Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Múzeumok éjszakája és Szentivánéj

2019. június 22. szombat

Vágj bele!

Lenne egy ajánlatunk az év leghosszabb napjának estéjére. Szentivánéj nincs a Nádasdy-vár programjai nélkül! Ez a tény egyre szélesebb körben ismert, egyre többen döntenek városunk mellett. Fokozzuk?

Nagyon jó koncepciónak tűnik, hogy a Nádasdy-várban egyszerre tartjuk a Múzeumok Éjszakáját és a Szentivánéjhez kapcsolódó programokat. Az év legrövidebb éjszakáján amúgy sem érdemes otthon maradni és a tévé előtt sínylődni. Ez a szombat a kalandoké.

A programok után fáklyás felvonulás lesz a Csónakázó-tóhoz. A fáklyákat mi biztosítjuk. 

A tüzes éjszaka a tó partján teljesedik ki a farakás meggyújtásával, melynél közreműködik a Sárvári Hagyományőrző és Íjászegyesület.

Részvételükre feltétlenül számítunk – legyen a felvonulás minél népesebb, minél látványosabb!

Múzeumok éjszakája és Szentivánéj a sárvári várban

2019. június 22. szombat

Nádasdy-vár - 11:00-17:00

Szentivánéji főzőverseny

Vágj bele!

A Nádasdy Kulturális Központ főzőversenyt hirdet egyesületek, civil csapatok, családok, baráti társaságok számára! Helyszíne a Nádasdy-vár váralja.

Mit sütöttünk ki?

Nádasdy Ferenc Múzeum - 16:00-20:00

Színekkel játszunk! Gyerekfoglalkoztató

Vágj bele!, Gyerekprogram

A múzeumi éjszaka programja mindenkinek szól, köztük a gyerekeknek. Míg a szülők épp máshol vannak, addig a gyerkőcök rajzolnak, színeznek, mindenféle jó dolgot csinálnak. Az idén a színekkel kísérletezünk, a színek világában próbáljuk ki magunkat.

Színes éjszaka…

Nádasdy-vár - 16:00-20:00

Zsonglőr Játszóház kicsiknek

Vágj bele!, Játszóház

Zsonglőr birodalom – zsonglőr játszóház gyermekeknek! Óvodások és iskolások számára kitűnő szórakozást biztosít, ahol 2-3 profi zsonglőr animátor segít a gyerekeknek a trükkök elsajátításában. Órákon át tartó ügyeskedés cirkuszi kellékekkel!

Csak ügyesen!

Nádasdy Ferenc Múzeum - 17:00-20:00

Herendi porcelánfestés

Vágj bele!, Családi

Új időszaki kiállításunk a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közel kétszáz éves történetét és fantasztikus termékkínálatának keresztmetszetét mutatja be. A világhírű porcelán festése komoly szakmai tudást kíván. Ezt mutatjuk be a múzeumi éjszakán.

Színek a javából…

Nádasdy-vár - 17:00

Sötétségkergető dobprodukció

Koncert

Régi hagyománya volt a szentivánéji mulatságoknak, hogy a közönség mozgalmas, látványos és hangzatos fel-, illetve levezetést kap némi tűztánccal kiegészítve. Ennek a hagyománynak adózva ismét előkerülnek a változatos ütős hangszerek.

Egyszerre nyolc dobos...

Nádasdy-vár - 17:30

Four Fathers koncert

Koncert

A Four Fathers énekegyüttes négy férfihangja garancia a jó szórakozásra. Mind a négy énekes képzett zenész, ketten közülük még a Honvéd Férfikar tagjaiként kezdték a pályát, aztán egy adott pillanatban rájöttek, hogy mi fekszik nekik a leginkább.

A capela a színpadon

Nádasdy Ferenc Múzeum - 18:30

Formák és minták nyomában

Tárlatvezetés

Új kiállításunk a herendi porcelán változatos és színes világába vezet el minket. Ez adta az ötletet, hogy úgy mutassuk be a múzeumot egy tárlatvezetés során, hogy kevésbé figyelemre méltatott, mégis fontos részletekre irányítjuk a figyelmet.

Séta a masnik között…

Nádasdy-vár - 18:30

Kató néni konyhája

Főzőshow

Egy humoros főzős műsor élőben Ihos Józseffel és barátaival. Ha már főzőverseny, természetesen Kató néni sem maradhat ki a főzésből. Konyhájából Gömöri Gulykával lepik meg a közönséget!

Mi bugyog a fedő alatt?

Nádasdy-vár - 19:00

Aurevoir koncert

Koncert

Ismerősnek érezzük majd az Aurevoir minden dalát. Mintha belőlünk íródtak volna. Lüktet a népzenétől, tele van érzelmekkel, ritmussal, bandázós dalokkal. Azt fogod érezni, még maradnod kell hallgatni őket. A Nádasdy-vár színpadán az Aurevoir!

Hopsza, esthajnal, délibáb…

Nádasdy Ferenc Múzeum - 20:00

Huszárok nyomában

Tárlatvezetés

Az idén tovább bővítettük huszárkiállításunkat. Új tárgyak, köztük egyenruhák, fegyverek segítségével mutatjuk be a Nádasdy huszárezred történetét. Úgy gondoltuk, hogy a múzeumi éjszakán egy óra alatt mindent elmondunk, amit lehet.

Huszáros tempó…

Nádasdy-vár - 21:00

Zanzibár koncert

Koncert

A Zanzibár nagykoncertje itt Sárváron! A szülinapos zenekar Szentiván éjszakáján csap a húrok közé a Nádasdy-vár színpadán. Már most alig várjuk!

Láttam tengert, völgyeket s hegyet…

Nádasdy-vár - 22:30

Tűzzsonglőr show

Családi

A Lángoló Leguánok társulat bemutatója szemet gyönyörködtető, ravasz, látványos műsor. Különösen azért esett rá a választásunk, mert nem restek a közönséget is bevonni a tűz-forgatás művészetébe.

Űzzük el a sötétséget…

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!