Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Közelgő programok

Nádasdy-vár Sárvár

Reneszánsz nap

Nádasdy-vár

2019. február 23. szombat

Családi

Egész napos programcsomaggal várjuk a kimozdulni vágyókat. A változatos programok között zene, színi előadás, hangszer-, fegyver-, táncbemutató és táncház is szerepel.

Reneszánsz sokszínűség…

Hangszerek a kézben

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 11:00-20:00

Kiállítás

Zene nincs hangszer nélkül, hangszer nincs zene nélkül. A reneszánsz a dallamok újjászületését is magával hozta, az egyházi énekek mellett a világi zene is elterjedt. Hangszerbemutató a múzeum időszaki kiállító termében.

Hangok és hangszerek…

Tabulatúra koncert

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 15:00

Koncert

A régizene világát idézi fel a dísztermi programon a Tabulatúra zenekar. Egy olyan korszakét, amikor nem az internet hozta közel az embereket, hanem a dallamok változatos világa. Énekek, dalok szerelemről, háborúról, hősökről és hölgyekről.

Az összhangzat csodája…

Reneszánszkori kóruszene

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 16:00

Koncert

Reneszánsz kóruszene koncertet hallhatunk a Reneszánsz napon a Kortárs Keresztény Kórustól a díszteremben. A kórus előadását Vörös Krisztina karvezető vezényletével ajánljuk a zenekedvelők figyelmébe.

A reneszánsz összhangzat…

Reneszánsz fegyverbemutató

Nádasdy-vár

2019. február 23. szombat 16:30

Fegyverbemutató

Látványos fegyverbemutató, egy kis dirr-durr és harci virtus. Hogyan és mivel harcoltak elődeink? Szívesen kézbe fognál egy korabeli szablyát vagy pisztolyt? Lehetőséged nyílik rá a Nádasdy Bandérium fegyverbemutatóján.

Fegyverre fel…

Brass-show a reneszánsz jegyében

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 17:00

Koncert

A Daniel Speer Brass zenekar muzsikája a rézfúvós kamarazene reneszánszkori zeneszeretetének és igényességének teljességében szólal meg. Nagyszerű hangulatú koncertjük a reneszánsz napi műsorban előkelő helyet foglal el.

Bátran ajánljuk…

Bora néni megjavul! Népi színmű, ahogy régen

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 18:10

Színház

A Csepregről érkező Farkas Sándor színegylet parasztkomédiáját láthatjuk a múzeum dísztermében. A vidám színjáték központjában a tréfálkozás és rosszcsont falusi asszonyok megleckéztetése áll.

Szabad nevetni…

BE-JÓ a tánc, s ha mutatják!

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 19:00

Táncbemutató, Táncház

Reneszánszkori táncbemutatóra régen volt a Nádasdy Múzeum dísztermében. Mindenkinek azt ajánljuk, időben érkezzen a helyszínre, hisz a hely szűke miatt ülőhellyel nem, csak állóhellyel szolgálhatunk.

A tánc a lélek…

Furfangos csudavilág. Játszóház

Nádasdy-vár

2019. február 24. vasárnap 10:00-18:00

Gyerekprogram, Játszóház

Közhírré tétetik, hogy a sárvári publikum elé táratik a Játékos Tudomány Társulat furfangos játékparkja. Egyetlen nap mindenki számára elérhető és kipróbálható játékeszközök, szabad bámészkodás és jó szórakozás a Nádasdy-várban.

Esztelen és eszes találmányok…

Családi farsang

Nádasdy-vár

2019. február 24. vasárnap

Gyerekprogram, Családi

Vasárnapi programra várjuk a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt. A farsang a bolondozás ideje is, amikor néha úgy érezzük a feje tetejére áll a világ. Programjainkkal ezt az érzést is szeretnénk visszaadni.

Kavalkád egy vasárnapon…

Farsang a Kerekerdőben

Nádasdy-vár

2019. február 24. vasárnap 16:00

Gyerekprogram, Bábszínház

Klasszikus bábelőadás óvodás és kisiskolás gyerekek részére a Nádasdy-vár kamaratermében. A farsangi időszak legszínesebb programjai mindig a gyerekeké. A Budai Bábszínház előadását egyaránt imádni fogják kicsik és nagyok.

Mesedarab ajánló…

Koncert virtuózokkal és őszinte hittel…

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 24. vasárnap 17:30

Koncert, Családi

A kárpátaljai Kovács család ismerős lehet a zenekedvelő közönség számára. Kovács Dániel a Szászcsávási hegedűmuzsika által a Felszállott a páva döntőjéből, Kovács Erika a Credo együttesből. Együtt zenélnek szülők és gyerekek, hisz ők egy család.

Családi koncert a tiszta dallamért…

Lépések a belső béke felé

Könyvtár

2019. február 27. szerda 17:00

Előadás, Klub

A sárvári könyvtár Egészségklubjának februári találkozóján a kiegyensúlyozott élet elérésének lehetőségéről hallhatunk előadást. Herczeg József a belső béke felszabadító erejéről, alapjairól, az oda vezető útról szól.

Utak egy irányba…

A klasszikus szépség mestere. Kiállításmegnyitó

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 28. csütörtök 16:00

Megnyitó

A kétszeres Kossuth-díjas, nemzetközileg szintén elismert szobrászművész, Kisfaludi Stróbl Zsigmond hagyatékából nyílik kiállítás. A tárlaton kevésbé ismert, eddig raktárakban őrzött műtárgyakat is megismerhetünk az életműből.

Kisplasztikák, érmék, plakettek…

A. Bak Péter és Benkő Cs. Gyula kiállítása

Galeria Arcis

2019. március 03. vasárnap 11:00

Megnyitó

A sárvári vár modern művészeti kiállítótermének márciusi programján A. Bak Péter Corvin-díjas és Benkő Cs. Gyula Ferenczy Noémi és Horváth Endre-díjas festőművészek mutatkoznak be.

Kettős természet…

Édes Nőnap 2019. Csoki, sütemény, virág, zene, street art

Nádasdy-vár

2019. március 08. péntek 10:00-19:30

Vágj bele!

Nőnapi ünnep édességvásárral, szórakoztató programokkal a Nádasdy-várban. Főszerepet a csokoládé és a sütemény kap. Zene, street art, bonbonkészítés és csoki-kóstoló is várja az édes ízek szerelmeseit.

Nőnapi program…

Folytatás következik! Hungarikum kiállításmegnyitó

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. március 14. csütörtök 18:00

Megnyitó

Magyarország egyetlen állandó huszárkiállítása a legmagyarabb fegyvernem történetét, mindennapjait mutatja be a török időktől a második világháború végéig. A kiállítás most két teremmel bővül, mely a Nádasdy huszárezredet helyezi középpontba.

Még mindig huszárok vagyunk…

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Tervezett és már megvalósult programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!