Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Mozart operái

Nádasdy Ferenc Múzeum

2020. október 18. vasárnap 18:00

Koncert, Opera

Keszei Bori, Mazalin Wanda, Fülep Máté estje Mozart operáira épül. Éljen a szerelem, a mese – Mozart Szerelem Meséi. A koncerten részletek hangzanak el a Varázsfuvola, Don Giovanni, a Rászedett Vőlegény és a Cosi van Tutte művekből.

Mozart meséi a sárvári múzeumban

Fülep Máté Keszei Bori kolléganőjével számos előadáson és koncerten lépett fel már korábban duett formájában. A Köszönjük, Magyarország! program elindulásakor felmerült az ötlet, hogy visszatérjenek régi, zseniális kedvencük művészetének felidézéséhez, melyben nosztalgiát és a zeneszerző iránt érzett rajongásukat is a legkönnyebb kifejezni. 

Mozart zenei világa a szoprán és bariton áriák, a duettek színessége, a dallamok mélysége – ezek azok az apró árnyalatnyi fordulatos szépségek melyekhez fogható aligha akad az egyetemes zeneirodalomban. 

Keszei Bori és Fülep Máté műsorának célja a Mozart művek rövid ismertetése is, hogy kis magyarázatokkal, a történetek rövid elmesélésével, még jobban megismerhesse a hallgatóság az adott operákat és annak háttereit.

Műsoruk zongorakísérőjének, Mazalin Wanda zongoraművészt kérték fel, akivel mindketten sokat játszottunk már együtt.  A közös zenei múlt és Mozart játékos, olykor nagyon drámai zenéje pedig arra predesztinál mindenkit, lépjünk közelebb. Mindezen zenei élmény megéléséhez rendkívüli lehetőséget nyújt a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermének több évszázados, történelmi és zenei hagyományokkal környezete.

„Ha Mozart vidám is, azért mindig nemes marad; nem bonviván ő, nem csillogó epikureus, mint Rossini: nem gúnyolja az érzelmeit, nem elégszik meg a közönséges könnyedséggel; vidámságában fenséges finomság van; szakaszonként éri el, mert a lelke hajlékony, és mert a nagy művészből, akár a tökéletes hangszerből, egyetlen húr sem hiányzik. De a lényege a tökéletes és boldog szépség abszolút szerelme.” (Hippolyte Taine)

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Könyvtári napok kicsit másképp

Könyvtár

2020.10.20

Jó dolgok…

A szerelemről szólt. Operavarázslat

Nádasdy Ferenc Múzeum

2020.10.19

A varázs nem múlik el…

Szabadegyetemen jártunk

Nádasdy-vár

2020.10.15

A fiataloké a jövő…

Viharos századok tengernyi zenéje

Nádasdy Ferenc Múzeum

2020.10.13

Klasszikus este…

A népművészet szívvonala

Nádasdy-vár

2020.10.07

Trufák, vagy nem trufák…

Gyógyító erdőjárás

Könyvtár

2020.10.02

Fák susogása….
Vissza

A múzeum nyitvatartása

hétfő: Zárva

kedd - vasárnap: 09:00 - 17:00

Január 1-én: zárva

Program a mai napon

Momijimi és O-tsukimi. Japán klub

Könyvtár

2020. október 21. szerda 17:00

Vörös juhar….

Közelgő programok

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!