Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Én a receptjeimmel is szeretek

Könyvtár

2019.04.23

Németh-Hindi Fatima volt a Nőszemközt első vendége. Két fotel, köztük egy asztal, rajta sárga tulipánok a vázában és két bögre Nőszemközt Pirivel felirattal. A kép kávéházi hangulatot áraszt, megteremtve egy kellemes beszélgetés színhelyét.

Nőszemközt Pirivel vendége Hindi Fatima volt

És valóban, mintha egy kávézóban ülne a két nő, úgy beszélgetnek, csak most többen hallgatják őket. Piri kérdez, Fatima válaszol, aztán belemelegednek, kiegészítik a másik mondatait, néha bele is vágnak egymás szavába. Látszik, hogy jól érzik magukat, a közönség meg hallgatja őket és közben el-elgondolkodik, de jól szórakozik.

Így indult a Nőszemközt első estje a könyvtárban. A beszélgetés Németh-Hindi Fatima énekesnői pályája különböző állomásainak felidézésével kezdődött. Elmesélte, hogy jutott el a népdaloktól a könnyűzenéig, aztán a koncertek, fellépések negatívumairól is őszintén vallott. Sok kritika érte azért is, hogy nem ad elő saját dalokat, csak feldolgozásokat énekel. Aztán Budapesten, miközben az ELTE nemzetközi tanulmányok szakát végezte, szabadidejét egyre jobban a zeneszerzésnek szentelte.  2016-ban férjhez ment, hazatért és elkezdett a családi vállalkozásban dolgozni, amit édesanyja alapított. A YAMA brand fő profilja a környezettudatos, jó minőségű csomagolóanyagok elérhetővé tétele az emberek számára, ezáltal is háttérbe szorítva a műanyag termékeket. Megtudhattuk, hogy a „yama” a jóga filozófia első lépcsője, melynek első intelme: senkit és semmit ne bánts! Vagyis a vállalkozás alapgondolata, hogy a legkisebb mértékben se ártsunk a körülöttünk lévő környezetnek, növényeknek, állatoknak, célja pedig mindenki ösztönzése a környezettudatosságra. Fatimának 2017-től életcéljává vált, hogy másokat is az egészségesebb, etikusabb, békésebb választásokra motiváljon. A nagy változást a vegán életmód/filozófia hozta az életében. Azt vallja, hogy vegának lenni nem a tökéletességről szól, hanem sokkal inkább a tudatosságról, hiszen felelősséggel tartozunk a környezetünkért és a benne élő élőlényekért. A saját pillanatnyi örömünk nem kerülhet más teremtmény életébe.

A fiatalasszonyt magával ragadta a Youtube világa is, az értékes, online tartalom-kreálás szinte küldetésévé vált. Hiszi, hogyha az internet adta lehetőségeket jóra használjuk, rengeteg új, hasznos dolgot tanulhatunk. Ezért indította el mindkét csatornáját, a személyeset és a főzéssel kapcsolatosat is. A Yama kitchen főzőcsatorna, egy olyan platform, amely segítséget nyújt a környezettudatosság megvalósításában, tippeket ad az egészséges életmódhoz. Elmesélte, hogy a főzés, számára pihentető kikapcsolódás, sőt a saját kézzel, szeretteinek készített ételek szeretetnyelvének tárgyiasult megjelenítői: „Én a receptjeimmel is szeretek” - mondta. A küldetés beteljesítésének részeként született meg a Yama Kitchen receptkönyv. A szép kivitelű, tartalmas kötet egyszerűen elkészíthető, szemet gyönyörködtető vegán recepteket tartalmaz. Fatima csokis-diós óriás keksszel és csokis cupcake-kel lepte meg a megjelenteket. Mindkét sütemény nagyon ízlett mindenkinek. Az est zárásaként Németh-Hindi Fatima első, saját szerzeményű dalát elénekelte a közönségnek és dedikálta receptkönyvét. 

A rendezvényt támogatta a Vas Megyei KSZR.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Japán klub alakult a könyvtárban

Könyvtár

2019.06.20

Egy távoli ország közelről…

Utazásra indultunk. Zenélt a Contempo

Nádasdy-vár

2019.06.15

Hangulat a nyárestén…

Pünkösdi képek

Nádasdy-vár

2019.06.12

Pünkösdöltünk…

Gyerekjuniális képekben elmesélve

Nádasdy-vár

2019.06.04

Varázslat a várban…

Fénybe kerültek a klasszikusok

Nádasdy-vár

2019.06.03

Néha könnyek a szemben…

Cseresznyefa virágzás után

Könyvtár

2019.05.28

Oshiro Con…
Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Program a mai napon

Nicsak, ki lakik itt?!

Nádasdy-vár

2019. június 26. szerda 20:30

Nevessünk együtt…

Közelgő programok

Sárvári Sörexpressz és XX. Fúvószenei Várfesztivál

Nádasdy-vár

2019. június 28. péntek - június 30. vasárnap

Minden egyben…

Képről képre

Folyosó galéria

2019. június 28. péntek 17:00

Témák és fotók…

Zenekompót 2.0 – stílusok találkozása

Nádasdy-vár

2019. július 02. kedd - július 07. vasárnap

A kompót hozzávalói…

Folkkvartett. A magyar népzene hagyománya

Nádasdy-vár

2019. július 02. kedd 20:00

A népzene szárnyán….

Countaktus Country zenekar

Nádasdy-vár

2019. július 03. szerda 20:00

Cowboyok a Zenekompóton…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!