Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program archívum

Nádasdy-vár Sárvár

Gyógyító táplálékunk az alga

Könyvtár

2019. március 19. kedd 17:00

Előadás, Klub

Az Egészségklub márciusi találkozójának keretében Dr. Kovács Tibor tüdőgyógyász, életmód tanács-adó előadását hallgathatják az érdeklődők. A főorvos az algák jótékony hatásával kapcsolatos tapasztalatait osztja meg a hallgatósággal.

Ősforrás…

#ELŐJEGYEZTELEK
Berecz András

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. március 16. szombat 18:00

Előadás

Új év, új programsorozat. A Nádasdy Múzeum dísztermében minden évszakban egy ismert közéleti személyiséget mutatunk be. A meghívott vendégek közül elsőként Berecz András ének és mesemondó művészt köszönthetjük.

Berecz András estje…

Március 15. - Nemzeti ünnep Sárváron

Nádasdy-vár

2019. március 15. péntek 09:00-13:00

Vágj bele!, Gyerekprogram, Családi

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra emlékeznek a sárvári várban. Itt kerül sor a hivatalos városi megemlékezésre, illetve a hagyományos ünnepi rendezvényekre. Kézművesfoglalkozások a múzeumban és a vár több helyszínén, Pilvax a Folyosógalérián.

Tavaszi megemlékezés…

Folytatás következik! Hungarikum kiállításmegnyitó

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. március 14. csütörtök 18:00

Megnyitó

Magyarország egyetlen állandó huszárkiállítása a legmagyarabb fegyvernem történetét, mindennapjait mutatja be a török időktől a második világháború végéig. A kiállítás most két teremmel bővül, mely a Nádasdy huszárezredet helyezi középpontba.

Még mindig huszárok vagyunk…

Albatrosz szabad. Könyvbemutató a klubban

Könyvtár

2019. március 13. szerda 17:00

Klub, Könyvbemutató

A Sylvester Könyvbarátok Klubjának márciusi vendége Rozán Eszter. A Szombathelyen élő írónő Albatrosz szabad című új kötetét mutatja be az érdeklődőknek.

A hetedik regény…

Saller Endre kiállításának megnyitója

Folyosó galéria

2019. március 08. péntek 17:00

Megnyitó

Az idén 85 éves festőművész visszatekintő kiállításán egy gazdag életpálya alkotásait ismerhetjük meg. Rajzok, kisgrafikák és festményeik vezetnek végig minket hat évtizeden át.

Életmű…

Édes Nőnap 2019. Csoki, sütemény, virág, zene, street art

Nádasdy-vár

2019. március 08. péntek 10:00-19:30

Vágj bele!

Nőnapi ünnep édességvásárral, szórakoztató programokkal a Nádasdy-várban. Főszerepet a csokoládé és a sütemény kap. Zene, street art, bonbonkészítés és csoki-kóstoló is várja az édes ízek szerelmeseit.

Nőnapi program…

Beethoven és Liszt Ferenc művei a zenei klubban

Könyvtár

2019. március 06. szerda 17:00

Előadás, Klub

A sárvári könyvtár Zenei Klubjának márciusi összejövetelén két zeneszerző egy-egy műve kerül figyelmünk középpontjába. Idei sorozatunkban a forradalmak és háborúk tematikáját járjuk körül a klasszikus zenében, ez a válogatás szempontja.

Közös hallgatás…

A. Bak Péter és Benkő Cs. Gyula kiállítása

Galeria Arcis

2019. március 03. vasárnap 11:00

Megnyitó

A sárvári vár modern művészeti kiállítótermének márciusi programján A. Bak Péter Corvin-díjas és Benkő Cs. Gyula Ferenczy Noémi és Horváth Endre-díjas festőművészek mutatkoznak be.

Kettős természet…

A klasszikus szépség mestere. Kiállításmegnyitó

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 28. csütörtök 16:00

Megnyitó

A kétszeres Kossuth-díjas, nemzetközileg szintén elismert szobrászművész, Kisfaludi Strobl Zsigmond hagyatékából nyílik kiállítás. A tárlaton kevésbé ismert, eddig raktárakban őrzött műtárgyakat is megismerhetünk az életműből.

