Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Programok a mai napon

Nádasdy-vár Sárvár

Húsvétoljunk 2019-ben is együtt

Nádasdy-vár

2019. április 19. péntek - április 22. hétfő

Nagypéntektől húsvéthétfőig programokkal várjuk a sárváriakat és a városba érkező vendégeket. Koncert, hagyományőrző tábor, mesterségek bemutatója, tojásfestés és tojáspatkolás, népi játszóház, babakonyha, locsolás szerepel a kínálatunkban.

Húsvéti napok…

Bekötött szemmel. Rózsabors húsvéti koncert

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. április 19. péntek 18:00

A múzeum dísztermi koncertjének témája a húsvét, a tavasz, a megújulás öröme. Idén húsvétkor a Rózsabors zenél a sárváriaknak, megnyitva az ünnepi hétvége programsorozatát. Zenés-verses műsoruk élmény családoknak, gyerekeknek és felnőtteknek.

Tavasz szökkenő csukott szemmel…

Közelgő programok

Nádasdy-vár Sárvár

Bullet Journal. Tervezz saját határidőnaplót!

Nádasdy-vár

2019. április 20. szombat 13:00-17:00

Vágj bele!

Szeretnél rendszert vinni az életedbe, de unalmasnak találod a hagyományos határidőnaplókat? Szeretsz rajzolni, de kipróbálnál más technikákat, melyekkel alkotni lehet? Akkor itt a helyed a Bullet Journal workshopon!

Elképzelésből valóság…

Bandérium-tábor

Nádasdy-vár

2019. április 20. szombat 15:00-22:00

Vágj bele!, Családi

Húsvét szombatjának délutánján, tram-tram-tram! Tisztelettel meghívjuk eme sáros város apraját és nagyját egy kis vitéz virtuskodásra, bográcsolásra, históriázásra, kardoskodásra! Üres bendővel gyere, de tettre kész kézzel!

Vártábor…

Régi mesterségek. A tojáspatkolástól a kötélverésig

Nádasdy-vár

2019. április 20. szombat 15:00-20:00

Vágj bele!, Családi

Nagyszombaton mesterségek bemutatóival is várunk húsvéti programsorozatunk keretében. Hagyományos, mára mégis elfeledett vagy ritkán látott mesterségek mutatkoznak be nálunk. Szánjunk rá egy délutánt, hogy megismerjük őket!

Felejtés ellen…

Kenderkóc Népi Játszóház és meglepetések

Nádasdy-vár

2019. április 21. vasárnap - április 22. hétfő 09:00-17:00

Vágj bele!, Gyerekprogram

A húsvét nemcsak az ajándékokról, nyuszikról és hímes tojásról, hanem játékokról és az önfeledt szórakozásról is szól. Húsvéti programjaink vasárnap és hétfőn várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Játszóház két nap és hétfői locsolás.

Játszani is engedd…

Hímes Fiúk és Hímes Lányok
Húsvét 2019

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. április 21. vasárnap - április 22. hétfő 09:00-13:00

Vágj bele!, Gyerekprogram, Családi

Hagyományainkhoz híven a múzeumban két napon keresztül várjuk a húsvéti ünnepre készülő családokat. Elkészíthetjük a ház különféle díszeit, de kipróbálhatjuk tehetségünket a tojásfestésben is. És alkalom nyílik egy kis sétára a múzeumban.

Itt a húsvét, itt van újra….

Szálakból vagyunk
Esték a galériában

Galeria Arcis

2019. április 23. kedd 17:00

Előadás

A textilművészet fél évszázadra visszatekintő szombathelyi jelenlétéről tart előadást Cebula Anna művészettörténész, a Szombathelyi Képtár igazgatója a vár kortárs bemutatótermében. Nemcsak kiállításokról, hanem a gyűjtés történetéről is szó lesz.

Szálanként…

Új zenei sorozat indul!
A Random Jazz

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. április 27. szombat 18:30

Koncert

Sárvár zenei élete a nappalok és éjszakák izgalmas egyvelege. Aki keres, az talál, így eljutunk a rétegzenétől a nagy tömegeknek szóló slágerzenéig, miközben helyszínről helyszínre látogathatunk. Most jöjjön az Ektár jazz zenekar.

Random Jazz…

XVIII. Saslövő íjászverseny

Nádasdy-vár

2019. április 28. vasárnap 08:00-16:00

Családi

Idén már tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Nádasdy-várban a sárvári speciális íjászverseny, a Saslövő, mellyel a honfoglaló magyar íjász hagyományok előtt tisztelegnek a résztvevők.

Tisztelet az ősöknek…

Éneklő Ifjúság 2019-ben is Sárváron

Szent László templom

2019. április 29. hétfő 09:30

Koncert

Éneklő Ifjúság Kórustalálkozót rendezünk a Szent László templomban. A találkozón hat kórus vesz részt. A sárvári csapatok mellett Vép is képviselteti magát. Április utolsó hétfőjén gyermekhangtól zeng a Szent László templom.

