Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Sárvári advent

Nádasdy-vár Sárvár

A várakozás hete

2019. december 17. kedd - december 22. vasárnap

Családi

Egy hét karácsonyig. Sanzonest, gyerekkórus, népzenei és akapella koncert, gyermekműsor várja mindazokat, akik a héten kilátogatnak a sárvári adventi programokra. Az élet gazdag, engedjük, hogy ünnepeink is azok legyenek. Éljük át együtt a szeretet diadalát.

Programok advent negyedik hetében Sárváron

2019. december 08. vasárnap

Posta tér - 20:00

Four Fathers koncert

Koncert

A Four Fathers repertoárjában az 1920-as és 1930-as évek amerikai zenéje, világslágerek, magyar slágerek feldolgozásai szerepelnek. Hangulatos, humorral fűszerezett műsorukkal minden korosztálynak önfeledt szórakozást kínálnak adventkor is.

Acapella karácsony…

2019. december 17. kedd

Posta tér - 19:00

PADAM. Kárász Eszter Edith Piaf estje

Koncert

A francia sanzon királynőjének legkiválóbb melódiáival készülünk a karácsonyra advent utolsó hetében. Kárász Eszter nem másolja Piafot, hanem átélve a művészet üzenetét, újrateremti a legendát.

Sanzonének…

2019. december 18. szerda

Posta tér - 18:00

Gárdonyi Géza Általános Iskola Kórusa

Koncert

A diákok kórusa szívmelengető karácsonyi dalokkal érkezik idén adventkor a Posta térre, hogy együtt készüljünk a szeretet ünnepére. A kórus többször szerepelt sikeresen sárvári rendezvényeken, többek között az Éneklő Ifjúság Kórustalálkozón.

Kicsinyek kórusa…

Posta tér - 19:00

Peter Sramek koncert

Koncert

Örökzöld slágerek a szlovákiai születésű énekestől, aki meghódította személyiségével és csodálatos hangjával Magyarországot. Peter Sramek ünnepélyes hangvételű koncertje az őszinte szeretetről szól a zene és a hallgatói iránt.

Örömet okozni…

2019. december 19. csütörtök

Posta tér - 17:00

Hegyfalusi Háncs Néptánccsoport műsora

Néptánc

A népi hagyományokat felelevenítő hegyfalusi Háncs Tánccsoport műsorában vérpezsdítő, színes összeállítást láthatunk rábaközi, szatmári, mezőföldi és más tájegységek táncaiból. A hagyomány megtartó erejét láthatjuk az adventi színpadon.

Történet a táncokban…

Posta tér - 18:00

Fellép a Herpenyő Zenekar

Koncert

A pár éve alakult Herpenyő Együttes tagjait a népzene szeretete hozta. Fontosnak tartják, hogy a Kárpát-medence népi dallamvilágát megőrizzék és minél szélesebb körben bemutassák. A népzene őszinte dallamaival örvendeztet meg minket az együttes.

A Kárpát-medence dallamain…

Posta tér - 19:30

A Smooth Art Trió adventi koncertje

Koncert

A jazzes, bluesos karácsonyok hangulatát idéző trió szólhatna akár New Orleans hómentes adventjéről is, de a trió kifejezetten magyar közönségének zenél, Sárvár adventi színpadán. Domby Berti zenekara most az adventi közönség szívét dobogtatják meg.

Frendsíps és dzsingobels

2019. december 20. péntek

Posta tér - 17:00

Apáca Show. Napfény Dal- és Tánccsoport

Koncert

Volt egyszer egy film, amin derült a fél világ, és ami pontosan arról szólt, amiről a karácsonynak és az adventnek általában szólnia kellene: tanuljunk meg helyes döntést hozni, tanuljunk megbocsátani, tanuljunk a hibáinkból.

Apáca Show Sárváron is…

Posta tér - 18:00

Fool Moon

Koncert

A magyar pop-acapella úttörői érkeznek Sárvárra idén adventkor. A Fool Moon nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is elismert, hiszen számos nemzetközi fesztivál állandó résztvevői. Koncertjükön a harmóniáé lesz a főszerep.

Telihold és karácsonyi dalok…

Posta tér - 19:30

Péter Szabó Szilvia adventi koncertje

Koncert

Péter Szabó Szilviát a NOX énekesnőjeként ismerte meg a közönség, majd 2013-ban szólókarrierbe fogott, amivel sikert sikerre halmoz. Sárvárra egy gyönyörű akusztikus, kifejezetten az adventi időszakra összeállított műsorral érkezik.

