Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Szent Iván és Múzeumok Éjszakája

2022. június 25. szombat

Koncert, Színház, Tűzijáték

A várban az év leghosszabb napján több korosztálynak, többféle műfajt körül ölelve zajlanak a múzeumi és szabadtéri programok. Mg késő este is meg lehet tekinteni a múzeum kiállításait, de énekmondók baráti összejövetele, gyerekprogramok, koncert és táncjáték is gazdagítja a napot.

A Múzeumok Éjszakája nem hagyjuk unatkozni a várba betérőket. Idén korán kezdünk, és éjfélig meg sem állunk!

Délelőtt és koradélután énekmondók baráti összejövetelére kerül sor a díszteremben, majd indulnak a tárlatvezetések, gyerekvetélkedők.

Kora délután az udvar is megteleik gyerekjátékokkal és egy-két meglepetéssel, ami mellett talán a felnőttek sem mennek el szótlanul. A színpadi programok között lesz gyerekkoncert, bűvészkedés, sólyomröptetés, meseszínház. Este érkezik a Back II Black zenekar és az Eurodance Táncszínház tánckara az István a Király látványprodukcióval. Zárásként a tűzimádók gyönyörködhetnek az akrobatikus mozgású tűztáncosokban és együtt vonulunk fáklyákkal a Csónakázó-tó partjára, hogy megtörténjen a tűzrakás meggyújtása, majd durranjon a tűzijáték. 

A programokat az NKA Közművelődési Kollégiuma támogatja.

Szent Iván és Múzeumok Éjszakája

2022. június 25. szombat

Nádasdy Ferenc Múzeum - 11:00-17:30

Énekmondók baráti találkozója

Koncert

Letűnt korok időinek dalnokai, megzenésített históriák, versek – hozzuk közelebb a történelmet, amikor a híreket még megénekelték a főúri udvarokban, és amikor a balladák még oknyomozó történeteknek számítottak.

Ez ország maradhatna…

Nádasdy Ferenc Múzeum - 13:00-15:00

Csirkefogó vasalás és szülőleválasztó kártyaparti

Vágj bele!, Gyerekprogram

A Múzeumok Éjszakája nem csak a felnőtteké! A nagy érdeklődésre való tekintettel koradélutántól múzeumpedagógiai játékokat hirdetünk a vár területén. A foglalkozásokhoz folyamatosan lehet csatlakozni: egytől a toronyban, kettőtől a házasságkötő teremben.

A simlisek és a szendék…

Nádasdy Ferenc Múzeum - 13:00-22:00

Tárlatvezetés dömping

Tárlatvezetés

Idén bemutatásra kerül a legújabb bajor kiállítás, de lesz tárgykereső gyorstalpaló, fény derül két szekrény titkára, és terítékre kerül a történelem.

Menyegzők és óhajok

Nádasdy-vár - 14:00

Bűvészshow gyerekeknek

Gyerekprogram

A nyárközép délutánján adjuk át magunkat a varázslatnak. Gyerekeket és a felnőtteket egyaránt elbűvöl a látványos bűvészshow a vár udvarán a nagyszínpad előtti téren.

Varázslat…

Nádasdy-vár - 15:00-20:00

Népi körhinta és játszóház

Gyerekprogram

Fából készült, kosaras körhinta mellett ügyességi játékok, többek közt sajtlabirintus, malomjáték, labdaelkapó, macskacsalogató, béklyóhajító, hintaló várja a legkisebbeket és bátor kísérőiket a vár különböző pontjain.

Pörgés…

Nádasdy-vár - 16:00-17:00

Az én múzeumom! Rajzverseny élőben

Vágj bele!, Gyerekprogram

Ha még nem múltál el 18 éves, érted a rajzmesterség csízióját és még szereted is, akkor a várban a helyed a Múzeumok Éjszakáján! Vár rád egy nem mindennapi kihívás, amihez mindent mi biztosítunk, kivéve a tehetséged: az a tiéd, és senki sem veheti el tőled!

Rajzold le a múzeumot, ahogy csak te látod!

Nádasdy-vár - 17:00

Szentivánéji solymászbemutató

Családi

Lóki György solymász, a sólyomtenyésztés egyik hazai nagyágyúja. Bemutatója során a nézők megtapasztalhatják a madarak közelségéből adódó természetes varázst, fényképet készíthetnek velük, testközelből megfigyelhetik őket.

Csodálatos teremtmények…

Nádasdy-vár - 18:00

Muzsikus Gábi gyermekkoncertje

Koncert, Gyerekprogram

Muzsikus Gábi és barátai varázslatos hangszerekkel zenélnek. Persze, hegedűt meg zongorát már mindenki látott! Muzsikus Gábi azonban semmi ilyesmit nem visz fel a színpadra. Akkor pedig felmerülhet a kérdés gyerekben és felnőttben egyaránt: mivel fog zenélni?

Muzsikus Gábi nagy mókamester

Nádasdy-vár - 19:00

Pinokkió – a mesejáték

Színház, Gyerekprogram

Az Apolló Színház előadásában Szent Iván Éj estéjén a Pinokkiót láthatják a gyerekek a Nádasdy-vár hátsó színpadán. Az ember örök dilemmája, a jövő nagy kérdése: mit jelent embernek lenni? Jóságot, szívet, érzelmeket, szeretetet?

Kisfiú akarok lenni!

Nádasdy-vár - 20:00

Back II Black koncert

Koncert

Csak buli, rengeteg sláger, feeling és újra a régi felállás, az ős alapító tagokkal! A Back II Black zenéjére rengetegen táncoltunk már, és most itt a lehetőség egy újabb éjszakára, ráadásul Sárváron! Szent Iván Éjjelén nagyszerűen fogunk szórakozni!

A Somogyi, az Erdélyi és a többiek…

Nádasdy-vár - 22:00

István a király – táncjáték

Táncbemutató

Az EuroDance táncosai egy különlegességgel teszik emlékezetessé a sárvári Szent Iván és Múzeumok Éjszakájának programját. Az István a király rockopera eredeti zeneszámai alá komponált látványos táncszínház az év leghosszabb napjának lezárásaként búcsúzik a közönségtől.

Kard és kereszt

Nádasdy-vár - 22:30

Tűztánc, fáklyás felvonulás és tűzijáték

Tűzijáték

A Szent Iván Éj és Múzeumok Éjszakájának tradicionális zárása elengedhetetlen része a tűztánc és a fáklyás felvonulás. Jó idő esetén 23 órától fáklyás felvonulás a Csónakázó tóig, ahonnan majd a tűzijáték lesz megtekinthető.

Tűzrakás és tűzijáték

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!