Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program archívum

Nádasdy-vár Sárvár

A magyar pisztolygyártás 100 éve

Könyvtár

2019. január 11. péntek 17:00

Megnyitó

Sárvári gyűjtők mutatkoznak be a könyvtár újévi első kiállításán. A kollekciók alapján megismerhetjük a magyar pisztolygyártás egy évszázadát. A magyar mérnöki teljesítmény tárgyiasult emlékei a vár könyvtárában.

Pisztolyok minden mennyiségben…

Hozz egy verset! Ady-élmény

Könyvtár

2019. január 09. szerda 17:00

Klub

A Sylvester Könyvbarátok Klubjának első, januári összejövetelén a 100 éve elhunyt Ady Endrére emlékezünk. Szeretettel várunk minden olyan érdeklődőt, aki szereti a költő műveit és elszavalná, felolvasná kedvenc Ady-versét a hallgatóság előtt.

Hozz egy verset! Kezdjük Adyval…

Nyitány és induló

Könyvtár

2019. január 02. szerda 17:00

Klub

Mivel kezdheti egy zenei klub az új évet? Természetesen egy nyitánnyal és egy indulóval. A sárvári könyvtár zenével átszőtt termében, a zenei könyvtárban Csajkovszkij és Berlioz műveivel köszöntjük az újesztendőt és a vendégeket.

Kezdés…

Zanzibár. Karácsonyi koncert

Posta tér

2018. december 23. vasárnap 19:30

Koncert

Az adventi programsorozat zárásaként igazi meglepetéssel készülünk. Elfogadta meghívásunkat a Zanzibár együttes, mely ismert dalait áthangszerelte, hogy közösen éljük át a Szenteste előtti nap izgalmát és örömét.

Szól az advent…

Csendes éj

Posta tér

2018. december 23. vasárnap 17:30

Koncert

A Csendes éj – acapella koncert a Windsingers acappella együttes öt szikrázóan tehetséges fiatal énekesétől nem kevesebb, mint a dzsessz százéves történetének időutazása, kizárólag az emberi hang segítségével. Zenetörténet a javából.

Adventi dzsessz…

Gyertyagyújtás

Posta tér

2018. december 23. vasárnap 17:00

Gyertyagyújtás

Advent negyedik vasárnapján a gyertyákat a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület gyújtja meg. Fő céljuk a magyar íjászhagyományok ápolása. Országos, illetve európai versenyeken, illetve hagyományőrző rendezvényeken szerepelnek.

A negyedik gyertya...

Múzeumi meglepetés

Nádasdy Ferenc Múzeum

2018. december 23. vasárnap 16:00

Családi, Gyertyagyújtás

Advent utolsó vasárnapja kicsik és nagyok számára már a karácsony közeledtét jelzi. A múzeum munkatársai úgy gondolták, meglepetéssel készülnek erre a délutánra. Megmutatják, milyen fontos számukra is az év legszebb ünnepe.

Szívhez szólóan…

Ferenczi György és a Rackajam

Posta tér

2018. december 22. szombat 19:30

Koncert

Érzések és stílusok találkoznak, amikor az együttes fellép a színpadra és nekikezd a muzsikának. Jól megfér egymás mellett, sőt egymást hangolják egyre magasabbra a magyar kultúra örökbecsűi és a rock and roll forradalom. Stílus a javából!

Petőfi és Hendrix…

Mindez világ örvendezzen! - Szalóki Ági koncert

Nádasdy Ferenc Múzeum

2018. december 22. szombat 18:00

Szalóki Ági magyar népi és régi zenei dallamokkal várja különleges élményeket vadászó hallgatóit adventi koncertjére. A természetesség, egyszerűség, eredetiség örök szerelmeseként Ági koncepciós koncertanyagában Sárvári premiert tisztelhetünk.

Adventi dallamok...

Decemberi csillagok

Posta tér

2018. december 22. szombat 16:00

Színház, Gyerekprogram

A Portéka Színház gyermekeknek szóló című összeállításban megidézik a Mikulást és a Karácsony ünnepét. Az Adventi koszorú egy-egy gyertyájának meggyújtásakor kedves, meghitt, sőt humoros jelenetekkel köszöntik a szeretet legszebb ünnepeit.

