Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 22:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

II. Irodalmi Csörte

2021. július 30. péntek - augusztus 01. vasárnap

Családi

Írók, költők, színészek, rendezők egy izgalmas programokkal tűzdelt hétvégén a Nádasdy-várban. Ha találkozna kedvencével, július utolsó hétvégéjén jobb, ha felkészül az Irodalmi Csörte színházi előadásaira, nagykoncertjeire, a dedikálásokra és játékokra!

A programokat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatja a TOP-5.3.1-16 projekt keretein belül. 

A programok a két esti nagykoncert kivételével ingyenesen látogathatók!

A programokra védettségi igazolvány és személyazonosító okmány együttes felmutatásával lehet belépni. A védettségi igazolvány helyettesíthető az EESZT applikációval. Kiskorúak, ha nincs védettségi igazolványuk, felnőtt kíséretében vehetnek részt a programon.

II. Irodalmi Csörte

2021. július 30. péntek

Nádasdy-vár - 17:00

Kerekasztal beszélgetések a Csörtén

Beszélgetés

Jártában-keltében is találkozhat hírességekkel július utolsó hétvégéjén a Nádasd-várban. Egy fórumbeszélgetés, egy vetélkedő és egész délutános író-olvasó találkozóval kedveskedünk az irodalom szerelmeseinek.

Kukkantson be egy beszélgetésre!

Nádasdy-vár - 18:00

Pusztai Andrea irodalmi előadása

Előadás

Pusztai Andrea elkötelezett híve a történelem erős női karaktereinek, akiket az idő és a férfiak uralta világ méltatlanul a háttérbe szorítottak. Pedig nélkülük nagyon sok minden egészen másképpen alakult volna.

Minden ami nő, minden ami történelem…

Nádasdy-vár - 18:00-21:00

A Nádasdy Bandérium tábort nyit!

Családi

Újra meghívjuk e város apraját-nagyját egy kis táborozásra, durrogtatásra, bográcsozásra és kardoskodásra a Nádasdy Bandérium vezetése alatt. A tábor a Csörte mindhárom napján várja az érdeklődőket a váraljánál!

A Bandérium tábora és a váralja…

Nádasdy-vár - 19:00

AkiMer koncert

Koncert

Igényes, fülbemászó dallamok, izgalmas ritmusszekció, fúvósok, és minden, ami rock és néha roll is! Ez az AkiMer zenekar, akinek tagjai egykor felültek a szívhajóra, és azóta is a kormányozzák ezt a lélegzetelállító projektet!

Visz a víz, visz a szél…

Nádasdy-vár - 20:00

Szittya Lovas íjászbemutató

Családi

A Nádasdy-vár füves oldalterületén szervezzük meg a Szittya Lovas íjászbemutatót, melynek főszereplői a debreceni és a sárvári íjászegyesületek tagjai lesznek. A magyar lovasnemzet virtusa beköszön néhány percre a Nádasdy-várba.

Lovas íjászbemutató…

Nádasdy-vár - 21:00

Gyarmati Fanni Naplója

Színház

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni nyelvtanár, oktató, férje, Radnóti Miklós hagyatékának rendezője, őrzője, közrebocsátója. Az életével foglalkozó színházi darab Hámori Gabriella színésznő előadásában kerül bemutatásra.

Kamaraelőadás a Csörtén…

Nádasdy-vár - 22:00

Ganxsta Zolee és a Kartel Jazz-version

Koncert

Ez a koncert emlékezetes lesz. Igazi gengszterkedés az elmúlt 18 év slágereivel, lüktető jazz és swing alapokkal, öltöny-szivar kombóval, majd az esemény végére elszabaduló Kartel pokollal! A jazz-version egy óriási utazás Ganxsta Zolee zenéjével!

Bárszékes füstös hangulat…

2021. július 31. szombat

Nádasdy-vár - 09:00-11:00

Jóga bemutató és hangterápia Lovász Adriennel

Vágj bele!

Az Irodalmi Csörte első napját kipihenni és felkészülni az elkövetkezendő nap kemény tempójára, tökéletes kikapcsolódó program egy jógabemutató és hangterápia, ahová bárki becsatlakozhat egy jógaszőnyeggel a Nádasdy-vár lugasának friss levegőjén.

Kezdjük az alapoktól…

Nádasdy-vár - 11:00

Népmesék - bábelőadás

Bábszínház

A báb kortalan és kötetlen – a Helytelenek Társulat vendégszerepel Sárváron az Irodalmi Csörtén. Vékony Brigitta és Németh Viktóra másodszor látogat el Sárvárra. Tavaly ősszel a Köszönjük Magyarország programon keresztül ismerhettük meg őket.

