9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva óráig

Programnaptár

Sárvári advent

Nádasdy-vár Sárvár

Várakozás

2021. december 17. péntek - december 19. vasárnap

Családi

Közeledik az ünnep, karácsony ünnepe. Krisztus születésének ünnepe. A fény áttöri a sötétséget, a fény elhozza a reményt. Karácsony mindannyiunk ünnepe, amikor tele várakozással fordulunk az elkövetkező napok elé.

A sárvári adventi program negyedik, záró hétvégéjén a csendes, ünnepre hangolódásé a főszerep. Ünnepi hangulatot adó zenék, betlehemes játék várja a karácsonyra készülőket a Posta téren és a múzeum dísztermében. 

Karácsony előtti adventi hétvége Sárváron

2021. december 17. péntek

Posta tér - 18:00

A Kanona Band adventi koncertje

Koncert

A sárvári Kanona Band Zenei Egyesület folytatja a korábbi évek hagyományait, és idén is nagyszerű adventi koncerttel készülnek. A Kanona Band repertoárja rendkívül széles, az előadáson elhangzanak klasszikus zenei feldolgozások, filmzenék és egyházi zsoltárok.

Fúvosok…

Posta tér - 19:00

Hangácsi Márton koncertje

Koncert

Az énekes dalszerző szólóban játszik, a koncertek viszont túlmutatnak az egyszemélyes, akusztikus előadásokon. A dalok modern átgondolásban, gazdagabb hangszerelésben (elektromos gitár, loop pedál, sample pad) kerülnek színpadra.

Egyszemélyes trubadúr…

2021. december 18. szombat

Posta tér - 17:00

Gyertyagyújtás a Regös Együttessel

Koncert, Gyertyagyújtás

Hagyományos városi gyertyagyújtás advent negyedik hétvégéjén a Regös Együttessel, ahogy már megszokhattuk tőlük, mindig egy kiváló koncerttel ötvözve. A legszebb népdalok, teszik teljessé szívünkben a várakozás meghitt pillanatait.

Várakozás…

Posta tér - 17:30

Betlehemi történet

Színház, Gyerekprogram

Az Apolló Gyermekszínház betlehemes játéka a magyar betlehemes hagyományokat eleveníti fel színpadi formában. Az előadás egyszerű, kedves formában a betlehemi pásztorok párbeszédes, énekes játékát mutatja be.

Betlehemes…

Posta tér - 18:30

Hortus M. Singers koncert

Koncert

Egy klasszikuszenei meglepetés az adventi közönség számára. A zseniális Hortus M. Singers barokk swittek, koncertók és más komolyzenei darabok jazz feldolgozásait és improvizációit hozza el a Sárvári Adventre.

Meglepetés...

Posta tér - 19:30

Horányi Juli és Oláh Dezső adventi koncertje

Koncert

Két csodálatos zenei tehetség és művész, akik együtt töltik meg igazán zenei alázattal és meghittséggel a színpadot. Adventi koncertjük tele van személyes élményekkel, őszinteséggel. Egy igazi ünnepi csoda a Sárvári Adventen.

Őszinteség…

2021. december 19. vasárnap

Nádasdy Ferenc Múzeum - 18:00

ELMARAD! Sas Dániel ünnepi koncertje a múzeumban

Koncert

A zongoraművész 2020 őszén adott nagysikerű koncertet a Nádasdy-várban. Hallgatói szerelmesek lettek zenéjébe, míg ő szerelmes lett a múzeum dísztermébe. Az így született kompozíció után természetes, hogy következik a folytatás.

Szívek…

A belépés díjtalan.

További adventi programok:

2021. november 26. péntek - november 28. vasárnap

Az év utolsó hetei már az ünnepről szólnak. Készülünk a karácsonyra, belül, a szívünkben és kívül, hogy néhány napra átadjuk magunkat egy leírhatatlan érzésnek. Egy érzésnek, hogy nem vagyunk egyedül, mert valaki vigyáz ránk.

Még további 3 program lesz a rendezvényen.

Fények…

2021. december 03. péntek - december 05. vasárnap

Sok kisgyermek fog tollat vagy szól szüleinek, hogy kérjen valamit a Mikulástól. Egy régen vágyott játékot, egy kiskutyát, egy egyszarvút. Advent második hétvégéjén megérkezik a Mikulás is, mi pedig várjuk sok zenével, családias koncertekkel.

Még további 1 program lesz a rendezvényen.

Érkezik…

2021. december 10. péntek - december 12. vasárnap

Advent harmadik hétvégéjén karácsonyi dallamok, magyar népdalok, hazai és nemzetközi slágerek egyaránt felhangzanak a színpadon. A gyerekeket pedig meseelőadás és mézeskalácsházikó díszítés várja. Közeledik karácsony napja, idézzük fel saját emlékeinket.

Még további 4 program lesz a rendezvényen.

Napok…

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!