Túl a varázshegyen…

2019. december 21. szombat

Posta tér - 17:00

Jégszobrász show

Családi

Az Ice-Art Bt. jóvoltából profi jégszobrász műsornak lehetünk szemtanúi a Posta téren. Nézzük meg együtt ahogy egy hatalmas jégtömbből életre kel Rudolf a rénszarvas, a Mikulás leghűségesebb szánhúzója.

Varázslat a Posta téren…

Posta tér - 18:00

Decemberi csillagok. Bábelőadás

Családi, Bábszínház

A bábelőadás megidézi a decemberi ünnepek meghitt hangulatát. A humorral fűszerezett előadás a Portéka Színpad műsora, mely nem nélkülözi az izgalmas fordulatokat. Ahogy már a színészektől megszokhattuk, idén is játékra hívják a gyerekeket.

Az Óperenciás Tengeren is túl…

Posta tér - 20:00

A Fonográf Emlékzenekar koncertje

Koncert

A Fonográf Emlékzenekart a basszusgitáros Végh Zoltán álmodta meg. A zenekar első felállása 2012 januárjában kezdett el próbálni, azóta számos rangos rendezvényen megfordultak. A Sárvári Advent utolsó szombat estéjén őket hallhatjuk.

Zene nélkül semmi…

2019. december 22. vasárnap

Nádasdy Ferenc Múzeum - 16:00

Karácsonyi idők. Nem is olyan rég

Családi, Gyertyagyújtás

De régen volt! Mondjuk gyakran, legyünk húszévesek vagy negyvenen, sőt azon is túl. Mintha most lett volna! Mondjuk máskor. Húszévesen, negyvenesen, sőt… Adventünkön a húszévesek, negyvenévesek, sőt azon is túl lévők karácsonyait idézzük fel.

Ha jól emlékszem még…

Posta tér - 17:00

A sárvári Mentőszolgálat adventi gyertyagyújtása

Gyertyagyújtás

A városi adventi koszorú negyedik lángját a sárvári Mentőszolgálat dolgozói lobbantják fel, amivel új oldalukat mutatják meg nekünk. Segítségnyújtásukat és életmentő tevékenységüket jól ismerjük, de színpadra most először állnak. Meglepetéssel.

Mentősők adventje…

Posta tér - 18:00

Wolf Kati adventi koncertje

Koncert

Wolf Katit már gyerekkorában megismerte az ország amikor 1981-ben a Vuk című mesefilm főcímdalát énekelte. Sárvárra adventi akusztikus koncertet hoz el zenészeivel. Wolf Kati neve és hangja garancia a minőségi szórakozásra.

Hipp-hopp, jön Wolf Kati…

Posta tér - 20:00

Bryan Adams tribute

Koncert

A Room Service magyar Bryan Adams tribute zenekar műsorával zárjuk le az adventi időszakot szenteste előtt két nappal. A világhírű kanadai zenész legnagyobb slágereivel ünnepeljük a karácsonyt egy nagyszerű akusztikus koncerten.

Hangulatban…

További adventi programok:

2019. november 29. péntek - december 01. vasárnap

Advent első hétvégéjén mesével, csendes zenével várjuk a karácsonyra készülő gyerekeket és felnőtteket. Kigyúlnak a város karácsonyfáján a fények, kinyitnak a házikók, megkezdjük a készülődést a Karácsonyra. Az adventi koszorún fellobban az első láng.

Még további 5 program lesz a rendezvényen.

Szívhez közel…

2019. december 06. péntek - december 08. vasárnap

A Mikulás érkezik és egy kicsit nálunk marad. Kedves verssel köszöntik őt a gyerekek, a tél apója kedves mosollyal, emberi derűvel hálálja meg a szeretetet. A vasárnapi gyertyagyújtás után pedig alkalomhoz illő zenével köszöntjük a közelgő ünnepet.

Még további 3 program lesz a rendezvényen.

Leng a szakálla…

2019. december 12. csütörtök - december 15. vasárnap

Közeledik a Karácsony, a sült gesztenye és a forrócsoki illata terjed a házikók között. A karácsonyfa fényei pedig betöltik a teret. A színpadról karácsonyi dallamok csábítják a sárváriakat és vendégeiket advent harmadik hétvégéjén. Az ünnep csodája.

Még további 8 program lesz a rendezvényen.

Csengettyűk és dallamok

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!