Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 22:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Kulturális Gála és Városi Néptáncgála

Nádasdy-vár

2019. június 16. vasárnap 16:00-19:00

Gyerekprogram, Néptánc

Mozgalmas év áll a 2018-2019-es tanév tanulói mögött. Tehetségüket idén is megmérettették a Kulturális Seregszemlén, melynek hagyományos gálájára idén is a Nádasdy-várban kerül sor. A legjobbak a színpadra lépnek!

Kulturális Gála és Városi Néptáncgála a sárvári várban

Komoly munka áll minden gyermek, pedagógus, szülő mögött. A kulturális seregszemlén részt vevő gyerekek pozitív példái a szorgalmas munkának, az erőfeszítésnek, a felkarolt tehetségek támogatásának.

Idén 26 Sárvári Tankerületi köznevelési intézmény és egy egyház fenntartású iskola tanulói voltak hivatalosak a május 14 és 16 között tartott háromnapos kulturális seregszemlére. Közel 270 gyermeket neveztek be a felkészítő tanárok, ebből 273 gyermek jelent meg (nem elírás). 72 zsűritagot mozgósítottunk a rendezvény idejére.

Az idei évben külön megbeszélést tartottunk az oktatási intézményekkel, hogy a zsűri összetételét minél nagyobb egyetértésben választhassuk meg. A Sárvári Tankerület vezetője, Rozmán László a tankerület valamennyi intézményét felkereste azzal a kéréssel, hogy delegáljanak zsűritagokat a kulturális szemlére, így valóban vegyes, a részrehajlás legapróbb gyanúját is nélkülöző szakmai zsűri jött létre.

Az idén a zsűri külön szöveges értékelési feltételekkel ellátott lapot is kapott a zsűrizés pontozása, kritériumainak megkönnyítéséhez, ahogy az iskolák is vadonatúj kulturális seregszemle szabályzatot. Nagyon fontos eleme lett a kulturális seregszemle előkészítésében az előválogató, amit minden intézmény egyedül végzett el a saját iskolájában.

Az első két nap 10 különböző teremben zajlottak a meghallgatások. Összesen 273 oklevél került kiosztásra, ebből 182 minősítés.

A gálán idén is a kiemelt arany minősítést kapott tanulók kapnak részvételi jogosultságot. Összesen 22 tanuló ért el kiemelt arany minősítést. Produkcióik egyenként is messze kiemelkedő volt saját korosztályuk képességeihez mérten.

Kulturális Gála után Városi Néptáncgála

Kulturális Gála és Városi Néptáncgála a sárvári várban

A Kulturális Gála kiemelt arany minősítést nyert tanulói után azonnal folytatódik az ünnep a Városi Néptáncgálával. A Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tagozatos diákjai, a Sárvári Vármelléki Óvoda, a Sárvári Csicsergő Óvoda, a Szelestei Általános Iskola néptánc szakköre, a pecöli Gróf Erdődy Ferenc Tagiskola néptánc szakköre, a sárvári Néptánckör növendékei mutatják be az elmúlt tanév során elsajátított tudásukat. Kíséri őket Regös Együttes.

Hámori Balázs, a gyerekek oktatója, a Sárvári Néptánckör művészeti vezetője vezeti fel a kicsik műsorát. A gyerekek élő népzenei kíséret mellett táncolnak, öltözékük hagyományőrzéshez híven korhű, igényes. Összességében is látványos és értékes produkció részesei lehetnek, akik június 16-án délután eljönnek a Nádasdy-várba és megnézik őket.

Büszkék vagyunk ezekre a gyerekekre. Minden évben fejlődnek, minden évben keményen dolgoztak az eredményért. A két százalék tehetség és kilencvennyolc szorgalom elvet még mindig szem előtt tartjuk. Ez bizonyítja a leginkább a tényt, hogy csak a kitartó munka hozza meg a gyümölcsét, hogy a született képesség önmagában nem elég, fejlesztést, figyelmet és fegyelmet igényel a kiteljesedés érdekében. Ezért ünnep minden évben a Kulturális Gála. Egy nagy eredmény ünnepnapja, amire nyugodt szívvel mondhatjuk: a mi gyermekeink érdekében, a mi gyerekeink támogatásáért szervezzük, és ezért várunk rá mindenkit olyan nagy szeretettel.

Legyen az tánc, ének, vers vagy mese – előre is eredményes felkészülést kívánunk minden gyereknek a fellépéshez!

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Telt ház hat napon át a Sárvár 50+ fesztiválon

Posta tér

2019.08.22

A folklór és a világzene találkozása

Történelmi csörte földön, égen

Nádasdy-vár

2019.08.01

Történelmi csörte tollal…

Fesztivál az egész családnak

Nádasdy-vár

2019.07.26

Játék és fesztivál…

Óriási társaság

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.07.24

Három, vagy inkább több az egyben…

Egy rózsadombi villa története

Nádasdy-vár

2019.07.19

Zacskógyár, lóhús, mancizás…

Donizetti sikert aratott!

Nádasdy-vár

2019.07.17

Rita a fogadósnő története…
Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 22:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Móra Ferenc: Rab ember fiai

Könyvtár

2019. augusztus 27. kedd 15:00

Olvassuk együtt!

Nyárvégi botforgatás

Nádasdy-vár

2019. augusztus 29. csütörtök 19:00

Koreográfia, zene, közösség…

Amerikai históriák
Rock and Roll Fesztivál

Nádasdy-vár

2019. augusztus 30. péntek 18:30

Parti, parti, parti

Malek Andrea és a Happy Dixiland Band

Nádasdy-vár

2019. augusztus 30. péntek 18:30

Minden korosztálynak…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!