Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 22:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program archívum

Nádasdy-vár Sárvár

Huzatos Ház

Nádasdy-vár

2019. július 18. csütörtök 21:00

Színház

A nyári színházi esték második megállója az Éless-Szín előadása, Görgey Gábor Huzatos Ház című kétfelvonásos történelmi hátterű bohózata. A darab egy régi rózsadombi villa történetét, és lakóinak kalandjait meséli el 1939-től 1990-ig.

Huzatos a ház, huzatos az udvar…

Örömmel táncolunk

Nádasdy-vár

2019. július 16. kedd 20:00

Táncbemutató

A sárvári Szenior Örömtánc Csoport tagjai lépnek fel a színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a tánc, az egymásra figyelés, a közösség. A fellépők jókedvüket garantáltan átadják közönségüknek.

A szeretet tánca…

Ismerjük meg! Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

Könyvtár

2019. július 16. kedd 15:00

Kedvcsináló kedd

Egy történet, melyet a világ minden táján olvasnak. A kötelező olvasmányokat népszerűsítő és bemutató könyvtári sorozatunkban feltérképezzük a kis herceg világát és közelebbről megvizsgáljuk a történet fordulópontjait.

Bolygók, rózsák, rókák…

XI. Nádasdy Történelmi Fesztivál

Nádasdy-vár

2019. július 12. péntek - július 14. vasárnap
00:00

Fesztivál

Három napon keresztül történelmi időket élhetünk át a sárvári várban és a várparkban. A Nádasdyak korát idéző hagyományőrző fesztiválon nemcsak zene, gasztronómiai kínálat várja közönségét, hanem látványos párbajok, izgalmas összecsapások is.

A hagyomány kötelez…

Donizetti: Rita

Nádasdy-vár

2019. július 10. szerda 20:30

Opera

Csodálatos és felejthetetlen estére invitáljuk a zenerajongókat. Donizetti Rita című operáját a budapesti társulat, a Dramatic Art hozza el Sárvárra. Élőzenekari kísérettel játszott, látványos és nagyszabású produkcióra számíthatunk!

Donizetti vígoperája a szerelemről…

Virtuóz játék. Az Angyal, az Ördög és a Mester

Nádasdy-vár

2019. július 09. kedd 21:00

Koncert

Szászvárosi Sándor viola da gamba művész és zenekarának koncertje XIV. Lajos udvarának zenéjét mutatja be. Egy virtuóz játékot megkövetelő előadás évszázadokkal repít vissza minket egy olyan korba, amikor a zenészek sztárokká válhattak.

Mintazene…

Áttekintés. Kátai Zoltán koncertje

Nádasdy-vár

2019. július 09. kedd 20:00

Koncert

Kátai Zoltán, Kossuth-díjas énekmondó nyári koncertjén az elmúlt fél évezred zenei világát idézi fel Tinóditól Cseh Tamásig. Egy órában öt évszázad énekeit ismerhetjük meg egy mással össze nem keverhető, fantasztikus ember előadásában.

Több mint egy hang…

Ismerjük meg! Tamási Áron: Ábel a rengetegben

Könyvtár

2019. július 09. kedd 15:00

Kedvcsináló kedd

A nyári pihenés közben bizony el kell olvasni a kötelezőket. Szeretnénk ezt a néha nehéznek tűnő feladathoz segítséget adni. A legjobb hely ehhez a könyvtár. Minden rendelkezésre áll, könyvek garmadája, kellemes környezet és hozzáértő könyvtárosok.

Olvassunk közösen…

Századokon át. Régizene a sárvári várban

Nádasdy-vár

2019. július 09. kedd 00:00

Koncert

A várak embert próbáló világától a kertek labirintusán át a kastélyok nagyterméig járjuk be az utat egy nyári estén. Hallhatunk históriákat, pajkos dallamokat, virtuóz játékot. Felcsendülnek ismerős és ismeretlen dallamok a régizene jegyében a mában.