Kisplasztikák, érmék, plakettek…

Lépések a belső béke felé

Könyvtár

2019. február 27. szerda 17:00

Előadás, Klub

A sárvári könyvtár Egészségklubjának februári találkozóján a kiegyensúlyozott élet elérésének lehetőségéről hallhatunk előadást. Herczeg József a belső béke felszabadító erejéről, alapjairól, az oda vezető útról szól.

Utak egy irányba…

Koncert virtuózokkal és őszinte hittel…

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 24. vasárnap 17:30

Koncert, Családi

A kárpátaljai Kovács család ismerős lehet a zenekedvelő közönség számára. Kovács Dániel a Szászcsávási hegedűmuzsika által a Felszállott a páva döntőjéből, Kovács Erika a Credo együttesből. Együtt zenélnek szülők és gyerekek, hisz ők egy család.

Családi koncert a tiszta dallamért…

Farsang a Kerekerdőben

Nádasdy-vár

2019. február 24. vasárnap 16:00

Gyerekprogram, Bábszínház

Klasszikus bábelőadás óvodás és kisiskolás gyerekek részére a Nádasdy-vár kamaratermében. A farsangi időszak legszínesebb programjai mindig a gyerekeké. A Budai Bábszínház előadását egyaránt imádni fogják kicsik és nagyok.

Mesedarab ajánló…

Családi farsang

Nádasdy-vár

2019. február 24. vasárnap 10:00

Gyerekprogram, Családi

Vasárnapi programra várjuk a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt. A farsang a bolondozás ideje is, amikor néha úgy érezzük a feje tetejére áll a világ. Programjainkkal ezt az érzést is szeretnénk visszaadni.

Kavalkád egy vasárnapon…

Furfangos csudavilág. Játszóház

Nádasdy-vár

2019. február 24. vasárnap 10:00-18:00

Gyerekprogram, Játszóház

Közhírré tétetik, hogy a sárvári publikum elé táratik a Játékos Tudomány Társulat furfangos játékparkja. Egyetlen nap mindenki számára elérhető és kipróbálható játékeszközök, szabad bámészkodás és jó szórakozás a Nádasdy-várban.

Esztelen és eszes találmányok…

BE-JÓ a tánc, s ha mutatják!

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 19:00

Táncbemutató, Táncház

Reneszánszkori táncbemutatóra régen volt a Nádasdy Múzeum dísztermében. Mindenkinek azt ajánljuk, időben érkezzen a helyszínre, hisz a hely szűke miatt ülőhellyel nem, csak állóhellyel szolgálhatunk.

A tánc a lélek…

Bora néni megjavul! Népi színmű, ahogy régen

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 18:10

Színház

A Csepregről érkező Farkas Sándor színegylet parasztkomédiáját láthatjuk a múzeum dísztermében. A vidám színjáték központjában a tréfálkozás és rosszcsont falusi asszonyok megleckéztetése áll.

Szabad nevetni…

Brass-show a reneszánsz jegyében

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 17:00

Koncert

A Daniel Speer Brass zenekar muzsikája a rézfúvós kamarazene reneszánszkori zeneszeretetének és igényességének teljességében szólal meg. Nagyszerű hangulatú koncertjük a reneszánsz napi műsorban előkelő helyet foglal el.

Bátran ajánljuk…

Reneszánsz fegyverbemutató

Nádasdy-vár

2019. február 23. szombat 16:30

Fegyverbemutató

Látványos fegyverbemutató, egy kis dirr-durr és harci virtus. Hogyan és mivel harcoltak elődeink? Szívesen kézbe fognál egy korabeli szablyát vagy pisztolyt? Lehetőséged nyílik rá a Nádasdy Bandérium fegyverbemutatóján.

Fegyverre fel…

Reneszánszkori kóruszene

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 16:00

Koncert

Reneszánsz kóruszene koncertet hallhatunk a Reneszánsz napon a Kortárs Keresztény Kórustól a díszteremben. A kórus előadását Vörös Krisztina karvezető vezényletével ajánljuk a zenekedvelők figyelmébe.