Iskolás kórusok Sárváron…

Évadnyitó előmajális.
Itt lesz Tátrai Tibor is

Nádasdy-vár

2019. április 30. kedd 18:00-23:59

Koncert

2019 szabadtéri programjainak nagy nyitó napjára három koncertre várunk mindenkit a várba. Prokofjev zenekar, Tátrai Tibor és a Jazztelen, Exxxtra Blues Band. Hideg ital és talponálló kaja, haverok, jó hangulat – mi kell még?

Évadnyitó a kinti deszkákon…

Májusfát állítunk 2019-ben is!

Nádasdy-vár

2019. május 01. szerda 10:00

Családi

Ha május elseje, akkor májusfaállítás! Idén sem lesz másképp. A sárvári vár előtt, a híd nyugati oldalán a több éves hagyománynak megfelelően májusfa ligetet építünk, mely egy hónapig hirdeti a közösségi összefogást.

Árnyékos liget…

Kellene Kis Kert

Nádasdy-vár

2019. május 10. péntek 18:30

Koncert

A Vaskörút programját a szombathelyi banda nyitja. A Kellene Kis Kert játszik funky, gipsy, népzenei, balkáni talpalávalót instrumentálisan, egy tényleg képlékeny és sokszor erős hangulattal megszőtt világot elénk tárva.

A jó zene jó…

Vaskörút 1.

Nádasdy-vár

2019. május 10. péntek - május 11. szombat

Koncert

A Vaskörút 1. keretében két estén keresztül nyolc Vas megyei rockzenekar mutatkozik be a sárvári közönségnek. Régóta készülünk erre az alkalomra, és nem félünk attól, hogy évente ne jönne össze egy újabb fergeteges társaság.

Lassan már történelem…

Dandy’s Emlékzenekar

Nádasdy-vár

2019. május 10. péntek 20:00

Koncert

A sárváriak nehezen tudnák elképzelni, hogy az egykori Dandy’s zenéje nélkül fusson le egy helyi zenetörténelmet éltető rendezvény. A 37 éve megszűnt Dandy’s nyoma mélyen él a város zenei életében. A Vaskörúttal rájuk is emlékezünk…

Ami a csövön kifér…

That’s right Baby

Nádasdy-vár

2019. május 10. péntek 21:30

Koncert

Szombathely Rock and roll bandája másodszor Sárváron! Mikor utoljára nyomták a rockabillyt, rém hideg volt a postatéren. Most megmutatják a vár színpadán, milyen az, amikor igazán pezseg a vér! A Vaskörút folytatódik!

Rock and roll a színpadon…

Lost Dreams

Nádasdy-vár

2019. május 10. péntek 23:00

Koncert

A répcelaki trash metál zenekar dallamos rockját már hallhattuk a vár koncert pincéjében. Most szabadtérre költöznek a fiúk. A Vaskörút nagy színpadán ők zárják hagyományteremtő programunk péntek estéjét.

Első záróbuli…

Bástyáról bástyára és tovább. Várbejáró

Nádasdy-vár

2019. május 11. szombat 14:00

A Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek Napja alkalmából várbejáróra hívjuk a titkokra kíváncsi korosztályokat. Felfedezzük a bástyákat, benézünk a galambházba, régi fényképfelvételek nyomába eredünk. Egy délután a titkok jegyében.

Séta a várban…

Bagatell koncert

Nádasdy-vár

2019. május 11. szombat 18:30

Koncert

A szombathelyi zenekar nem először tesz látogatást a Nádasdy-várban. Tavaly a Zenekompót hetében ismerkedtek a sárvári közönséggel, és hagytak maguk után maradandó jókedvet. Most újrakezdjük.

Ismétlés a buli alapja…

B.A.D.

Nádasdy-vár

2019. május 11. szombat 20:00

Koncert

A vas megyei klasszikus grunge képviselője a B.A.D. zenekar lesz, akinek tagjai több, mint húsz éve aktívan zenélnek. Dalaikra az elvontság jellemző és a sötétebb dallamvilág, nagy hatással volt rájuk a seattle-i grunge bandák munkássága.

Grunge a várban..

Gargantua a Vaskörúton

Nádasdy-vár

2019. május 11. szombat 21:30

Koncert

A Gargantua is olyan zenekar, amit Sárváron bemutatni sem kell, hiszen velünk ünnepelték tavaly a város születésnapját, és belopták magukat a szívünkbe. A zenekar lendületének és jókedvének a Vaskörúton sem lehet majd ellenállni.

Hozd be a fényt…

Mokka Tribute Band

Nádasdy-vár

2019. május 11. szombat 23:00

A vas megyei rockzene hagyományait mi sem igazolja jobban, hogy a Mokka Tribute az évtizedekkel korábban alapított Mokka zenekar örökébe lépve őrzi meg a jellegzetes hangulatot, amit a Mokka képviselt évtizedeken keresztül.

A rock örök…

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Tervezett és már megvalósult programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!