Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program a mai napon

Nádasdy-vár Sárvár

Nicsak, ki lakik itt?!

Nádasdy-vár

2019. június 26. szerda
20:30

Michael Cooney bohózatával kezdjük a nyári színházi estéket. Elsőként a Bánfalvy Stúdió ismert színészei szórakoztatnak minket. Társadalombiztosítási csalás, hazugság és az ellenőr betoppanása biztosítja a jó hangulatot egész estén át.

Nevessünk együtt…

Közelgő programok

Nádasdy-vár Sárvár

Sárvári Sörexpressz és XX. Fúvószenei Várfesztivál

Nádasdy-vár

2019. június 28. péntek - június 30. vasárnap

Koncert

Jól ismert zenekarok, változatos stílus és finom sörök. Három jellemző három napra. A fesztivál során bemutatkoznak a sárvári fúvósok és barátaik is. A kínálatban a hagyományos sörök mellett kézműves italok és finom ételek várnak mindenkit.

Minden egyben…

Képről képre

Folyosó galéria

2019. június 28. péntek 17:00

Megnyitó

Két év munkáiból ad válogatást a Sárvári Fotóklub Egyesület tagjainak kiállítása. A nyári tárlaton az egyesület mintegy húsz tagjának színes, illetve fekete-fehér munkáit tekinthetjük meg rendkívül változatos témában.

Témák és fotók…

Zenekompót 2.0 – stílusok találkozása

Nádasdy-vár

2019. július 02. kedd - július 07. vasárnap

Koncert

A tavalyi év egyik nagy sikere volt új rendezvényünk, a Zenekompót. Úgy képzeljük el a programot, mint egy zenei dömpinget, ami egy héten át ontja magából a jobbnál jobb zenét játszó zenekarokat. Minden este más stílus és egy jó buli a várkert színpadon.

A kompót hozzávalói…

Folkkvartett. A magyar népzene hagyománya

Nádasdy-vár

2019. július 02. kedd 20:00

Koncert

A zenei stílusokat bemutató hetes rendezvénysorozatunk első estéjén a négytagú Folkkvartett együttes vezet be minket a népzene világába. Egy fiatal együttes mutatkozik be a színpadon megmutatva nekünk, mit jelent a hagyomány.

A népzene szárnyán….

Countaktus Country zenekar

Nádasdy-vár

2019. július 03. szerda 20:00

Koncert

Finom ételek, jó italok és igazi vadnyugati country varázsol el minket a cowboyok világába a Zenekompót szerdai estjén. Cowboy csizma, cowboy kalap és lasszó viselete nem kötelező, csak opcionális, a jó szórakozás viszont garantált.

Cowboyok a Zenekompóton…

Exxxtra Blues Band

Nádasdy-vár

2019. július 04. csütörtök 20:00

Koncert

A Zenekompót harmadik napján a bluesé a főszerep a Nádasy-vár színpadán. Jöjjön egy olyan zenekar, ami megmagyarázza az angol kifejezés jelentését. Egy program, melyen megtudjuk, mitől a kék ördögök a kék ördögök?

Egy életérzés a színpadon

Sonny and his Wild Cows

Nádasdy-vár

2019. július 05. péntek 20:00

Koncert

Rockabilly koncert a várban a hétvége bevezetőjeként, pénteken. A Sonny and his Wild Cow senkit nem hagy mozdulatlanul, a zenekar ugyanis híres arról, hogy a legpörgősebb bulik alaphangulatát szolgáltatják. Nem lesz ez másképp Sárváron sem.

Pörög a szoknya, libben a copf….

Synth with Meggie. Popzene a hőskorból

Nádasdy-vár

2019. július 06. szombat 20:00

Koncert

Az elektronikus zene vívmányai között első helyen állnak a szintetizátorok, melyek forradalmasították a popzenét. A Synth with Meggie együttes a zenekompót szombatját hozza esti lázba. Nekünk csupán egy dolgunk van, hallgatni a slágereket.

Pop a javából…

Szkok Iván tárlata

Galeria Arcis

2019. július 07. vasárnap 11:00

Megnyitó

Szkok Iván festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás a modern képzőművészet alkotásait bemutató kiállítótermünkben.

