Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Programok a mai napon

Nádasdy-vár Sárvár

Sárvári advent

Posta tér

2018. december 18. kedd - december 23. vasárnap

Advent utolsó hetében már minden a karácsonyról szól. Izgalom a gyermekek lelkében, várakozás a szülők szívében. Otthon készül már a bejgli, a kalács. Adventi programjaink segítik az ünnepi ráhangolódást. Megállásra hívnak a rohanásban.

Gyújtsuk meg együtt az utolsó gyertyát is!

Istenkép - énkép

Könyvtár

2018. december 19. szerda
17:00

Mi a karácsony üzenete Istenről? Melyek a megbetegítő és melyek az egészséges istenképek? Megéljük-e az igazi ünnepet, vagy csak megpróbálunk megfelelni az elvárásoknak? E kérdésekre is keressük együtt a választ előadónkkal, Horváth Gáborral.

Igazi ünnep…

Dalárda – református kamarakórus

Posta tér

2018. december 19. szerda
18:00

A Dalárda közel két évtizede lép fel a város rendezvényein. Hangszeres kísérettel, kánonban és két szólamban egyaránt énekelnek. Adventi előadásukon keresztyén éneket hallhatunk, hogy közösen érezhessük át az adventi várakozás örömét.

Karácsonyi énekek...

Közelgő programok

Nádasdy-vár Sárvár

Napfény Dal- és Tánccsoport

Posta tér

2018. december 20. csütörtök 18:00

Koncert

Az egy évtizedes múltra visszatekintő bejcgyertyánosi együttes a fesztiválok rendszeres fellépője. Karácsonyi műsorukba többek közt amerikai stílusú, részben maguk által fordított dalokat és magyar előadók ünnepi slágereit válogatták be.

Ünnepi dalok...

That's Right Baby - Rockabilly show

Posta tér

2018. december 20. csütörtök 19:00

Koncert

A szombathelyi rockabilly és rock’n roll zenekar megidézi az 50-es, 60-as évek hangulatát. A háromfős csapat ének-gitár, nagybőgő, dob felállásban szólaltatja meg a stílus fénykorának dalait. Dinamikus koncert, sodró koncert az adventi téren.

Retro koncert...

Angelicus kórus

Posta tér

2018. december 21. péntek 16:00

Koncert

A Szent László Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos diákjai alkotta kórus az egyházi énekek mellett megzenésített versekkel, gyermekdalokkal szórakoztatják a közönséget. A tiszta gyermeki hang minden szívet megmelegít szenteste előtt.

Gyermeki hangok...

Kaláka együttes

Posta tér

2018. december 21. péntek 18:00

A Kaláka együttes 1969-ben alakult Budapesten. Verseket énekelnek, és népzenét játszanak saját feldolgozásban. Muzsikájuk sokszínű. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja.

Házról házra…

Decemberi csillagok

Posta tér

2018. december 22. szombat 16:00

Színház, Gyerekprogram

A Portéka Színház gyermekeknek szóló című összeállításban megidézik a Mikulást és a Karácsony ünnepét. Az Adventi koszorú egy-egy gyertyájának meggyújtásakor kedves, meghitt, sőt humoros jelenetekkel köszöntik a szeretet legszebb ünnepeit.

Gyermekeknek szóló

Mindez világ örvendezzen! - Szalóki Ági koncert

Nádasdy Ferenc Múzeum

2018. december 22. szombat 18:00

Szalóki Ági magyar népi és régi zenei dallamokkal várja különleges élményeket vadászó hallgatóit adventi koncertjére. A természetesség, egyszerűség, eredetiség örök szerelmeseként Ági koncepciós koncertanyagában Sárvári premiert tisztelhetünk.

Adventi dallamok...

Ferenczi György és a Rackajam

Posta tér

2018. december 22. szombat 19:30

Koncert

Érzések és stílusok találkoznak, amikor az együttes fellép a színpadra és nekikezd a muzsikának. Jól megfér egymás mellett, sőt egymást hangolják egyre magasabbra a magyar kultúra örökbecsűi és a rock and roll forradalom. Stílus a javából!

Petőfi és Hendrix…

Múzeumi meglepetés

Nádasdy Ferenc Múzeum

2018. december 23. vasárnap 16:00

Családi, Gyertyagyújtás

Advent utolsó vasárnapja kicsik és nagyok számára már a karácsony közeledtét jelzi. A múzeum munkatársai úgy gondolták, meglepetéssel készülnek erre a délutánra. Megmutatják, milyen fontos számukra is az év legszebb ünnepe.

Szívhez szólóan…

Gyertyagyújtás

Posta tér

2018. december 23. vasárnap 17:00

Gyertyagyújtás

Advent negyedik vasárnapján a gyertyákat a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület gyújtja meg. Fő céljuk a magyar íjászhagyományok ápolása. Országos, illetve európai versenyeken, illetve hagyományőrző rendezvényeken szerepelnek.

A negyedik gyertya...

Csendes éj

Posta tér

2018. december 23. vasárnap 17:30

Koncert

A Csendes éj – acapella koncert a Windsingers acappella együttes öt szikrázóan tehetséges fiatal énekesétől nem kevesebb, mint a dzsessz százéves történetének időutazása, kizárólag az emberi hang segítségével. Zenetörténet a javából.

Adventi dzsessz…

Zanzibár. Karácsonyi koncert

Posta tér

2018. december 23. vasárnap 19:30

Koncert

Az adventi programsorozat zárásaként igazi meglepetéssel készülünk. Elfogadta meghívásunkat a Zanzibár együttes, mely ismert dalait áthangszerelte, hogy közösen éljük át a Szenteste előtti nap izgalmát és örömét.

Szól az advent…

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Tervezett és már megvalósult programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!