A reneszánsz összhangzat…

Tabulatúra koncert

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 15:00

Koncert

A régizene világát idézi fel a dísztermi programon a Tabulatúra zenekar. Egy olyan korszakét, amikor nem az internet hozta közel az embereket, hanem a dallamok változatos világa. Énekek, dalok szerelemről, háborúról, hősökről és hölgyekről.

Az összhangzat csodája…

Reneszánsz nap

Nádasdy-vár

2019. február 23. szombat 11:00-20:00

Családi

Egész napos programcsomaggal várjuk a kimozdulni vágyókat. A változatos programok között zene, színi előadás, hangszer-, fegyver-, táncbemutató és táncház is szerepel.

Reneszánsz sokszínűség…

Hangszerek a kézben

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 11:00-20:00

Kiállítás

Zene nincs hangszer nélkül, hangszer nincs zene nélkül. A reneszánsz a dallamok újjászületését is magával hozta, az egyházi énekek mellett a világi zene is elterjedt. Hangszerbemutató a múzeum időszaki kiállító termében.

Hangok és hangszerek…

Szerelem a klubban. Üzenj a kedvesnek!

Könyvtár

2019. február 12. kedd 17:00

Klub, Könyvbemutató

A Sylvester Könyvbarátok Klubja februári összejövetelén a Valentin, illetve a Bálint nap témakörét járja körül, a közönségnek ötletekkel szolgálva, hogy ez az idei ünnep egy kicsit más lehessen, mint az elmúlt években.

Szerelmesnap másként…

Háborúk, csaták, forradalmak. Osztrák szemmel

Könyvtár

2019. február 06. szerda 17:00

Előadás, Klub

A Zenei Klub februári találkozóján folytatjuk a háborúk, a nagy összecsapások komolyzenei szempontú bemutatását. Most az osztrák oldalt járjuk körbe, ami izgalmas megközelítés innen, a határ másik oldaláról.

Császárpárti…

Sztárok a múzeum-expresszen

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 03. vasárnap 14:00-17:00

Családi

Kalandos játék a Nádasdy Múzeumban, ahová nem kell más, mint vállalkozókedv. Családi és egyéni program, sok rejtvénnyel, logikai játékkal és megfigyelőképességet igénylő találós kérdésekkel. Töltsenek velünk egy izgalmas vasárnap délutánt!

És a jelszó…

Szóban és zenében Tinódiról

Nádasdy-vár

2019. január 31. csütörtök 17:00

Koncert, Előadás

Sárvár minden évben megemlékezik a városban elhunyt Tinódi Lantos Sebestyénről. A nap zárására hagyományainkhoz híven a Nádasdy-vár dísztermében kerül sor. Szibler Gábor történész és Kónya István lantművész előadásait hallgathatjuk meg.

Tinódi nap…

Füveslaci - előadás a búzafűről

Könyvtár

2019. január 29. kedd 17:00

Előadás, Klub

A könyvtár Egészségklubjának évadnyitó rendezvényén Tóth László kertészmérnök által ismerkedhetnek meg az érdeklődők a búzafű és a csirák jótékony hatásaival. Kezdjük egészségesen az évet!

A növények ereje…

Feledy Gyula Zoltán kiállításának megnyitója

Galeria Arcis

2019. január 27. vasárnap 11:00

Megnyitó

A sárvári vár kortárs kiállítótermében, a Galeria Arcisban az évet Feledy Gyula Zoltán festőművész tárlatával kezdjük. Az egy színre építő képeket bemutató, monokróm kiállítás címe Koloratúra.

Többszínű egyszínűség…

Szelídíts meg! Könyvbemutató

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. január 26. szombat 17:00

Könyvbemutató

Róbert Katalin író, szerkesztő Szelídíts meg ifjúsági regényét ajánljuk szíves figyelmükbe. A szerzőnő sárvári könyvbemutatójára a Nádasdy Múzeum dísztermében kerül sor. A történet Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg modernkori továbbgondolása.