Önarckép a képben…

Intermezzo Latin Club a Zenekompóton

Nádasdy-vár

2019. július 07. vasárnap 19:00

Koncert

A latin zene gazdag világába vezet el minket a nyolc tagból álló zenekar. A koncerten csak olyan számok hangzanak el, mely megmozgatja a lábunkat, mosolyt varázsol az arcunkra. És ami a legfontosabb, megnyugtatja lelkünket.

Zene testnek és léleknek…

Milagro Santana Tribute Band

Nádasdy-vár

2019. július 07. vasárnap 21:00

Koncert

Vannak zenék, melyek nélkül nem képzelhetjük el az elmúlt évtizedeket. Fellángolások helyett stabil életmű, mely minden pillanatában újat hoz és szeretjük. Ilyen Santana játéka is, melyet most nyáron nálunk a Milagro varázsol színpadra.

Földrészeken át…

Századokon át. Régizene a sárvári várban

Nádasdy-vár

2019. július 09. kedd

Koncert

A várak embert próbáló világától a kertek labirintusán át a kastélyok nagyterméig járjuk be az utat egy nyári estén. Hallhatunk históriákat, pajkos dallamokat, virtuóz játékot. Felcsendülnek ismerős és ismeretlen dallamok a régizene jegyében a mában.

A zene ideje…

Áttekintés. Kátai Zoltán koncertje

Nádasdy-vár

2019. július 09. kedd 20:00

Koncert

Kátai Zoltán, Kossuth-díjas énekmondó nyári koncertjén az elmúlt fél évezred zenei világát idézi fel Tinóditól Cseh Tamásig. Egy órában öt évszázad énekeit ismerhetjük meg egy mással össze nem keverhető, fantasztikus ember előadásában.

Több mint egy hang…

Virtuóz játék. Az Angyal, az Ördög és a Mester

Nádasdy-vár

2019. július 09. kedd 21:00

Koncert

Szászvárosi Sándor viola da gamba művész és zenekarának koncertje XIV. Lajos udvarának zenéjét mutatja be. Egy virtuóz játékot megkövetelő előadás évszázadokkal repít vissza minket egy olyan korba, amikor a zenészek sztárokká válhattak.

Mintazene…

Donizetti: Rita

Nádasdy-vár

2019. július 10. szerda 20:30

Opera

Csodálatos és felejthetetlen estére invitáljuk a zenerajongókat. Donizetti Rita című operáját a budapesti társulat, a Dramatic Art hozza el Sárvárra. Élőzenekari kísérettel játszott, látványos és nagyszabású produkcióra számíthatunk!

Donizetti vígoperája a szerelemről…

XI. Nádasdy Történelmi Fesztivál

Nádasdy-vár

2019. július 12. péntek - július 14. vasárnap

Fesztivál

Három napon keresztül történelmi időket élhetünk át a sárvári várban és a várparkban. A Nádasdyak korát idéző hagyományőrző fesztiválon nemcsak zene, gasztronómiai kínálat várja közönségét, hanem látványos párbajok, izgalmas összecsapások is.

A hagyomány kötelez…

Örömmel táncolunk

Nádasdy-vár

2019. július 16. kedd 20:00

Táncbemutató

A sárvári Szenior Örömtánc Csoport tagjai lépnek fel a színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a tánc, az egymásra figyelés, a közösség. A fellépők jókedvüket garantáltan átadják közönségüknek.

A szeretet tánca…

Huzatos Ház

Nádasdy-vár

2019. július 18. csütörtök 21:00

Színház

A nyári színházi esték második megállója az Éless-Szín előadása, Görgey Gábor Huzatos Ház című kétfelvonásos történelmi hátterű bohózata. A darab egy régi rózsadombi villa történetét, és lakóinak kalandjait meséli el 1939-től 1990-ig.

Huzatos a ház, huzatos az udvar…

#ELŐJEGYEZTELEK
Laár András

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. július 19. péntek 20:00

Beszélgetés

Minden évszakban meghívunk egy művészt, akit arra kérünk, hogy ne csak műsorát adja elő, hanem üljön le velünk beszélgetni. Hadd ismerjük meg őt, miközben ő is megismer minket. Nyári vendégünk Laár András, akivel itt lesz Besenyő Pista bácsi is.