Gyermekeknek szóló

Kaláka együttes

Posta tér

2018. december 21. péntek 18:00

A Kaláka együttes 1969-ben alakult Budapesten. Verseket énekelnek, és népzenét játszanak saját feldolgozásban. Muzsikájuk sokszínű. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja.

Házról házra…

Angelicus kórus

Posta tér

2018. december 21. péntek 16:00

Koncert

A Szent László Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos diákjai alkotta kórus az egyházi énekek mellett megzenésített versekkel, gyermekdalokkal szórakoztatják a közönséget. A tiszta gyermeki hang minden szívet megmelegít szenteste előtt.

Gyermeki hangok...

That's Right Baby - Rockabilly show

Posta tér

2018. december 20. csütörtök 19:00

Koncert

A szombathelyi rockabilly és rock’n roll zenekar megidézi az 50-es, 60-as évek hangulatát. A háromfős csapat ének-gitár, nagybőgő, dob felállásban szólaltatja meg a stílus fénykorának dalait. Dinamikus koncert, sodró koncert az adventi téren.

Retro koncert...

Napfény Dal- és Tánccsoport

Posta tér

2018. december 20. csütörtök 18:00

Koncert

Az egy évtizedes múltra visszatekintő bejcgyertyánosi együttes a fesztiválok rendszeres fellépője. Karácsonyi műsorukba többek közt amerikai stílusú, részben maguk által fordított dalokat és magyar előadók ünnepi slágereit válogatták be.

Ünnepi dalok...

Dalárda – református kamarakórus

Posta tér

2018. december 19. szerda 18:00

Koncert

A Dalárda közel két évtizede lép fel a város rendezvényein. Hangszeres kísérettel, kánonban és két szólamban egyaránt énekelnek. Adventi előadásukon keresztyén éneket hallhatunk, hogy közösen érezhessük át az adventi várakozás örömét.

Karácsonyi énekek...

Istenkép - énkép

Könyvtár

2018. december 19. szerda 17:00

Előadás, Klub

Mi a karácsony üzenete Istenről? Melyek a megbetegítő és melyek az egészséges istenképek? Megéljük-e az igazi ünnepet, vagy csak megpróbálunk megfelelni az elvárásoknak? E kérdésekre is keressük együtt a választ előadónkkal, Horváth Gáborral.

Igazi ünnep…

Karácsonyi régizene

Posta tér

2018. december 18. kedd 17:00

Koncert

Kátai Zoltán énekmondó, a régizene kiváló megszólaltatója adventi műsorában az évszázadokkal ezelőtti karácsonyi hagyományokat eleveníti fel. Az ének gyújtott ekkor a lelkekben lángot és hozta el a csendesség örömét.

Karácsonyi hagyományok...

Sárvári advent

Posta tér

2018. december 18. kedd - december 23. vasárnap
00:00

Advent utolsó hetében már minden a karácsonyról szól. Izgalom a gyermekek lelkében, várakozás a szülők szívében. Otthon készül már a bejgli, a kalács. Adventi programjaink segítik az ünnepi ráhangolódást. Megállásra hívnak a rohanásban.

Gyújtsuk meg együtt az utolsó gyertyát is!

Piramis koncert

Posta tér

2018. december 16. vasárnap 20:00

Koncert

Három év után újra koncertezik a legendás zenekar. Szinte minden daluk sláger lett, melyeket az év bármely szakában szívesen hallgatunk. Vannak dalok azonban, melyek karácsony közeledtével még inkább a szívünkhöz szólnak. Sárváron a Piramis!

A szív közepébe…

Gospel dalok

Posta tér

2018. december 16. vasárnap 17:30

Koncert

A Lélekmadár együttes a Gospel műfaj iránti tiszteletből alakult meg. A zalaegerszegi hölgycsapat a legismertebb dalokat hozza el a sárvári színpadra, hogy hirdesse, közeledik a kereszténység és a családok ünnepe.

Hangolódjunk közösen!