A zene ideje…

Milagro Santana Tribute Band

Nádasdy-vár

2019. július 07. vasárnap 21:00

Koncert

Vannak zenék, melyek nélkül nem képzelhetjük el az elmúlt évtizedeket. Fellángolások helyett stabil életmű, mely minden pillanatában újat hoz és szeretjük. Ilyen Santana játéka is, melyet most nyáron nálunk a Milagro varázsol színpadra.

Földrészeken át…

Intermezzo Latin Club a Zenekompóton

Nádasdy-vár

2019. július 07. vasárnap 19:00

Koncert

A latin zene gazdag világába vezet el minket a nyolc tagból álló zenekar. A koncerten csak olyan számok hangzanak el, mely megmozgatja a lábunkat, mosolyt varázsol az arcunkra. És ami a legfontosabb, megnyugtatja lelkünket.

Zene testnek és léleknek…

Szkok Iván tárlata

Galeria Arcis

2019. július 07. vasárnap 11:00

Megnyitó

Szkok Iván festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás a modern képzőművészet alkotásait bemutató kiállítótermünkben.

Önarckép a képben…

Synth with Meggie. Popzene a hőskorból

Nádasdy-vár

2019. július 06. szombat 20:00

Koncert

Az elektronikus zene vívmányai között első helyen állnak a szintetizátorok, melyek forradalmasították a popzenét. A Synth with Meggie együttes a zenekompót szombatját hozza esti lázba. Nekünk csupán egy dolgunk van, hallgatni a slágereket.

Pop a javából…

Sonny and his Wild Cows

Nádasdy-vár

2019. július 05. péntek 20:00

Koncert

Rockabilly koncert a várban a hétvége bevezetőjeként, pénteken. A Sonny and his Wild Cow senkit nem hagy mozdulatlanul, a zenekar ugyanis híres arról, hogy a legpörgősebb bulik alaphangulatát szolgáltatják. Nem lesz ez másképp Sárváron sem.

Pörög a szoknya, libben a copf….

Exxxtra Blues Band

Nádasdy-vár

2019. július 04. csütörtök 20:00

Koncert

A Zenekompót harmadik napján a bluesé a főszerep a Nádasy-vár színpadán. Jöjjön egy olyan zenekar, ami megmagyarázza az angol kifejezés jelentését. Egy program, melyen megtudjuk, mitől a kék ördögök a kék ördögök?

Egy életérzés a színpadon

Countaktus Country zenekar

Nádasdy-vár

2019. július 03. szerda 20:00

Koncert

Finom ételek, jó italok és igazi vadnyugati country varázsol el minket a cowboyok világába a Zenekompót szerdai estjén. Cowboy csizma, cowboy kalap és lasszó viselete nem kötelező, csak opcionális, a jó szórakozás viszont garantált.

Cowboyok a Zenekompóton…

Folkkvartett. A magyar népzene hagyománya

Nádasdy-vár

2019. július 02. kedd 20:00

Koncert

A zenei stílusokat bemutató hetes rendezvénysorozatunk első estéjén a négytagú Folkkvartett együttes vezet be minket a népzene világába. Egy fiatal együttes mutatkozik be a színpadon megmutatva nekünk, mit jelent a hagyomány.

A népzene szárnyán….

Zenekompót 2.0 – stílusok találkozása

Nádasdy-vár

2019. július 02. kedd - július 07. vasárnap
00:00

Koncert

A tavalyi év egyik nagy sikere volt új rendezvényünk, a Zenekompót. Úgy képzeljük el a programot, mint egy zenei dömpinget, ami egy héten át ontja magából a jobbnál jobb zenét játszó zenekarokat. Minden este más stílus és egy jó buli a várkert színpadon.

A kompót hozzávalói…

Képről képre

Folyosó galéria

2019. június 28. péntek 17:00

Megnyitó

Két év munkáiból ad válogatást a Sárvári Fotóklub Egyesület tagjainak kiállítása. A nyári tárlaton az egyesület mintegy húsz tagjának színes, illetve fekete-fehér munkáit tekinthetjük meg rendkívül változatos témában.