Abszurd péntek este…

Géniuszok több tételben

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. július 20. szombat 19:00

Koncert, Tárlatvezetés

Rozmán Lajos, Sárvár díszpolgára, a Metrum Ensemble együttes és a Ma’mint’Ti Színjátszó Csoport előadásához a kiállítások adják az ihlető forrást. A tárgyak szépségét a zene és a mozgás emeli ki, miközben megérint minket az élet múlandósága.

Évszázadok hullámain…

Történelmi csörte - Bíbor péntek

Nádasdy-vár

2019. július 26. péntek

Vágj bele!, Családi

Péntek délután belecsapunk a Történelmi Csörte sűrűjébe. Mesterségek udvara, pódiumbeszélgetés Cselenyák Imrével Pusztai Andreával, Szélesi Sándorral; Előadás Arany János koráról Cselenyák Imrével, és lesz régizene: A mecénás Mediciről.

Főszerepben a bíbor…

Játékok, bemutatók, találkozók

Nádasdy-vár

2019. július 26. péntek - július 27. szombat

Vágj bele!

Nincsen csörte kísérő programok nélkül! Lesz mesterségbemutató, eszem-iszom, játék. Kicsiknek szóló játékok, és felnőttesebbek is. Van, aki két napig is marad, de olyan is akad, aki csak szombatra kínál szórakozást.

Attrakciók, foglalkoztatók…

Filmvetítések az 1. bástyában

Nádasdy-vár

2019. július 26. péntek - július 27. szombat

Családi, Filmvetítés

Két napra mozit csinálunk a kazamatából. Ez látványos lesz, öt pontos hangzással, nagy kivetítővel és persze retro és mai filmkínálattal. A hűvös miatt is érdemes leereszkedni a kazamatába, de most még plusz látnivalót is kapunk az ódon falak mellé.

Műsorkínálat a Kaza-moziban!

Bíbor, mi láttán pillantások dermednek

Nádasdy-vár

2019. július 26. péntek 18:00

Beszélgetés

A pódiumbeszélgetés különösen izgalmasnak ígérkezik. Résztvevő írók – Cselenyák Imre, Szélesi Sándor, Pusztai Andrea, Baráth Katalin. Moderátor Varga Bea író, szerkesztő, viselkedéselemző. Nem dobálózunk olyan frázisokkal, hogy a vér nem válik vízzé.

Hajt a vérünk…

Cselenyák Imre: Magyarország Arany János korában

Nádasdy-vár

2019. július 26. péntek 19:00

Előadás

Cselenyák Imre előadása elgondolkodtató lesz. Magyarország egy igencsak ellentmondásos történelmi korszakának szeletét mutatja be Arany János szemén keresztül. Az előadó Áldott az a bölcső című regénye nemcsak a lázadásról szól.

Egy márciusi napon kisfiú születik...

A MECÉNÁS - Lorenzo Medici 570.

Nádasdy-vár

2019. július 26. péntek 20:00

Koncert

570 éve született. E korai itáliai reneszánsz korszak irodalmának gyöngyszemeiből válogat A MECÉNÁS című koncert, mely liturgikus és templomi hangulathoz illeszkedő világi zenéket tartalmaz. Íme az áhítat ereje, Toscana és a reneszánsz életérzés!

Custos Consort koncert

Történelmi Csörte - Fehér-szombat

Nádasdy-vár

2019. július 27. szombat

Vágj bele!, Családi

Író-olvasó találkozók, vetélkedők, középkori játékok, hagyomány-őrző bemutatók, regények és filmek minden mennyiségben a Történelmi Csörte szombatján a Nádasdy-várban. Még csak most jön a java!

A fehér – minden, ami romantika

Csörte előadások és tárlatvezetések

Nádasdy-vár

2019. július 27. szombat 15:00

Előadás, Tárlatvezetés

Kapásból úgy találtuk ki a történelmi csörtét, hogy legyen idő leülni, és hosszasan beszélgetni egy-egy témában. Izgalmas témák felvetésére pedig az írók a legalkalmasabbak. Persze akad még az előadók között történész, múzeumigazgató, sőt orvos is.

A szerelem öl, butít és nyomorba dönt?

