9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva óráig

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Kinyílik a könyvtárablak

Könyvtár

2021.02.23

A járványügyi szabályok betartása mellett márciustól hetente két alkalommal szélesre tárjuk a könyvtár ablakát, hogy olvasóinknak biztosítsuk a kölcsönzés és a könyv visszahozatal lehetőségét.

Kölcsönzőablak nyílik a sárvári könyvtárban

A jelenlegi életünket meghatározó korlátozások miatt könyvtárunk továbbra sem fogadhatja belső tereiben a látogatókat. Ezért a házi kölcsönzés mellett szeretnénk olvasóinknak lehetőséget biztosítani az előre igényelt könyvek, hangoskönyvek, zenei CD-k, DVD-k kölcsönzésére és a korábban kikölcsönzött dokumentumok visszaadására.

Kéréseiket márciustól minden hétfőn és kedden 10-12 óráig várjuk az alábbi telefonszámon: 95/320-122, vagy a hét bármely napján megírhatják igényeiket a könyvtár sjkonyvtar@gmail.com e-mail címére küldött levelükben.

Kérhetnek konkrét műveket, vagy megnevezhetik kedvenc írójukat, zeneszerzőjüket, filmszínészüket, akinek az alkotásait szívesen olvasnák, hallgatnák, vagy néznék, de meghatározhatják csupán a témát, amely érdekli Önöket. A keresésben, válogatásban segítségükre lehet a www.sarvari-konyvtar.hu oldalon elérhető online katalógusunk és természetesen a telefont felvevő könyvtárosok szintén segítenek. 

Összesen legfeljebb 10 db dokumentumot lehet kölcsönözni, amelyeket becsomagolva adunk majd át. A könyvtárosok az átvétel napját e-mailben vagy telefonon jelzik Önöknek, a nevet és a határidőt feltüntetik a csomagon. Olvasójegyre nem lesz szükség, a már beiratkozott olvasóknak automatikusan meghosszabbítjuk tagságukat az újranyitásig.

Kölcsönzőablak nyílik a sárvári könyvtárban

Szolgáltatásainkat minden beiratkozott olvasónk igénybe veheti, sőt új beiratkozásra is lesz lehetőség. Ha még soha nem volt tagja könyvtárunknak, és be szeretne iratkozni, kérjük, ezt előre jelezze, majd a megbeszélt időpontban személyigazolványát és lakcímkártyáját bemutatva, a könyvtárosok felveszik adatait és máris kikölcsönözheti az online katalógusból előre kiválasztott köteteket. 

Az összekészített dokumentumokat minden héten szerdán 10 és 13 óra között, csütörtökönként pedig 14 és 17 óra között vehetik át a könyvtár főbejáratától balra lévő második ablakon.
Ha csak visszaadni szeretnék az Önöknél lévő könyveket, a fent megjelölt idősávban erre is lesz lehetőség. Ehhez előzetes bejelentkezés nem szükséges. Késedelmi díjat nem számítunk fel. A visszahozott könyveket, CD-ket, DVD-ket kérjük, hogy nejlon vagy papírtáskában adják át. Ezek a dokumentumok karanténba kerülnek, és csak a karanténidőszak lejárta után kölcsönözzük ki ismét az olvasóknak. 

Kérjük, hogy mindenki viseljen maszkot, egymás között pedig tartsák be a kijelölt távolságot! Egyszerre csak egy olvasó tartózkodhat közvetlenül az ablak előtt és veheti át a könyv, CD vagy DVD csomagját. 

Személyes válogatásra, helyben használatra, nyomtatásra, fénymásolásra egyelőre nincs lehetőség. 

Továbbra is lehet ingyen könyvet vinni a könyvtár hátsó bejáratánál a boltív alatt elhelyezett dobozokból, amelyek tartalmát folyamatosan frissítjük. Egyben kérünk mindenkit, hogy az intézményünknek ajándékba felajánlott könyveket ne hagyják itt, mert a járványhelyzet miatt egyelőre nem áll módunkban ezeket átvenni.

Írjanak, telefonáljanak, aztán jöjjenek el hozzánk! 

Szeretettel várunk mindenkit!

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Ablakok és ajtók. Intézményeink nyitvatartása

Nádasdy-vár

2023.01.26

Lehetőségek…

Egy táskányi könyv! Készüljön velünk az ünnepre

Könyvtár

2022.12.06

Ünnep velünk…

Momó, Kótyonfitty, Csuporka és a gyerekek

Könyvtár

2022.11.30

Momó-játék…

Pályázati felhívás igazgatói munkakör betöltésére

Nádasdy-vár

2022.11.29

Felhívás...

Pont a város közepén. Könyvtári napok

Könyvtár

2022.10.25

Hetven éve…

A Szakkör – Sárváron is nyertünk!

Nádasdy-vár

2022.10.12

Klasszikus kézművesség…
Vissza

Könyvtár nyitvatartása

kedd - péntek: 13:00 - 17:00

szombat: Zárva

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Emlékezzünk Tinódira!

Nádasdy-vár

2023. január 30. hétfő 13:30

Tinódinap…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!