Témák és fotók…

Sárvári Sörexpressz és XX. Fúvószenei Várfesztivál

Nádasdy-vár

2019. június 28. péntek - június 30. vasárnap
00:00

Koncert

Jól ismert zenekarok, változatos stílus és finom sörök. Három jellemző három napra. A fesztivál során bemutatkoznak a sárvári fúvósok és barátaik is. A kínálatban a hagyományos sörök mellett kézműves italok és finom ételek várnak mindenkit.

Minden egyben…

Nicsak, ki lakik itt?!

Nádasdy-vár

2019. június 26. szerda 20:30

Színház

Michael Cooney bohózatával kezdjük a nyári színházi estéket. Elsőként a Bánfalvy Stúdió ismert színészei szórakoztatnak minket. Társadalombiztosítási csalás, hazugság és az ellenőr betoppanása biztosítja a jó hangulatot egész estén át.

Nevessünk együtt…

Tűzzsonglőr show

Nádasdy-vár

2019. június 22. szombat 22:30

Családi

A Lángoló Leguánok társulat bemutatója szemet gyönyörködtető, ravasz, látványos műsor. Különösen azért esett rá a választásunk, mert nem restek a közönséget is bevonni a tűz-forgatás művészetébe.

Űzzük el a sötétséget…

Zanzibár koncert

Nádasdy-vár

2019. június 22. szombat 21:00

Koncert

A Zanzibár nagykoncertje itt Sárváron! A szülinapos zenekar Szentiván éjszakáján csap a húrok közé a Nádasdy-vár színpadán. Már most alig várjuk!

Láttam tengert, völgyeket s hegyet…

Huszárok nyomában

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. június 22. szombat 20:00

Tárlatvezetés

Az idén tovább bővítettük huszárkiállításunkat. Új tárgyak, köztük egyenruhák, fegyverek segítségével mutatjuk be a Nádasdy huszárezred történetét. Úgy gondoltuk, hogy a múzeumi éjszakán egy óra alatt mindent elmondunk, amit lehet.

Huszáros tempó…

Aurevoir koncert

Nádasdy-vár

2019. június 22. szombat 19:00

Koncert

Ismerősnek érezzük majd az Aurevoir minden dalát. Mintha belőlünk íródtak volna. Lüktet a népzenétől, tele van érzelmekkel, ritmussal, bandázós dalokkal. Azt fogod érezni, még maradnod kell hallgatni őket. A Nádasdy-vár színpadán az Aurevoir!

Hopsza, esthajnal, délibáb…

Formák és minták nyomában

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. június 22. szombat 18:30

Tárlatvezetés

Új kiállításunk a herendi porcelán változatos és színes világába vezet el minket. Ez adta az ötletet, hogy úgy mutassuk be a múzeumot egy tárlatvezetés során, hogy kevésbé figyelemre méltatott, mégis fontos részletekre irányítjuk a figyelmet.

Séta a masnik között…

Kató néni konyhája

Nádasdy-vár

2019. június 22. szombat 18:30

Főzőshow

Egy humoros főzős műsor élőben Ihos Józseffel és barátaival. Ha már főzőverseny, természetesen Kató néni sem maradhat ki a főzésből. Konyhájából Gömöri Gulykával lepik meg a közönséget!

Mi bugyog a fedő alatt?

Four Fathers koncert

Nádasdy-vár

2019. június 22. szombat 17:30

Koncert

A Four Fathers énekegyüttes négy férfihangja garancia a jó szórakozásra. Mind a négy énekes képzett zenész, ketten közülük még a Honvéd Férfikar tagjaiként kezdték a pályát, aztán egy adott pillanatban rájöttek, hogy mi fekszik nekik a leginkább.

A capela a színpadon

Sötétségkergető dobprodukció

Nádasdy-vár

2019. június 22. szombat 17:00

Koncert

Régi hagyománya volt a szentivánéji mulatságoknak, hogy a közönség mozgalmas, látványos és hangzatos fel-, illetve levezetést kap némi tűztánccal kiegészítve. Ennek a hagyománynak adózva ismét előkerülnek a változatos ütős hangszerek.

Egyszerre nyolc dobos...

Herendi porcelánfestés

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. június 22. szombat 17:00-20:00

Vágj bele!, Családi

Új időszaki kiállításunk a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közel kétszáz éves történetét és fantasztikus termékkínálatának keresztmetszetét mutatja be. A világhírű porcelán festése komoly szakmai tudást kíván. Ezt mutatjuk be a múzeumi éjszakán.

