Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Húsvétoljunk 2019-ben is együtt

2019. április 19. péntek - április 22. hétfő

Gyerekprogram, Családi

Nagypéntektől húsvéthétfőig programokkal várjuk a sárváriakat és a városba érkező vendégeket. Koncert, hagyományőrző tábor, mesterségek bemutatója, tojásfestés és tojáspatkolás, népi játszóház, babakonyha, locsolás szerepel a kínálatunkban.

A húsvét keresztény ünnep, a legfontosabb ünnepe a kereszténységnek. Mégis a nem vallásos emberek is szívesen emlékeznek a húsvétokra. A külsődleges elemek szinte minden családban azonosak. Tojásfestés, sonkafőzés, kalácssütés, majd húsvéti reggeli, locsolkodás, pihenés.

A húsvét azonban ünnep, örömünnep. Jézus kereszthalálának, majd feltámadásának ünnepe. Jézus megváltotta az emberiség bűneit. Húsvétkor erre emlékezik a keresztény egyház, erre emlékeztek évszázadokon át és emlékeznek ma is. A hívő ember számára ezek a napok a belső átélés, a belső megtisztulás idejét is jelentik.

A húsvét egyben a népszokások egyik aktív időszaka. Nem véletlenül. Nemcsak vallási szempontok miatt. Tavasz van, a természet ilyenkor évről évre megújul. A sorra nyíló virágok jelzik, hogy véget ért a tél. Az illatok erősebbek, a nap is fényesen süt, az eső elmossa a szürkeséget.

Úgy gondoltuk, hogy a Nádasdy-vár is legyen részese az ünnepnek. Azzal, amihez a legjobban értünk, programokkal a húsvét hosszú hétvégéjén.

Húsvéti programok 2019-ben a sárvári várban és múzeumban

2019. április 19. péntek

Nádasdy Ferenc Múzeum - 18:00

Bekötött szemmel. Rózsabors húsvéti koncert

Koncert, Családi

A múzeum dísztermi koncertjének témája a húsvét, a tavasz, a megújulás öröme. Idén húsvétkor a Rózsabors zenél a sárváriaknak, megnyitva az ünnepi hétvége programsorozatát. Zenés-verses műsoruk élmény családoknak, gyerekeknek és felnőtteknek.

Tavasz szökkenő csukott szemmel…

2019. április 20. szombat

Nádasdy-vár - 15:00-22:00

Bandérium-tábor

Vágj bele!, Családi

Húsvét szombatjának délutánján, tram-tram-tram! Tisztelettel meghívjuk eme sáros város apraját és nagyját egy kis vitéz virtuskodásra, bográcsolásra, históriázásra, kardoskodásra! Üres bendővel gyere, de tettre kész kézzel!

Vártábor…

Nádasdy-vár - 15:00-20:00

Régi mesterségek. A tojáspatkolástól a kötélverésig

Vágj bele!, Családi

Nagyszombaton mesterségek bemutatóival is várunk húsvéti programsorozatunk keretében. Hagyományos, mára mégis elfeledett vagy ritkán látott mesterségek mutatkoznak be nálunk. Szánjunk rá egy délutánt, hogy megismerjük őket!

Felejtés ellen…

2019. április 21. vasárnap -április 22. hétfő

Nádasdy-vár - 09:00-17:00

Kenderkóc Népi Játszóház és meglepetések

Vágj bele!, Gyerekprogram

A húsvét nemcsak az ajándékokról, nyuszikról és hímes tojásról, hanem játékokról és az önfeledt szórakozásról is szól. Húsvéti programjaink vasárnap és hétfőn várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Játszóház két nap és hétfői locsolás.

Játszani is engedd…

Nádasdy Ferenc Múzeum - 09:00-13:00

Hímes Fiúk és Hímes Lányok
Húsvét 2019

Vágj bele!, Gyerekprogram, Családi

Hagyományainkhoz híven a múzeumban két napon keresztül várjuk a húsvéti ünnepre készülő családokat. Elkészíthetjük a ház különféle díszeit, de kipróbálhatjuk tehetségünket a tojásfestésben is. És alkalom nyílik egy kis sétára a múzeumban.

Itt a húsvét, itt van újra….

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!