Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program archívum

Nádasdy-vár Sárvár

Bíró Szabolcs és Benyák Zoltán könyvbemutatója

Nádasdy-vár

2019. május 18. szombat 17:00

Könyvbemutató

Dupla bemutató – dupla élmény. Két erős egyéniség, két határozott írói hang. Bíró Szabolcs és Benyák Zoltán közös országjárásra indultak. Most Sárvárra érkeznek, hogy a várkertben meséljenek nekünk írásról és olvasásról.

Sztorizások és egyéb huncutságok a várkertben…

A Nap alatt. Itáliai csavargások
Kiállításmegnyitó

Folyosó galéria

2019. május 18. szombat 14:00

Megnyitó

Kereszty Gábor olaszországi fotóiból nyitunk kiállítást. A tárlat egyben kísérlet. Egy fotós próbája, vajon sikerül-e magával ragadni a nézőt egy olyan országba, ahol minden másnak látszik, mint itthon. Hogy jobbnak-e? Azt döntse el a betérő vendég.

Csavargós utak…

Oshiro Con. Japán Nap a könyvtárban

Könyvtár

2019. május 17. péntek 15:00-20:00

Családi

A japán kultúra kimeríthetetlen tárházából szeretnénk egy kis ízelítőt adni az érdeklődőknek. A tradicionális teázás bemutatásától, a koto különleges hangján át, egészen az animék világát idéző jelmezes felvonulásig.

Távoli élmények a közelben…

Kulturális seregszemle 2019

Nádasdy-vár

2019. május 14. kedd - május 16. csütörtök
15:00-16:00

Gyerekprogram

A hagyományokhoz hűen, az iskolákkal egyeztetve mégis kicsit megújulva várjuk a sárvári Tankerület általános és középiskolás diákjait, irodalmi és zenei kategóriában az idei Kulturális Seregszemlére.

Seregszemle a várban

Mokka Tribute Band

Nádasdy-vár

2019. május 11. szombat 23:00

Koncert

A vas megyei rockzene hagyományait mi sem igazolja jobban, hogy a Mokka Tribute az évtizedekkel korábban alapított Mokka zenekar örökébe lépve őrzi meg a jellegzetes hangulatot, amit a Mokka képviselt évtizedeken keresztül.

A rock örök…

Gargantua a Vaskörúton

Nádasdy-vár

2019. május 11. szombat 21:30

Koncert

A Gargantua is olyan zenekar, amit Sárváron bemutatni sem kell, hiszen velünk ünnepelték tavaly a város születésnapját, és belopták magukat a szívünkbe. A zenekar lendületének és jókedvének a Vaskörúton sem lehet majd ellenállni.

Hozd be a fényt…

B.A.D.

Nádasdy-vár

2019. május 11. szombat 20:00

Koncert

A vas megyei klasszikus grunge képviselője a B.A.D. zenekar lesz, akinek tagjai több, mint húsz éve aktívan zenélnek. Dalaikra az elvontság jellemző és a sötétebb dallamvilág, nagy hatással volt rájuk a seattle-i grunge bandák munkássága.

Grunge a várban..

Bagatell koncert

Nádasdy-vár

2019. május 11. szombat 18:30

Koncert

A szombathelyi zenekar nem először tesz látogatást a Nádasdy-várban. Tavaly a Zenekompót hetében ismerkedtek a sárvári közönséggel, és hagytak maguk után maradandó jókedvet. Most újrakezdjük.

Ismétlés a buli alapja…

Bástyáról bástyára és tovább. Várbejáró

Nádasdy-vár

2019. május 11. szombat 14:00

Vágj bele!

A Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek Napja alkalmából várbejáróra hívjuk a titkokra kíváncsi korosztályokat. Felfedezzük a bástyákat, benézünk a galambházba, régi fényképfelvételek nyomába eredünk. Egy délután a titkok jegyében.

Séta a várban…

Lost Dreams

Nádasdy-vár

2019. május 10. péntek 23:00

Koncert

A répcelaki trash metál zenekar dallamos rockját már hallhattuk a vár koncert pincéjében. Most szabadtérre költöznek a fiúk. A Vaskörút nagy színpadán ők zárják hagyományteremtő programunk péntek estéjét.