Gyertyagyújtás - Pedagógus Női Kar

Posta tér

2018. december 16. vasárnap 17:00

Gyertyagyújtás

Advent harmadik vasárnapján a gyertyát a Pedagógus Női Kar gyújtja meg. A kórus 1990-től napjainkig folyamatosan lép fel nemcsak szűkebb pátriájában, de nemzetközi színpadokon is. Műsoruk az összefogás és meghittség fontosságát hirdeti.

A harmadik gyertya...

A tél szívében

Nádasdy Ferenc Múzeum

2018. december 16. vasárnap 16:00

Koncert, Gyertyagyújtás

Meggyújtjuk az adventi koszorúnk harmadik gyertyáját a Nádasdy Múzeumban. Ezt vasárnapot a zene és a mese varázsolja igazán ünnepivé a reneszánsz korát idéző díszterem karácsonyfája mellett.

Három gyertya ég…

Kiállításmegnyitó. Mészáros Szabolcs festőművész

Galeria Arcis

2018. december 16. vasárnap 11:00

Megnyitó

Mészáros Szabolcs szombathelyi festőművész kiállításának megnyitója a sárvári vár kortárs művészeket bemutató galériájának idei utolsó rendezvénye. A változatos tematikát feldolgozó művész több szállal kötődik Vas megyéhez.

Kapcsolatok…

Hallhatatlanok. Török Ádám a színpadon

Posta tér

2018. december 15. szombat 18:00

Koncert

Whitney Houston, Joe Cocker, Leonard Cohen, John Lennon, Somló Tamás, Máté Péter, Cserháti Zsuzsa. Többek közt az ő dalaik hangzanak fel sárvári advent harmadik hétvégéjén. Akik pedig előadják, Török Ádám, Danics Dóna és sokan mások.

Megaslágerek adventben…

Édes kis Jézuskám

Posta tér

2018. december 15. szombat 17:00

Néptánc

A sárvári Néptánckör a káldi Napraforgó tánccsoporttal közösen a karácsonyi ünnepkör Mikulástól szilveszterig terjedő hagyományait eleveníti fel. Korhű viseletben láthatjuk a táncokat, élhetjük át a dallamokat és a népszokásokat.

Karácsonyi táncok...

Karácsonyi hó hívogató - kézműves délután

Nádasdy Ferenc Múzeum

2018. december 15. szombat 14:00-17:00

Vágj bele!, Gyerekprogram

Karácsonyfa mellett, kellemes melegben kézműveskedünk a gyerekekkel a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében.. A legújabb divatos díszektől a tradicionális karácsonyi mintákig sokféle díszt és dekorációt készítünk.

Együtt a legjobb játszani

Meggie és az Epizód

Posta tér

2018. december 14. péntek 18:30

Koncert

A több mint tíz éve alakult csapat már készülődik az adventi koncertre. Számukra az ünnepi hangulat oldása csakis rockosabban képzelhető el, dögösebben, még nagyobb bedobással! Saját szerzeményeket és nemzetközi slágereket hallhatunk tőlük.

Rockos advent...

Savaria Rézfúvós Együttes

Posta tér

2018. december 14. péntek 17:00

Koncert, Gyerekprogram, Családi

A figyelemfelkeltő produkció látvány szempontjából sem lesz utolsó. A rézfúvós fiúk mindig nagyon eredeti jelmezekkel teszik vidámmá az előadásaikat. Az együttes koncertjén különböző kultúrák ünnephez kapcsolódó zenéit ismerhetjük meg.

Adventi muzsika...

A Nádasdy Tamás Általános Iskola kórusa

Posta tér

2018. december 14. péntek 16:00

Koncert

A kórus magyar dalok, karácsonyra készülődő kórusművek köré építette fel adventi repertoárját. A szél karácsonyi dallamokat fúj a sárváriak és vendégeik örömére, gyermekhangon, tiszta szívből, ami még a fagyoskodó lelkeket is felmelegíti.

Adventi repertoár...

Jégcsap csendül, jégcsap cseng…

Posta tér

2018. december 13. csütörtök 17:00

Koncert, Gyerekprogram

Érkezik Mikulás apó, de a kis ürge-fürge erdei manók megszerzik csokoládéval megtömött zsákját és vígan falatoznak belőle: A gyerekek végül hangot adnak rosszallásuknak, hogy kimaradnak a jóból. Kanta Judit és zenekarának előadása.