Nevetéstől hangos a vár…

Nádasdy-vár - 14:00

Könyvbloggerek Csörtéje

Beszélgetés

A Bridgerton-hatás: beszélgetés könyvesbloggerekkel az Irodalmi Csörte koradélutánján. Műsorvezető: Borsos Dóra. A programot szívből ajánljuk mindenkinek, aki Julia Quinn szerzőnő Bridgertonok életét feldolgozó sorozata iránt érdeklődik.

Sok mindenről szó esik majd...

Nádasdy-vár - 15:00-18:30

Író-olvasó találkozók az Irodalmi Csörtén

Családi

Nincs Irodalmi Csörte író-olvasó találkozó nélkül! Ebben a néhány órában alkalom nyílik rá, hogy a közönség személyesen is dedikáltathasson, beszédbe elegyedjen a meghívott írókkal. Az írókkal egyenként is készítünk nyílt, interaktív interjút.

Akikkel találkozhatunk…

Nádasdy-vár - 15:00-20:00

Képregénykészítő workshop

Vágj bele!, Gyerekprogram

Képzőművészeti egyetemen tanult fiatalok és segítő animátorok által üzemeltetett képregénykészítő workshop indul a Csörte délutánján, ahol mindenki egyedi képregényt tud készíteni és elsajátíthatja annak alapvető szabályait.

Képregényhősök, vonalas fikciók…

Nádasdy-vár - 15:00

Karafiáth Orsolya és Takáts Eszter

Előadás

Karafiáth Orsolya egy rendkívül sokoldalú modern nő. Sikeres író, költő, publicista, fordító is egyben. Nem lehetek ennyi emberbe szerelmes… című előadását Takáts Eszter éneke és gitárjátéka teszi még izgalmasabbá.

Nem lehetek ennyi emberbe szerelmes…

Nádasdy-vár - 16:00

Szabó T. Anna és Dragomán György előadása

Előadás

Egy pár, jó harminc év. Az Irodalmi Csörte jóvoltából ismételten lehetőségünk nyílt rá, hogy az író-olvasó találkozón kívül is beszélgethessünk velük. Nagytermi előadásuk alkalmával a legutóbbi évek sikereiről, alkotásaikról beszélnek.

Szabadulógyakorlatok és Főzőskönyv…

Nádasdy-vár - 16:00-20:00

Öko kézműves foglalkozások

Vágj bele!, Családi

Öko kézműves foglalkozás a Nádasdy-vár hátsó udvarán egy szakavatott foglalkozásvezetővel, aki megmutatja, hogyan készthetünk hasznos holmikat, elsőre haszontalannak tűnő alapanyagokból.

Semmi sem szemét…

Nádasdy-vár - 16:45-17:30

Doromb Workshop Szilágyi Áronnal

Vágj bele!, Családi

Mi az a doromb, és miért tűnik elsőre olyan egyszerű, majdnem gyerekjáték stílusú hangszernek, ha végül kiderül, bődületesen hatalmas zenét lehet rajta játszani? Szilágyi Áron mindent megmutat, amit a dorombról tudni kell…

A Zoord Zenekar tagja dorombol…

Nádasdy-vár - 17:00

Fonyódi Tibor az Irodalmi Csörtén

Beszélgetés

Az Irodalmi Csörte visszatérő vendége Fonyódi Tibor. Egy-egy regény filmmé adaptálása izgalmas és egyben nehéz feladat, a nagyszerű író és forgatókönyvíró idén betekintést nyújt a sárvári közönségnek a történelmi filmek kulisszái mögé.

A kulisszák mögött…

Nádasdy-vár - 17:00

Író-olvasó találkozó Závada Pállal

Beszélgetés

Irodalom és történelem. A történeti regények nemcsak romantikus és kalandos események elmesélésre alkalmasak, hanem gyakran nehéz kérdéseket is feltesznek az olvasónak. Závada Pál a történeti regények egyik megújítója is vendégünk lesz.

Történeti irodalom...

Nádasdy-vár - 17:30

Haumann Petra: Karinthyráda

Színház

Nem monoton monodráma Haumann Petra főszereplésével. A darab Kosztolányi feleségének, Kosztolányiné Harmos Ilonkának a szemszögéből mutatja be a női lét rejtélyeit és Karinthy magánéletébe is kis betekintést nyújt.

Karinthy és a női lélek…

Nádasdy-vár - 17:30

Író-olvasó találkozó Krusovszky Dénessel

Beszélgetés

Pontosan szerkesztett kötetek, ciklusokba rendezett, versek szorongások, az élet nagy kérdései, dramatikus helyzetek és kisszerűségek ereje. A külső és belső világ egymásba fonódása. A kritika mindig jól fogadja a Krusovszky írásokat.