Az írók dedikálnak

Nádasdy-vár

2019. július 27. szombat 17:00-20:00

Könyvbemutató

Egész délután várjuk a dedikáltatni vágyó közönséget. Két helyszín is rendelkezésre áll a feladathoz, az írók pedig csak úgy váltják egymást. A Nádasdy-várban keresd a várkertet és a szoborkertet. Mindkét helyszínt az írók választották!

Toll és könyvjelző már biztosan lesz!

Vetélkedő a pódiumon – Nem ér a nevem!

Nádasdy-vár

2019. július 27. szombat 17:00

Vágj bele!, Családi

Két vetélkedő azonos tematikában, de más-más résztvevőkkel. Mi kárörvendő nézők ezúttal átvesszük az írók helyét, és egészen mulatságos helyzetbe is keverhetjük őket. Lesznek próbatételek, találóskérdések és felelsz vagy merszek játék!

Ki mer ma?

Vármeeting 2019

Nádasdy-vár

2019. augusztus 01. csütörtök - augusztus 03. szombat

Koncert

Augusztus első hétvégéje ismét a motorosoké a várban. Minden este ismert zenekarok gondoskodnak a hangulatról. A 18. Vármeetingen fellépnek a magyar rock sztárjai. A felvonuláson pedig üzem közben csodálhatjuk meg a motorcsodákat.

Nemcsak motorosoknak...

Karthago

Posta tér

2019. augusztus 15. csütörtök 21:00

Koncert

Az idei évben 40 éves Karthago zenekar az Együtt 40 éve koncertturné keretében érkezik el Sárvárra. Magyarország legendás rock zenekara négy évtizede nagy lelkesedéssel szórakoztatja az igényes rock szerelmeseit.

Ugye eljössz még….

A világ minden tájáról - Sárvár 50+

Posta tér

2019. augusztus 16. péntek

Koncert, Néptánc

A város egyik legerősebb hagyománya a Nemzetközi Folklórnapok, mely nagyszabású fesztiválnyitóval veszi kezdetét. Nemcsak Európából, hanem más földrészekről is érkeznek néptáncosok, hogy bemutatkozzanak Magyarország egyik legrégibb fesztiválján.

Tánc a világ körül…

Magyar Dudazenekar

Posta tér

2019. augusztus 16. péntek 17:00

Koncert

Legalább nyolc dudás lesz a színpadon, hogy megadják egy olyan est alaphangulatát, amikor a világ minden tájáról érkeznek táncosok és együttesek. A zenekar a fesztiválok kedvenc együttesei közé tartoznak. Játékukkal ámulatba ejtik a közönséget.

Dudaszóval kezdjük…

Országok táncai. Nyitógála

Posta tér

2019. augusztus 16. péntek 17:20

Megnyitó, Néptánc

A 39. Nemzetközi Folklórnapok nyitó gáláján a sárvári néptáncosokon kívül külföldi vendégeink is fellépnek. Bemutatkozó táncukkal és zenéjükkel adják meg a következő napok alaphangulatát. Kilenc nemzet fogadta el meghívásunkat.

Forgatag…

Folkfonics

Posta tér

2019. augusztus 16. péntek 21:30

Koncert

Lemezbemutató koncerttel érkezik Sárvárra a három évvel ezelőtt alakult zenekar. Első lemezükön a magyar irodalom remekeit és a népzenei dallamvilágot dolgozzák fel, hozzák egymással teljes harmóniába egyedi hangzásvilágot teremtve.

Hagyomány hangszerelve…

Ataru Taiko, a japán dobszínház

Posta tér

2019. augusztus 16. péntek 22:30

Koncert

A csoportos dobolás mesterei mutatják be a japán kultúra egy szeletét. Lendületes, látványos koreográfiával kísért fellépéseik mindig hatalmas tapsot váltanak ki a közönségből. A zenekar közel másfél évtizedes múltra tekint vissza.

Dobpergés…

Zoord koncert

Posta tér

2019. augusztus 16. péntek 23:30

Koncert

A moldvai csángó dallamvilág csendül fel a színpadról. A zenekar nemcsak a hazai közönség előtt ér el sikereket, hanem nemzetközi fellépésein is. A siker titka nem más, mint egy dob, egy hegedű és egy doromb. Szerepet kap még a furulya és az ének.

Inspiráció…

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Tervezett és már megvalósult programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!