Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

A könyvtárban is indul az évad

Könyvtár

2020.08.26

Ha ősz és szeptember, akkor reméljük, hogy nemcsak az iskolák nyitják ki kapuikat, hanem ismét indul a könyvtári klubok új évadja is. Kedvcsinálóként egy kis ízelítő a könyvtár programkínálatából.

Hírek a sárvári könyvtárról

Június 22-én, három hónapos kényszerszünet után a könyvtár ismét megnyitotta kapuit az olvasók előtt. Az azóta eltelt időben rengetegen keresték fel intézményünket és örömmel tapasztaljuk, hogy a látogatói kedv nem csökken, sokaknak hiányzott a könyvtár. 

Nekünk, könyvtárosoknak is jó volt végre találkozni a régi, rendszeres könyvtárhasználókkal, és természetesen örömmel fogadtuk az új beiratkozókat is.  Folyamatosan sok-sok új dokumentummal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt, de a régebbi kötetek közül is érdemes válogatni. Amennyiben egy keresett könyv nem található meg az állományban, továbbra is van lehetőség könyvtárközi kölcsönzésre, így mindenki hozzájut a vágyott olvasmányhoz.

Látogatóink hiányolják rendezvényeinket, ezért álljon itt egy kis kedvcsináló ősz eleji terveinkből.

Hírek a sárvári könyvtárról

Szeptember 2-án, szerdán 17 órakor a Zenei klub összejövetelével indul a klubok programja. A hagyományokhoz híven, az évadnyitó találkozón ismét bemutatkozási lehetőséget biztosítunk helyi kötődésű előadóknak. Gerbert Judit és Kovács Ervin gitáros duettje minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást ígér, hiszen bemutatja a zenék sokféleségét, és a sokféleségben is meglévő hasonlóságot. 

Szeptember 4-én, pénteken a márciusban elmaradt beszélgetéssel folytatódik a Nőszemközt Pirivel című rendezvénysorozat. Az est vendége Temesi Patrícia, a sárvári Helen Doron Nyelviskola, és a Csodagyerek Családi Bölcsőde tulajdonos-vezetője lesz.

Hírek a sárvári könyvtárról

Szeptember 9-én, szerdán a Sylvester Könyvbarátok Klubjába várjuk az irodalomkedvelőket. A klub idén ünnepli tíz éves fennállását. A jubileumi est vendége Grecsó Krisztián lesz. A nagysikerű, Libri közönségdíjas Grecsó regény, a Vera és az új verseskötet a Magamról többet kötetbemutatóján természetesen nem csak a friss könyveiről mesél a szerző. Adomák, családi történetek, a mában élő múlt szövevényes és felkavaró anekdotái is elhangzanak majd.

Hírek a sárvári könyvtárról

Szeptember 23-án az AniYume japán klub keretében a shinrin yoku, vagyis a japán professzorok nevéhez fűződő erdőterápia nyomába eredünk. Megismerkedünk a kutatási eredményekkel, és szót ejtünk a japán természetterápiás központokról is, sőt a mindennapjainkban is jól használható tippeket ad majd a téma előadója, Mészáros Marianna.

Hírek a sárvári könyvtárról

Az állományból kivont kötetekből tavaszra tervezett és elmaradt könyvvásárunkat szeptember 7-12 között szeretnénk megtartani. Reméljük, hogy most is nagy érdeklődés kíséri majd rendezvényünket, és sokan lelnek rá rég áhított könyvkincsekre nálunk.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

A Nádasdy-várban is kötelező a maszk viselése

Nádasdy-vár

2020.09.21

Maszkolás…

A Magyar Művészeti Akadémia is támogat minket

Nádasdy-vár

2020.09.16

Háttér…

Az erre emlékezni fogok törhetetlen odaadása

Könyvtár

2020.09.10

Ez is fontos ma…

Az én kertem a mi kertünk

Galeria Arcis

2020.09.07

A csodák szerepe…

Képek, keretek. Művészetek találkozása

Folyosó galéria

2020.09.04

Harmóniában…

Fieszta a város születésnapján a világ közepén

Nádasdy-vár

2020.08.25

Két nap nyár…
Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Nádasdy Príma Vista. I. Felvonás

Nádasdy Ferenc Múzeum

2020. szeptember 27. vasárnap 14:00 - 20:00

Klasszikus elegancia…

Sütök neked hamuba sült pogácsát!

Nádasdy Ferenc Múzeum

2020. szeptember 27. vasárnap 14:00

Meseduó…

Garabonciás dallamok a Nádasdy-várban

Nádasdy Ferenc Múzeum

2020. szeptember 27. vasárnap 16:00

Klasszikusok, kortársak…

Sas Dániel zongorakoncert

Nádasdy Ferenc Múzeum

2020. szeptember 27. vasárnap 18:00

Minden hang egy új gondolat…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!