Első záróbuli…

That’s right Baby

Nádasdy-vár

2019. május 10. péntek 21:30

Koncert

Szombathely Rock and roll bandája másodszor Sárváron! Mikor utoljára nyomták a rockabillyt, rém hideg volt a postatéren. Most megmutatják a vár színpadán, milyen az, amikor igazán pezseg a vér! A Vaskörút folytatódik!

Rock and roll a színpadon…

Dandy’s Emlékzenekar

Nádasdy-vár

2019. május 10. péntek 20:00

Koncert

A sárváriak nehezen tudnák elképzelni, hogy az egykori Dandy’s zenéje nélkül fusson le egy helyi zenetörténelmet éltető rendezvény. A 37 éve megszűnt Dandy’s nyoma mélyen él a város zenei életében. A Vaskörúttal rájuk is emlékezünk…

Ami a csövön kifér…

Kellene Kis Kert

Nádasdy-vár

2019. május 10. péntek 18:30

Koncert

A Vaskörút programját a szombathelyi banda nyitja. A Kellene Kis Kert játszik funky, gipsy, népzenei, balkáni talpalávalót instrumentálisan, egy tényleg képlékeny és sokszor erős hangulattal megszőtt világot elénk tárva.

A jó zene jó…

Vaskörút 1.

Nádasdy-vár

2019. május 10. péntek - május 11. szombat
00:00

Koncert

A Vaskörút 1. keretében két estén keresztül nyolc Vas megyei rockzenekar mutatkozik be a sárvári közönségnek. Régóta készülünk erre az alkalomra, és nem félünk attól, hogy évente ne jönne össze egy újabb fergeteges társaság.

Lassan már történelem…

Kettős kiállítás. Megnyitó

Galeria Arcis

2019. május 05. vasárnap 11:00

Megnyitó

A Galéria Arcis májusi kiállításán S. Horváth Ildikó grafikusművész és Stekovics Gáspár festőművész, fotográfus mutatkozik be. Grafikák és portrék párbeszéde a vár művészeti kiállítótermében izgalmas szellemi kaland nézőik számára.

Képkereszteződések…

Májusfát állítunk 2019-ben is!

Nádasdy-vár

2019. május 01. szerda 10:00

Családi

Ha május elseje, akkor májusfaállítás! Idén sem lesz másképp. A sárvári vár előtt, a híd nyugati oldalán a több éves hagyománynak megfelelően májusfa ligetet építünk, mely egy hónapig hirdeti a közösségi összefogást.

Árnyékos liget…

Évadnyitó előmajális.
Itt lesz Tátrai Tibor is

Nádasdy-vár

2019. április 30. kedd 18:00-23:59

Koncert

2019 szabadtéri programjainak nagy nyitó napjára három koncertre várunk mindenkit a várba. Prokofjev zenekar, Tátrai Tibor és a Jazztelen, Exxxtra Blues Band. Hideg ital és talponálló kaja, haverok, jó hangulat – mi kell még?

Évadnyitó a kinti deszkákon…

Éneklő Ifjúság 2019-ben is Sárváron

Szent László templom

2019. április 29. hétfő 09:30

Koncert

Éneklő Ifjúság Kórustalálkozót rendezünk a Szent László templomban. A találkozón hat kórus vesz részt. A sárvári csapatok mellett Vép is képviselteti magát. Április utolsó hétfőjén gyermekhangtól zeng a Szent László templom.

Iskolás kórusok Sárváron…

XVIII. Saslövő íjászverseny

Nádasdy-vár

2019. április 28. vasárnap 08:00-16:00

Családi

Idén már tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Nádasdy-várban a sárvári speciális íjászverseny, a Saslövő, mellyel a honfoglaló magyar íjász hagyományok előtt tisztelegnek a résztvevők.

Tisztelet az ősöknek…

Új zenei sorozat indul!
A Random Jazz

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. április 27. szombat 18:30

Koncert

Sárvár zenei élete a nappalok és éjszakák izgalmas egyvelege. Aki keres, az talál, így eljutunk a rétegzenétől a nagy tömegeknek szóló slágerzenéig, miközben helyszínről helyszínre látogathatunk. Most jöjjön az Ektár jazz zenekar.