Színek a javából…

Színekkel játszunk! Gyerekfoglalkoztató

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. június 22. szombat 16:00-20:00

Vágj bele!, Gyerekprogram

A múzeumi éjszaka programja mindenkinek szól, köztük a gyerekeknek. Míg a szülők épp máshol vannak, addig a gyerkőcök rajzolnak, színeznek, mindenféle jó dolgot csinálnak. Az idén a színekkel kísérletezünk, a színek világában próbáljuk ki magunkat.

Színes éjszaka…

Zsonglőr Játszóház kicsiknek

Nádasdy-vár

2019. június 22. szombat 16:00-20:00

Vágj bele!, Játszóház

Zsonglőr birodalom – zsonglőr játszóház gyermekeknek! Óvodások és iskolások számára kitűnő szórakozást biztosít, ahol 2-3 profi zsonglőr animátor segít a gyerekeknek a trükkök elsajátításában. Órákon át tartó ügyeskedés cirkuszi kellékekkel!

Csak ügyesen!

Szentivánéji főzőverseny

Nádasdy-vár

2019. június 22. szombat 11:00-17:00

Vágj bele!

A Nádasdy Kulturális Központ főzőversenyt hirdet egyesületek, civil csapatok, családok, baráti társaságok számára! Helyszíne a Nádasdy-vár váralja.

Mit sütöttünk ki?

Múzeumok éjszakája és Szentivánéj

Nádasdy-vár

2019. június 22. szombat 00:00

Vágj bele!

Lenne egy ajánlatunk az év leghosszabb napjának estéjére. Szentivánéj nincs a Nádasdy-vár programjai nélkül! Ez a tény egyre szélesebb körben ismert, egyre többen döntenek városunk mellett. Fokozzuk?

A legrövidebb éjszaka...

A Herendi porcelán

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. június 20. csütörtök 18:00

Megnyitó

A nyár kiállítását nyitjuk meg a múzeumban. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. legnemesebb hagyományait követve mutatja be azt a sokszínűséget, mely történetének közel kétszáz éve alatt jött létre. A kiállítást gróf Nádasdy Borbála nyitja meg.

Generációról generációra…

A sárvári mazsorettek

Nádasdy-vár

2019. június 18. kedd 19:00

Családi

Mazsorett táncosok produkciója következik a nyáresti programok között. Az elmúlt években is tevékenyen kivették részüket Sárvár kulturális kínálatában, most ugyanolyan intenzitással és kedvességgel várnak minket a nyári civil esték alkalmából.

Szépség és fegyelem

Llibre Vermell de Montserrat – A Montserrati Vörös Könyv

Nádasdy-vár

2019. június 16. vasárnap 20:00

Koncert

A Recercare Régizenei Műhely különleges koncertre hívja meg a régi zene rajongóit. A XIV. századi Montserrati Vörös Könyv, énekeskönyv gyűjtemény. A latin, katalán és oxitán nyelvű dalai ritkaságnak számítanak még a klasszikus színpadok között itt.

Traktátusok és kódexek…

Kulturális Gála és Városi Néptáncgála

Nádasdy-vár

2019. június 16. vasárnap 16:00-19:00

Gyerekprogram, Néptánc

Mozgalmas év áll a 2018-2019-es tanév tanulói mögött. Tehetségüket idén is megmérettették a Kulturális Seregszemlén, melynek hagyományos gálájára idén is a Nádasdy-várban kerül sor. A legjobbak a színpadra lépnek!

A tehetség jele…

Contempo koncert - Random jazz

Nádasdy-vár

2019. június 12. szerda 20:00

Koncert

Folytatódik a Random JAZZ koncertsorozatunk. A második megálló a Contempo zenekar társaságában állít példát a kortárs komolyzene jazz perspektívájának. Vitathatatlanul belénk van oltva, amit ők olyan könnyednek tűnő stílusban tárnak elénk…

Contempo – a kelet-európai zenei fúzió

Hírek, programok a Nádasdy-várban

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!