9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva óráig

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Pünkösdi Napok 2019

2019. június 09. vasárnap - június 10. hétfő

Családi

Pünkösd hétvégéjén, vasárnap és hétfőn mindenkit várunk a várba. Koncertek, bábelőadások, gyerekszínház, játékok felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Nem marad ki a humor sem. Élménnyé tesszük a pünkösdöt.

Fontos, hogy a nyár, az ünnepek a lelki és testi feltöltődésről szóljanak. Nézzen be a Nádasdy-várba, üljön le a közönség közé és hallgasson meg egy koncertet. Hagyja, hogy gyerekei átadják magukat az önfeledt szórakozásnak. Az idei pünkösd a zenéről, a nevetésről, a kikapcsolódásról szól.
A programokat eső esetén is megtartjuk.

Pünkösdi napok 2019-ben a sárvári várban

2019. június 09. vasárnap

Nádasdy-vár - 15:00

Az aranyszőrű bárány

Gyerekprogram

A népmese szerint az győz, akinek sikerül megnevettetni a királykisasszonyt. A Magyar Népmese Színház színészei a mesét a gyerekekkel közösen adják elő. Jelmezeket fel, és már kezdődhet is a furfangos juhászlegényke története!

Egyszer volt, hol meg nem volt…

Nádasdy-vár - 16:30

Répa Retek Mogyoró

Gyerekprogram

Az együttes vidám duója zenés, táncos gyermekműsorokkal és mesejátékokkal ragadják meg a kicsik képzeletét, majd felhőtlen játékba, táncba csalogatják őket. Kis Dóra és Demeter Zsuzsanna, mindketten pedagógusok, a színpad és a zene szerelmesei.

A legjobb ritmusok a nyárban...

Nádasdy-vár - 18:00

A Brémai muzsikusok

Gyerekprogram

A Grimm-mese hősei sok gyermek kedvencei több mint kétszáz éve. A Népmese Színház ezen a napon másodszor áll a színpadra. Játékukban az ismert történet szereplői együtt indulnak a brémai erdőbe, együtt űzik el a rablókat a gyerekekkel.

A szamár, a kutya, a cica, a kakas…

Nádasdy-vár - 20:00

Konyha zenekar

Koncert

A Konyha zenekar koncertje a Nádasdy-vár nagyszínpadán felüdülés, aminél jobban semmi sem dobhatná fel a napot. A Konyha még 2010-ben alakult, és töretlenül vágtáznak előre zenéjükkel, melyet ha egyszer hallottál, többé nem felejtesz el!

Fogadjunk, hogy ismered őket!

Nádasdy-vár - 22:00

Retrobál a 64U - Sixforyou-val

Koncert

Pünkösd vasárnapunk zárásaként egy ízig-vérig buli-zenekart ajánlunk a szórakozni vágyóknak. A 64U zenekar bejárta már a világot, és hajón-szárazföldön egyaránt sikerrel szerepelnek. A legnagyobb slágerek, a legdögösebb zenék most nálunk dübörögnek.

Akik zenélve szelik át az óceánt…

2019. június 10. hétfő

Nádasdy-vár - 11:00

A Nagy Magrabló

Bábszínház

A mesejáték pünkösdhétfő délelőtt minden gyereknek, aki értékeli az élő színházat, szereti a bábelőadásokat, imád nevetni. Jó idő esetén a nagyszínpadon, rossz idő esetén a vár nagytermében találkozhatunk a Nagy Magrabló történetével.

Nyomozzunk együtt…

Nádasdy-vár - 15:00

Libavonat

Koncert, Gyerekprogram

Közös játék, és nem is annyira hagyományos értelemben vett koncert lesz a Libavonat zenekar fellépése a Pünkösdi Napokon. Lesz libavonatozás, közös zenélés. A Libavonat nagyon komolyan veszi a feladatát. Ismerkedjenek meg velük!

Táncoljunk a virágokért...

Nádasdy-vár - 16:30

Be-Jó táncbemutató

Táncbemutató

A látványelemekkel dolgozó táncegyüttes műsora meghozza a kedvet a gyereknek és felnőttnek egyaránt tánc-kultúrája fejlesztésére. Reneszánsznapon találkozhattunk velük Sárváron, még februárban a díszteremben. Táncot tanítottak nekünk.

Miért jó a tánc?

Nádasdy-vár - 18:00

Folkfonics nagykoncert

Koncert

A Folkfonics a népdal és irodalom fúziója alternatív Funk-Pop-Swing köntösben. Abban a szerencsében van részünk, hogy ez a csodálatos zenekar kétszer is ellátogat idén Sárvárra. Először Pünkösdkor hallhatjuk őket. Ez szerelem lesz első hallásra!

Folkfonics először…

Nádasdy-vár - 20:00

Voodoo Papa és Szokolay Dongó Balázs

Koncert

Szájharmonika, dob, gitár és ének – ami zenekari felállásnak látszik, az mégis több annál. Szert Zsigmond, Fehér Simon Pál és Szokolay Dongó Balázs hárman valami elementáris, sokszínű, elemi csodát visznek véghez a színpadon.

Dögös zene a rock és blues rajongóknak…

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!