Random Jazz…

Mozgással az egészségért

Könyvtár

2019. április 24. szerda 17:00

Előadás, Klub

Mindenki számára ismert, hogy egészségünk megőrzése érdekében rendszeresen mozognunk is kell. Természetesen nem mindegy, hogy mennyit és milyen mozgásformát választunk. Az Egészségklubon Imre Kristóf gyógytornásszal járjuk körül a témát.

Sohasem késő elkezdeni…

Szálakból vagyunk
Esték a galériában

Galeria Arcis

2019. április 23. kedd 17:00

Előadás

A textilművészet fél évszázadra visszatekintő szombathelyi jelenlétéről tart előadást Cebula Anna művészettörténész, a Szombathelyi Képtár igazgatója a vár kortárs bemutatótermében. Nemcsak kiállításokról, hanem a gyűjtés történetéről is szó lesz.

Szálanként…

Hímes Fiúk és Hímes Lányok
Húsvét 2019

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. április 21. vasárnap - április 22. hétfő
09:00-13:00

Vágj bele!, Gyerekprogram, Családi

Hagyományainkhoz híven a múzeumban két napon keresztül várjuk a húsvéti ünnepre készülő családokat. Elkészíthetjük a ház különféle díszeit, de kipróbálhatjuk tehetségünket a tojásfestésben is. És alkalom nyílik egy kis sétára a múzeumban.

Itt a húsvét, itt van újra….

Kenderkóc Népi Játszóház és meglepetések

Nádasdy-vár

2019. április 21. vasárnap - április 22. hétfő
09:00-17:00

Vágj bele!, Gyerekprogram

A húsvét nemcsak az ajándékokról, nyuszikról és hímes tojásról, hanem játékokról és az önfeledt szórakozásról is szól. Húsvéti programjaink vasárnap és hétfőn várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Játszóház két nap és hétfői locsolás.

Játszani is engedd…

Bandérium-tábor

Nádasdy-vár

2019. április 20. szombat 15:00-22:00

Vágj bele!, Családi

Húsvét szombatjának délutánján, tram-tram-tram! Tisztelettel meghívjuk eme sáros város apraját és nagyját egy kis vitéz virtuskodásra, bográcsolásra, históriázásra, kardoskodásra! Üres bendővel gyere, de tettre kész kézzel!

Vártábor…

Régi mesterségek. A tojáspatkolástól a kötélverésig

Nádasdy-vár

2019. április 20. szombat 15:00-20:00

Vágj bele!, Családi

Nagyszombaton mesterségek bemutatóival is várunk húsvéti programsorozatunk keretében. Hagyományos, mára mégis elfeledett vagy ritkán látott mesterségek mutatkoznak be nálunk. Szánjunk rá egy délutánt, hogy megismerjük őket!

Felejtés ellen…

Bullet Journal. Tervezz saját határidőnaplót!

Nádasdy-vár

2019. április 20. szombat 13:00-17:00

Vágj bele!

Szeretnél rendszert vinni az életedbe, de unalmasnak találod a hagyományos határidőnaplókat? Szeretsz rajzolni, de kipróbálnál más technikákat, melyekkel alkotni lehet? Akkor itt a helyed a Bullet Journal workshopon!

Elképzelésből valóság…

Bekötött szemmel. Rózsabors húsvéti koncert

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. április 19. péntek 18:00

Koncert, Családi

A múzeum dísztermi koncertjének témája a húsvét, a tavasz, a megújulás öröme. Idén húsvétkor a Rózsabors zenél a sárváriaknak, megnyitva az ünnepi hétvége programsorozatát. Zenés-verses műsoruk élmény családoknak, gyerekeknek és felnőtteknek.

Tavasz szökkenő csukott szemmel…

Húsvétoljunk 2019-ben is együtt

Nádasdy-vár

2019. április 19. péntek - április 22. hétfő
00:00

Gyerekprogram, Családi

Nagypéntektől húsvéthétfőig programokkal várjuk a sárváriakat és a városba érkező vendégeket. Koncert, hagyományőrző tábor, mesterségek bemutatója, tojásfestés és tojáspatkolás, népi játszóház, babakonyha, locsolás szerepel a kínálatunkban.