Határvonalak...

Nádasdy-vár - 18:00

Beszélgetés és író-olvasó találkozó Háy Jánossal

Beszélgetés

Háy János híres arról, hogy minden írásában különleges atmoszférát teremt. Írásai egyszerre érintik meg a lelket és gondolkoztatnak el. Az Irodalmi Csörtén alkotásról, emlékekről, magáról az életről kérdezzük.

Az írók csak a könyvekben mondanak igazat…

Nádasdy-vár - 18:30

Fábián Janka előadása

Beszélgetés

Női sorsok – avagy mi fér bele, és mi nem egy történelmi regénybe. Ez lesz Fábián Janka írónő előadásának témája, melyre a vár nagytermében kerül sor. Janka könyvei színültig telítettek fantáziával, a régi idők zamatával.

Családregények, generációkon át…

Nádasdy-vár - 19:00

Zoord Koncert

Koncert

A Zoord moldvai csángó dallamvilágból merítkező zenéje elementáris erővel szólal meg. A zenekar mozgatórugója a világ egyik legismertebb és legvirtuózabb dorombjátékosa, Szilágyi Áron. Utoljára két éve hallhattuk őket a városi fesztiválon.

És újra együtt: a Zoord és Sárvár!

Nádasdy-vár - 20:00

Jurassic Park a várban

Vágj bele!, Családi

Ritkán adatik meg, hogy testközelben láthatunk, és érinthetünk meg egy dinoszauruszt. A sárvári Irodalmi Csörtén erre is lehetőségünk lesz. Nemcsak a kicsiknek, de a nagyoknak is felejthetetlen program az extravagáns Élő Dínó Show.

Dinoszauruszok a várban…

Nádasdy-vár - 20:00

Kepes András előadása. Istenek és emberek

Előadás

Kepes András előadása a könyvek világából és annak környékéről, melyben kérdezzük az elmúlt évek alkotói folyamatairól, munkájáról, sikereiről. Istenek és emberek. András új regénye a Tövispuszta és a Világkép folytatása.

Istenek és emberek…

Nádasdy-vár - 22:00

New Level Empire

Koncert

Rock zene ötvözve pop-rockkal és elektronikus zenével a New Level Empire zenekar koncertjein. A magyar könnyűzene éllovasai garantálják a szórakozást és az önfeledt táncot. Bulival zárul az Irodalmi Csörte második napja.

Dance a Csörtén…

2021. augusztus 01. vasárnap

Nádasdy-vár - 09:00-12:00

Varázslatos játszóház és gyermekmegőrző

Vágj bele!, Gyerekprogram

Gyermekmegőrző és játszóház pont a déli harangszóig az Irodalmi Csörtén. Gondolunk a szülőkre is, akik esetleg a könyvvásár pultjain nézelődnének, körbejárnák a várat, vagy meglátogatnák a Nádasdy Ferenc Múzeumot.

Állatos, mesés játszóház piciknek…

Nádasdy-vár - 11:00

Ludas Matyi - mesejáték

Színház, Gyerekprogram, Családi

A II. Irodalmi Csörte utolsó délelőttjén a gyerekek együtt nevethetnek és szórakozhatnak Ludas Matyi klasszikus és örökérvényű tanulsággal rendelkező meséjén a Pódium színház jóvoltából. A történetet ismerjük, ám egy új csavarral bővítve láthatjuk!

Régi mese új köntösben…

Nádasdy-vár - 16:00

Molnár Krisztina Rita az Irodalmi Csörtén

Előadás

Molnár Krisztina Rita költő. Nem gondolja, hogy ez erény, inkább azt, hogy állapot. Hogy költőnek lenni nem választás kérdése. Kamaszkora óta publikál folyóiratokban, antológiákban. Idén az Irodalmi Csörtén látjuk vendégül.

Felolvasó délután és előadás Krisztina Ritával…

Nádasdy-vár - 17:00

Lyukasóra – irodalmi vetélkedő

Vágj bele!, Családi

A Lyukasóra klub interaktív irodalmi est, amelynek során Szabó T. Anna, Dragomán György és Molnár Krisztina Rita olvas fel egy-egy irodalmi műből. Ezután a résztvevőknek és a nézőknek kell kitalálniuk, hogy ki az elhangzott részlet szerzője.

Irodalmi vetélkedő – nem csak irodalmároknak…

Nádasdy-vár - 18:00

Benkő Péter Sárváron

Előadás

Benkő Péter az Irodalmi Csörte vendége, ahol beszélgetés közben a könyveiről és magáról is mesél.

Színház, lovak, szerelmek…

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!