Téli dallamok…

Girls – csak csajok!

Posta tér

2018. december 12. szerda 18:00

Koncert

Az idei nyáron alakult formációt öt csaj alkotja, akik nemcsak maguk, hanem a közönség örömére is énekelnek. Műsoruk autentikus népdalokból és ismert, sokak által kedvelt karácsonyi és ünnepi lelkületű könnyűzenei dallamokból áll.

Minden karácsonyi...

Karácsony éjjelén. Könyvbemutató

Könyvtár

2018. december 12. szerda 17:00

Klub, Könyvbemutató

A Sylvester Könyvbarátok Klubjának decemberi vendége Csider Sándor, aki Karácsony éjjelén című új verseskötetének bemutatásával kíván örömteli, boldog ünnepeket az érdeklődőknek.

Varázsküszöböt átlépve…

Sárvári Koncertfúvószenekar Rézfúvós Kamarazenekara

Posta tér

2018. december 11. kedd 18:00

Koncert

A zenekar tagjai karácsonyi dallamok segítségével repítenek el minket a világ minden tájára. Mindenki által ismert dallamok csendülnek fel, melyek a karácsony megnyugtató közelségét nyújtják a hallgatóknak az ünnepi fények alatt.

Karácsonyi dallamok

Sárvári advent

Posta tér

2018. december 11. kedd - december 16. vasárnap
00:00

Családi

Közeledik karácsony ünnepe. Álljunk meg egy pillanatra, idézzük fel magunkban legszebb élményünket. Adja ez a következő napok támaszát. A legnagyobb ajándék egy köszönöm és egy ölelés. Merjük odaadni az élet legszebb ajándékát, a szeretetet.

Közeledik a karácsony...

Adventi utcazene a színpadon

Posta tér

2018. december 09. vasárnap 18:00

Koncert

A szombathelyi Sklutéty Rita és Bujtás Ervin alkotta együttes jól ismert slágereket ad elő advent második vasárnapján. Egy halk dallam sokszor többet ér bármilyen hangoskodásnál. Egy szál gitár szólhat egész tereket betöltő gyönyörűséggel.

Adventi koncert...

A Szenior Örömtánc Klub adventi gyertyagyújtása

Posta tér

2018. december 09. vasárnap 17:00

Gyertyagyújtás

A Szenior Örömtánc Mozgalom sárvári klubtagjai a második gyertya meggyújtásával a test és lélek harmóniáját hirdetik. A nyugdíjas tagokból álló táncegyüttes bemutatója szívhez szóló köszöntő a közönséghez verssel, adventi üzenetekkel.

A második gyertya...

Égjen a második gyertya!

Nádasdy Ferenc Múzeum

2018. december 09. vasárnap 16:00

Gyerekprogram, Gyertyagyújtás

Advent második vasárnapján is mesével várjuk a gyerekeket és a felnőtteket a múzeumba. Lili, Vadóc és Tappancs kalandjait hallgathatják meg, akik ellátogatnak hozzánk. Gyújtsuk meg együtt az adventi koszorú második gyertyáját!

Két gyertya ég…

A Phantom zenekar koncertje

Posta tér

2018. december 08. szombat 18:30

Koncert

A zalaegerszegi együttes fellépésén a 70-es, 80-as, 90-es évek slágerei hangzanak el saját szájízükre alakítva. Az ünnepre, a karácsonyra hangolódva a világzene széles palettájáról is válogatnak. Hangulatos rock és blues a színpadon.

Retro dallamok...

A Herpenyő zenekar karácsonyi meglepetése

Posta tér

2018. december 08. szombat 17:00

Koncert, Népzene

A magyar népzene hatalmas választéka öleli át az évvégi ünnepkört. Ezt a hagyományt megőrző és népszerűsítő Herpenyő zenekar adventi koncertjén több vidék változatos dallamvilágát hallhatjuk, apró karácsonyi meglepetéssel megspékelve.

Adventi dallamok...

Hírek, programok a Nádasdy-várban

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!