkező Farkas Sándor színegylet parasztkomédiáját láthatjuk a múzeum dísztermében. A vidám színjáték központjában a tréfálkozás és rosszcsont falusi asszonyok megleckéztetése áll.

Szabad nevetni…

Nádasdy Ferenc Múzeum - 19:00

BE-JÓ a tánc, s ha mutatják!

Táncbemutató, Táncház

Reneszánszkori táncbemutatóra régen volt a Nádasdy Múzeum dísztermében. Mindenkinek azt ajánljuk, időben érkezzen a helyszínre, hisz a hely szűke miatt ülőhellyel nem, csak állóhellyel szolgálhatunk.

A tánc a lélek…

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!