9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva óráig

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Pont a város közepén. Könyvtári napok

Könyvtár

2022.10.25

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatához idén is kapcsolódott a 70 éves születésnapját ünneplő sárvári könyvtár, amely a város szívében mindig megújuló könyvállományával, változatos programjaival várja a látogatókat.

Pont a város közepén. Könyvtári napok

A programok sorát hétfőn reggel kezdtük, amikor a város különböző pontjain ismét elhelyeztünk összesen 70 darab könyvet, utalva a könyvtár 70 évvel ezelőtti nyitására. Minden könyv megtalálta az olvasóját, ezt bizonyítják a küldött fotók és a köszönő szavak is.          

Délután kiállításnyitóval folytatódott a rendezvénysorozat. Az elmúlt 70 év könyvtári tárgyaiból, dokumentumaiból, rendezvényeinek fotóiból állítottuk össze könyvtárunk történetét, életét bemutató tárlatot, melyet október végéig tekinthetnek meg a látogatók.

Másnap ismét útjára indítottuk Detektívsarok című játékunkat, melyre idén 25 csapat nevezett a helyi és a környékbeli általános iskolákból, hogy a nyomozási feladatokat megoldva a tanév végére a legjobbak kiérdemeljék a mesterdetektív címet. 

Szerdán este a Zenei klub évadnyitójára került sor. A 38. évad a Visszatekintés címet viseli, hiszen Paukovics László klubvezető segítségével a tagok felidézik az elmúlt évek legnépszerűbb témáit és zeneműveit fordított időrendben. Első ízben Beethoven, Chopin és Mozart zongoradarabjait elevenítették fel különböző előadásokban.

Programok várták a könyvtárbarátokat Sárváron

Október 7-én délután Bődi Piroska könyvtárvezető várta beszélgetésre egykori és jelenlegi kollégáit. A vidám, nosztalgikus múltidéző során számtalan érdekességre, emlékezetes pillanatra fény derült a könyvtárosok és a könyvtár életéből is.

A program közben került sor a „Könyvtárpártoló tevékenységért” elismerő oklevelek átadására.  Idén három hölgy részesült elismerésben: Németh Zoltánné, Szabados Endréné és Toldiné Nárai Aranka. Mindhármuk értékes könyv és egyéb adományaikkal, ötleteikkel segítették a könyvtárosok munkáját.

A beszélgetés után kezdődött a Ki tud a legtöbbet a sárvári könyvtárról? c. vetélkedő, melyen 5 csapat mérettette meg magát. A feladatok során többek között könyvtári fogalmakat kellett elmutogatniuk a versenyzőknek, fel kellett ismerniük az intézmény egykori igazgatóit, totót kellett kitölteniük és villámkérdésekre kellett válaszolniuk.  A játékos, humoros vetélkedőt a Silver elnevezésű csapat (Bari Andrea és Varga Györgyi) nyerte.

Programok várták a könyvtárbarátokat Sárváron

A hét zárásaként az Átjáró elnevezésű programon vehettek részt az érdeklődők. A megjelentek egy kellemes séta keretében a földszinttől a padlásig bejárták könyvtárunk termeit, megtekintették különgyűjteményeinket, megismerkedtek régi és új dokumentumokkal, miközben a könyvtár vezetője mesélt a különböző klubokról, programokról, a könyvtár által nyújtott lehetőségekről. Aztán Takács Zoltán intézményigazgató vezetésével a Wittelsbachok sárvári hagyatékát nézték meg a múzeum új állandó kiállításán, miközben sok-sok érdekes történetet hallhattak a bajor királyi családról.

A 70. születésnapra Papp Józseftől és családjától egy avokádó fát kapott ajándékba a könyvtár. A könyvtári hét alatt közel 200-an vettek részt a rendezvényeken, 18 esetben eltekintettünk a késedelmi díj megfizetésétől, 71-en pedig beiratkoztak, illetve megújították könyvtári tagságukat.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Ablakok és ajtók. Intézményeink nyitvatartása

Nádasdy-vár

2023.01.26

Lehetőségek…

Egy táskányi könyv! Készüljön velünk az ünnepre

Könyvtár

2022.12.06

Ünnep velünk…

Momó, Kótyonfitty, Csuporka és a gyerekek

Könyvtár

2022.11.30

Momó-játék…

Pályázati felhívás igazgatói munkakör betöltésére

Nádasdy-vár

2022.11.29

Felhívás...

A Szakkör – Sárváron is nyertünk!

Nádasdy-vár

2022.10.12

Klasszikus kézművesség…

Várban jártunk – mindent láttunk?

Nádasdy-vár

2022.06.09

Senemegyeztünk, együtt énekeltünk
Vissza

Könyvtár nyitvatartása

kedd - péntek: 13:00 - 17:00

szombat: Zárva

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Emlékezzünk Tinódira!

Nádasdy-vár

2023. január 30. hétfő 13:30

Tinódinap…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!