Húsvéti napok…

Sárvár személyesen. Kiállításmegnyitó

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. április 18. csütörtök 18:00

Megnyitó

Helytörténeti kiállításunk megnyitója újabb ünnep múzeumunk életében. Az új tárlat sajátos szemszögből, személyek élettörténetén keresztül mutatja be a város történetét, életét. Üzenetünk: az évszázadok az emberi élet évtizedeiből állnak össze.

Évek, évtizedek, évszázadok…

Előadás a globális hidegháborúról

Könyvtár

2019. április 15. hétfő 17:00

Előadás

Legújabb, a hidegháborúról szóló könyvének megjelenése alkalmából Dr. Németh István történész lesz a könyvtár vendége. A sárvári születésű professzor a mai világunkat is meghatározó 20. századdal kapcsolatos kutatásait foglalja össze.

Béke az atombomba árnyékában…

Nőszemközt Pirivel
Vendég: Hindi Fatima

Könyvtár

2019. április 12. péntek 17:00

Beszélgetés

Új rendezvénysorozat színhelye lesz a könyvtár. Évente öt alkalommal Sárvárhoz kötődő nők mesélnek hivatásukról, életükről. A beszélgetést Bődi Piri vezeti, első vendégeként Németh-Hindi Fatimát köszönthetjük.

Nőszemközt Pirivel…

Volt képünk hozzá. Kiállításmegnyitó

Folyosó galéria

2019. április 12. péntek 16:00

Megnyitó

Ambrus Gábor, Auer Gábor, Benkő Sándor, dr. Kereszty Gábor, Koszorús Veronika és Tóth Zoltán fotóriporterek 2018-ban készült fényképeiből nyílik kiállítás a sárvári vár Folyosó Galériáján. Nézzük és éljük át újra az elmúlt év eseményeit.

Szerencsés számok…

Régi könyvek vására 2019 tavaszán!

Könyvtár

2019. április 12. péntek - április 13. szombat
09:00

Könyvvásár

Az idei évben nemcsak decemberben, hanem áprilisban is megrendezzük a mindig nagy sikert arató régikönyv vásárunkat. A gyerekkönyvtár előtti folyosón pénteken 10-17 óráig, szombaton 9-13 óráig várjuk az érdeklődőket.

Kincsekre lelhet…

KÖLTÉSZET NAPJA
Mentés Másként Együttes

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. április 11. csütörtök 18:00

Koncert

A Mentés Másként népzenei formáció költészet napján adott koncertjén népköltészetünk dallamai, Nagy László és Petőfi Sándor versek, historikus énekek, egyházi énekek csendülnek fel koboz- és tamburakísérettel. A versek hajtóereje a magyar népdal.

Lángszalagos aranykerék…

Irodalmi évfordulók – 2019
Kiállításmegnyitó

Könyvtár

2019. április 09. kedd 17:00

Megnyitó

A Sylvester Könyvbarátok Klubjának áprilisi találkozója ismét rendhagyó lesz. Kiállítás keretében is megemlékezünk a magyar irodalom idei évfordulós nagyjairól, ezért a klub-estet összekötjük a kiállítás megnyitójával.

Irodalmi séta a könyvtárban…

Kiállításmegnyitó. Málik Irén

Galeria Arcis

2019. április 07. vasárnap 11:00

Megnyitó

A sárvári vár modernkori művészeti kiállítótermében áprilisban a Ferenczy Noémi- díjas textilművész, Málik Irén munkái tekinthetők meg. A kiállítást Cebula Anna művészettörténész, a Szombathelyi Képtár igazgatója nyitja meg.

Személyes vallomások

Hegedűs Endre zongoraestje

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. április 06. szombat 18:00

Koncert

Hegedűs Endre zongoraművész ismét koncertet ad a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében. Előadásában Beethoven, Mozart, Schubert, Liszt művek hangzanak el. A koncertesten közreműködik Hegedűs Katalin.

Szombatesti komolyzene…

Dísztermi előadás Kisfaludi Strobl Zsigmondról

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. április 04. csütörtök 17:00

Előadás

A múzeum Kisfaludi Strobl Zsigmond életművéből válogató időszaki kiállításához kapcsolódik Dísztermi előadás sorozatunk következő találkozója. Az előadó, Kostyál László művészettörténész a téma szakavatott ismerője.

Előadás a mesterről…

Hírek, programok a Nádasdy-várban

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!