Kamasz gondok – örök háború…

Nirvana emlékkoncert a pinceklubban

Pinceklub

2019. január 19. szombat 21:00

Koncert

Sárvárról és környékéről származó zenészek szervezésében Nirvana emlékkoncertre kerül sor a várpincéjében. Kapunyitás után grunge szól majd a hangszórókból, az élőzene bemelegítéseként, pedig díszlettel is készülnek a zenekari tagok.

Rock és akusztik egyben…

Könyvvásár a várban

Nádasdy-vár

2019. január 19. szombat 10:00-19:00

Könyvvásár

Először Sárváron! Egyszerre 8 könyvkiadó legfrissebb és legnépszerűbb köteteiből válogathatunk az ország első idei könyvvásárán. A Nádasdy-vár folyosóján felnőttek és gyerekek könyvválasztékáról is gondoskodunk.

Gyűjtéshez és mindennapi olvasáshoz…

A könyv csodái

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. január 19. szombat 10:00-16:00

Családi

A könyvkészítés titkaival, a nyomdászat rejtelmeivel ismerkedhetünk meg a sárvári vár egész napos műhelynapján. Az alkotás örömét adják tovább a legszakavatottabb mesterek, akiktől most szakmai titkokat tanulhatunk, leshetünk el.

A titok a betűk mélyén…

Hangraforgó koncert a díszteremben

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. január 18. péntek 18:00

Koncert

Az együttes nem először fordul meg Sárváron. Aki emlékszik a szimpatikus házaspár előadására, az azért, akinek még nem volt szerencséje hallani őket, annak pedig határozottan ajánljuk a koncertet a Nádasdy Ferenc Múzeumban.

Életérzés a freskók ölelésében…

Az irodalom évszádai a Szélkiáltóval

Nádasdy-vár

2019. január 18. péntek 12:30

Koncert, Gyerekprogram

A Nádasdy-vár nagytermében zene csendül, dallam száll. Vers és Dallam címen a Szélkiáltó együttes a város hetedikeseinek tart rendhagyó irodalmi órát. Izgalmas utazásra várjuk a gyerekeket a históriás énektől a rapig.

Irodalmi utazás…

Óvodások zenés délelőttje a Palinta Társulattal

Nádasdy-vár

2019. január 18. péntek 10:00

Koncert, Gyerekprogram

Zenés játék, és interaktív foglalkozás várja a Várkerületi Óvodába járó gyerekeket a Nádasdy-várban. A Palinta Társulat színes zenei játéka könnyed formában ismerteti meg a legkisebbeket a vers, a népzene sokféleségével.

Zene és báb…

A kultúra mindenkié…

Nádasdy-vár

2019. január 18. péntek - január 19. szombat
00:00

Koncert, Gyerekprogram, Családi

A kultúra hétvégéje egy sárvári kezdeményezés. A Magyar Kultúra Napja előtti hétvégén éljük át közösen a zene, az irodalom örömét, a kézművesség izgalmát. Elhangzó írott szó, dal, ének, játék minden belefér ebbe a két napba.

A kultúra ott él, ahol Te vagy!

A magyar pisztolygyártás 100 éve

Könyvtár

2019. január 11. péntek 17:00

Megnyitó

Sárvári gyűjtők mutatkoznak be a könyvtár újévi első kiállításán. A kollekciók alapján megismerhetjük a magyar pisztolygyártás egy évszázadát. A magyar mérnöki teljesítmény tárgyiasult emlékei a vár könyvtárában.

Pisztolyok minden mennyiségben…

Hozz egy verset! Ady-élmény

Könyvtár

2019. január 09. szerda 17:00

Klub

A Sylvester Könyvbarátok Klubjának első, januári összejövetelén a 100 éve elhunyt Ady Endrére emlékezünk. Szeretettel várunk minden olyan érdeklődőt, aki szereti a költő műveit és elszavalná, felolvasná kedvenc Ady-versét a hallgatóság előtt.

Hozz egy verset! Kezdjük Adyval…

Hírek, programok a Nádasdy-várban

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!