Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 22:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Programok a mai napon

Nádasdy-vár Sárvár

38. Nemzetközi Folklórnapok

Nádasdy-vár

2018. augusztus 15. szerda - augusztus 19. vasárnap

A házigazdák mellett hét országból érkeznek csapatok a sárvári folklórnapokra. Nemcsak a város különböző helyszínein lépnek fel a néptáncosok, hanem Vas és Zala megye több településén is. Öt nap a néptánc és a folklór jegyében.

Táncok, zenék, hagyományok…

Sárvár50! A nagy nap

Posta tér

2018. augusztus 19. vasárnap
10:00

Sárváriak, közelről és távolról érkezett vendégeink közösen ünneplik ezen a napon a modernkori várossá avatást. A Nádasdy-vár udvarán, eső esetén a Tinódi Gimnázium tornacsarnokában kerül sor a hivatalos eseményekre, a koncertekre a Posta-téren.

Emlékezés és gála…

Ünnepi zászlófelvonás az országzászlónál

Hild park

2018. augusztus 19. vasárnap
10:00

A hivatalos ünnepség kezdéseként a Sárvári Hagyományőrző És Íjászegyesület, illetve a Nádasdy Bandérium sorfala előtt vonják fel az országzászlót a Posta tér és a Hild park találkozásánál júniusban felavatott emlékműnél.

Jubileumi emlékbélyeg pecsételése

Nádasdy-vár

2018. augusztus 19. vasárnap
10:15

1968-ban három települést, Sárvárt, Siófokot és Sárospatakot avatták várossá. A Magyar Posta az ötvenedik évfordulóra a városok tiszteletére emlékbélyeget bocsátott ki. A sárvári példányok lepecsételésére a vár aulájában lesz lehetőség.

Ünnepi közgyűlés a Nádasdy-vár udvarán

Nádasdy-vár

2018. augusztus 19. vasárnap
10:30

A hivatalos ünneplésre a Nádasdy-vár udvarán kerül sor. A város vendégeként ünnepi beszédet mond Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke. Rossz idő esetén a programot a Tinódi Gimnázium sportcsarnokában tartják.

Folklór felvonulás

Posta tér

2018. augusztus 19. vasárnap
17:00

A 38. Nemzetközi Folklórfesztivál fellépő csoportjai felvonulással köszöntik közönségüket. A menet a Hunyadi utcai körforgalomtól indul, a Batthyány utcán halad az Ady utcáig, majd a Posta téren és a Hild parkon át érkezik a várhoz.

Folklór Gála

Posta tér

2018. augusztus 19. vasárnap
18:00

A hagyományos folklórzáró ünnepi műsorra a Posta téren kerül sor. A vendégek fél órás műsorral mutatják be szülőföldjük tánckultúráját. Csángó, spanyol, francia, lengyel, indiai, tajvani, grúz és a sárvári néptáncosok lépnek színpadra.

Táncház

Posta tér

2018. augusztus 19. vasárnap
22:30

A Folklór Gála után a táncosok saját zenekarukkal kísérve tanítják meg táncaik legfontosabb lépéseit, hogy közönségükkel együtt ünnepeljék a város születésnapját. Táncok, barátságok születnek ezen az éjszakán.

Közelgő programok

Nádasdy-vár Sárvár

Sárvár50! Ünnepi hangulatban

Posta tér

2018. augusztus 20. hétfő

Koncert, Gyerekprogram, Családi, Néptánc

Ötven évvel ezelőtt a várossá avatás napján megtelt a sárvári Kossuth tér és környéke. Fél évszázaddal később, 2018-ban hasonlóképp hatalmas bulival várunk mindenkit. És még egy rangadót is megismétlünk. Helyszínek Posta tér és a Sporttelep.

Töltsük közösen a napot…

Püspöki szentmise

Szent László templom

2018. augusztus 20. hétfő 11:00

A Szent László templomban Székely János, a Szombathelyi egyházmegye püspöke celebrálja a város születésnapján az ünnepi szentmisét.

Kinizsi Öregfiúk –Ferencváros Öregfiúk

Sárvár FC Sporttelep

2018. augusztus 20. hétfő 15:30

Labdarúgó mérkőzés

1968-ban a Sárvári Kinizsi Sportegyesület, ma Sárvári Futball Club focistái barátságos mérkőzésen mérték össze erejüket a Ferencváros labdarúgóival. Most a két csapat újra a másik legyőzésére indul. Nemcsak a taktika, az állóképesség is fontos tényező lesz.

Kanta Judit és zenekara - gyerekműsor

Posta tér

2018. augusztus 20. hétfő 17:00

Koncert, Gyerekprogram

Ezek a mai gyerekek! Szokták mondani. Olyanok, mint mi voltunk. Szeretik a játékot, az éneket és a táncot. Kanta Judit is ezt vallja. Műsorával nemcsak a gyerekeket szólítja meg, hanem szüleiket és nagyszüleiket egyaránt.

Meditárren táncok Mallorcáról

Posta tér

2018. augusztus 20. hétfő 18:00

Néptánc

A Földközi-tenger nyugati szegletében található sziget spanyol táncai régi évszázadok hagyományaiból építkeznek. A kasztanyetta mellett más hagyományos hangszerek is, mint dob, duda és fuvola kíséri a színes népviseletbe öltözött táncosokat.

Enyedi Ágnes és a Magos együttes

Posta tér

2018. augusztus 20. hétfő 19:00

Koncert, Népzene

A népdalok egyik legjobb ismerője, előadásának érző mestere Enyedi Ágnes zenekarával a Kárpát-medence legszebb dallamait mutatja be. Az erdélyi gyökerű énekes magával ragadó előadásával méltó része a város születésnapi ünnepségsorozatának.

Magna Cum Laude

Posta tér

2018. augusztus 20. hétfő 21:00

Koncert

Egyik albumuk címe: Csak ülünk és zenélünk. Ennél jóval többről van szó, amit Sárváron meg is mutat a zenekar. Hatalmas koncerttel köszönti a közönséget a város születésnapján. A zenekar fellépését követően kezdődik a tűzijáték.

Tűzijáték

Posta tér

2018. augusztus 20. hétfő 22:45

A hagyományos augusztus 20-i tűzijáték idén nemcsak a születésnapját ünneplő várost köszönti, hanem Sárvár polgárait és vendégeit.

Fesztiválzáró utcabál: Retro parti DJ Sheperddel

Posta tér

2018. augusztus 20. hétfő 23:00

Utcabál

A négynapos ünnep lezárásaként egy nagy közös utcabálra hívunk mindenkit. A közönség kedvenc számait ismerő DJ Sheperd gondoskodik a legjobb hangulatról. Ünnepeljük együtt Sárvár születésnapját!

A miniszter félrelép

Nádasdy-vár

2018. augusztus 24. péntek 20:30

Színház

Péntek estére könnyed kikapcsolódást ajánlunk a színházat kedvelőknek. A Bánfalvy Stúdió: A miniszter félrelép című bohózatát mutatja be Sárváron. Patinás szereposztás, világhírű darab. Kell ennél több?

Nevessünk együtt!

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Tervezett és már megvalósult programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!